Anonym
 
Hlavní stránka Články Členové Fotogalerie Srazy Bazar Fórum Kniha návštěv e-Shop Partneři Download Šifry Odkazy Kontakty

Nunc vino pellite curas - zobrazeno podle času

Moderátoři tématu: z.v.i.r.e, Caddy
Seznam témat | Zobrazovat podle vláken
| | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | |
117.
karlos

Příspěvků : 3573
datum : 21.2.2007 - 13:22:27

Marv & Luci Luc: to nebylo myšleno, tak že to nežeru... ...a původně to bylo pro tvou představu, co to asi znamená když řekneš že máš ráda neuburg --> to je jen odrůda, ale o konkrétním vínu to nic nevypovídá.....dřív např. vůbec neexistovaly odrůdy, a víno se určovalo jen podle vinice!! pak byl trend odrůd (halvně za komančů) a dnes už se i u nás zase začínají cenit hlavně polohy vinic a jednotlivé ročníky...... ....musím frčet, takže páček....
116.
Marv & Luci Luc

Příspěvků : 10383
datum : 21.2.2007 - 13:10:46

Karlos: To bys nemohl jíst nic. Hovězí je šílený, vepřový je slintavý a kulhavý, letecký má chřipku a když budeš jako vegoš žrát sýry, tak dostaneš listy, to by člověk nemohl žrát nic a proto žeru všechno LL
115.
karlos

Příspěvků : 3573
datum : 21.2.2007 - 13:06:54

Marv & Luci Luc: když myslíš.....ale tohle téma mi zrovna veselý nepřipadne......
114.
Marv & Luci Luc

Příspěvků : 10383
datum : 21.2.2007 - 12:58:52

Karlos: Mně je to jedno. Hovězí je vždycky šíleně dobrý LL
113.
karlos

Příspěvků : 3573
datum : 21.2.2007 - 12:56:02

Marv & Luci Luc: to je jako kdyby si říkala že se ti líbí volkswagen a taky že máš ráda tvr..... ...když už se lidi konečně naučíte, že u vína není důležitá odrůda, ale oblast, rok a umístění vinice.... ....to je jako kdyby jste říkali, že máte rádi hovězí a nevadí vám, že ta kráva žrala v životě jenom masokostní moučka a jediné slunko, které na svítilo byl rentgen když si zlámala v kravíně hnátu!!!!!!!!....nevím jak vy, ale já raději hovězí, které se pase na pastvinách a kravín zná případně jenom z vyprávění......
112.
Ivča

Příspěvků : 14228
datum : 21.2.2007 - 12:41:47

Marv & Luci Luc: ano ano .. Modrý Portugal nebo Zweigl Trebe (nevím jak se to píše ) a bílé? To moc nemůžu posoudit, víc piju červené .. u bílého si názvy nepamatuju
111.
Marv & Luci Luc

Příspěvků : 10383
datum : 21.2.2007 - 12:31:55

Karlos: Z vína mi šmakuje Modrý Portugal a pak samozřejmě portská vínečka Z bílého upřednostňuji Neuburg LL
110.
karlos

Příspěvků : 3573
datum : 21.2.2007 - 09:00:19

Ivča: neblázni, já taky ne ...i když jako dárek bych to bral ...pil jsem ve svém životě několik opravdu drahých vín (řádově v desítkách tisíc za lahev) a je fakt, že první kriterium je cena a teprve druhým chuť, protože když tu cenu znáš (a nepiješ taková vína každý den), tak ta chuť je najednou zkreslená ...ale spousta opravdu dobrých (a nejen moravských) vín se pohybuje cenově už třeba kolem 150 - 250 Kč za lahev a to není tak hrozné.....
109.
Ivča

Příspěvků : 14228
datum : 21.2.2007 - 08:49:16

Karlos: hmm tak to bych si ovšem nekoupila
108.
karlos

Příspěvků : 3573
datum : 21.2.2007 - 08:47:38

Ivča: a jen pro tvou informaci: (to jsem našel v jednom internetovém obchodě) Chateau Margaux 1997 1. Cru Classé - Margaux - BORDEAUX Běžná cena: 6990 Kč Chateau Mouton Rothschild 1997 1. Cru Classé - Pauillac - BORDEAUX Běžná cena: 6200 Kč
107.
karlos

Příspěvků : 3573
datum : 21.2.2007 - 08:45:12

Ivča: ale v pořádku...vždycky je rozhodující požitek pro toho konkrétního spotřebitele.....jen tvrdím, že spousta vín od takových domácích vinařů (tím nemyslím nic pejorativního) je průměrně dobrá, ale dost často nevhodná pro gastronomii. Všiml jsem si, že pokud dáváš do jídla mladé víno, tak to ty chutě může hodně rozházet...když ale použiješ víno nějaký rok odležený (vůbec není špatný nějaký kabinet), tak to souznění masa a vína dostává úplně jinou formu..... sakra, začli se mi sbíhat sliny a to teď nemůžu jíst maso jo a k tvé otázce kdy tam to víno nalít --> tak to záleží na jídle jaké připravuješ! někdy do vína maso nakládám, někdy ho jen podliju při pečení a někdy se jen jemně postříká po povrchu při závěrečném dodělávání -->záleží jen na chuti a nápaditosti......
106.
Ivča

Příspěvků : 14228
datum : 21.2.2007 - 08:36:39

Karlos: Tak v té hospodě kde jsem byla já nemají. Dědu neznáš, čili ani jeho víno, můj děda to není, ale Lukyho .. o to ale nejde. Neříkám, že je to nejlepší značkové víno za nevím jakou sumu, říkám, že je to výborné víno ze sklípku .. taky se v tom extra nevyznám, ale když mi to víno chutná, tak je podle mě výborné!! Nebudu pít víno za pětikilo když mi třeba nechutná ..
105.
karlos

Příspěvků : 3573
datum : 21.2.2007 - 08:32:39

Ivča: vždycky mě fascinuje, když někdo řekne: "...čerstvě dovezené od moravského dědy ze sklípku..." a myslí si, že drží v ruce minimálně chateau margaux nebo chateau mouton rothschild (tím nemám nic proti tvému dědovi)! Neříkám, že jsem znalec vín, ale myslím si že zas tak úplný elév taky nejsem nicméně bych asi nikdy neprohlásil, že všechny vína z moravy jsou dobrá (i když jsem vlastenec)! Pil jsem spoustu dobrých vín, ale taky spoustu špatných vín z moravy....a stejně tak znám spoustu dobrých i špatných vinařů na Moravě.... ....a dnes už se i v hospodách dá najít slušné a dobré víno....a nemusí člověk vysolit hned pětikilo......
104.
Ivča

Příspěvků : 14228
datum : 21.2.2007 - 08:29:34

Karlos: Tak to mě opravdu netrápí
103.
karlos

Příspěvků : 3573
datum : 21.2.2007 - 08:23:53

Marv & Luci Luc: jo takový prblémy znám.....taky tady marně sháním čerstvé ústřice nebo tuňáky....
102.
Ivča

Příspěvků : 14228
datum : 21.2.2007 - 08:12:39

Karlos: Ono v hospodě se kvalitní víno sežene těžko, teda alespoň v té, kde jsme byli. Jinak do jídel jsem dávala zásadně dobrá vína, např. čerstvě dovezená od moravského dědy ze sklípku Jde o to jak se to podaří udělat ... kdy mám teda víno použít aby to bylo ve správnou chvíli Jo a nevím jestli jsem to pochopila dobře, ale v té hospodě a z toho vína jsem opravdu nevařila to jen aby bylo vidět, že mi víno chutná
101.
Ivča

Příspěvků : 14228
datum : 21.2.2007 - 08:09:01

Marv & Luci Luc: jj, PIRI-PIRI nemá chybu !! Zrovna včera jsem opět zkoušela na kuřecí maso, ale ještě na to nemám odhad, té omáčky stačí opravdu málo
100.
Marv & Luci Luc

Příspěvků : 10383
datum : 21.2.2007 - 07:55:53

Tak tohle je moje království Bohužel jsme na nájmu a ty obklady jsou přímo příšerný http://fotoalba.centrum.cz/~guest~/photo.php?pid=3024663&row=w%3Dnp%26uid%3D9085369%26offset%3D0 A takle vypadala původně postavená http://fotoalba.centrum.cz/~guest~/photo.php?pid=3024674&row=w%3Dnp%26uid%3D9085369%26offset%3D0
99.
Marv & Luci Luc

Příspěvků : 10383
datum : 21.2.2007 - 07:38:24

Karlos: Bohužel ingrediencí na portugalskou kuchyní je málo, konečně už se prodává i to PIRI-PIRI, ale není to ono. Koupený PIRI u nich má výraznější a ostřejší chuť. Z našeho bych nikdy nestvořila tak ostrou marinádu, že Ivčo? A mají svoje koření i na ryby. Prakticky všechny jejich speciality mají své typické koření a třeba koření Espadas tu těžko koupím, když tu k tomu neseženu ani tu rybu LL
98.
karlos

Příspěvků : 3573
datum : 21.2.2007 - 07:29:32

Marv & Luci Luc: česnekový chleba je mňamka..... a k tomu koření....po nedávném přestěhování tvořím své zásoby znovua zjišťuju, že většinu koření už koupíš i u nás (jen musíš trochu pátrat)! a je fakt, že rozumně zaměnit koření je taky příjemné, protože to jídlo to může posunout někam dál.....
| | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | |
Stránka byla vygenerována za 0.0307 s.
Hlavní stránka | Články | Členové | Fotogalerie | Srazy | Bazar | Fórum | Kniha návštěv | e-Shop | Partneři | Download | Šifry | Odkazy | SMS | Kontakty
© 2004 - 2024, Cabrio Club - všechna práva vyhrazena, optim. roz. 1024x768 | ISSN 1214-9470
Svářečky | Společenské HRY | Katalog odkazů