Anonym
 
Hlavní stránka Články Členové Fotogalerie Srazy Bazar Fórum Kniha návštěv e-Shop Partneři Download Šifry Odkazy Kontakty

Nunc vino pellite curas - zobrazeno podle času

Moderátoři tématu: z.v.i.r.e, Caddy
Seznam témat | Zobrazovat podle vláken
| | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | |
197.
Caddy

Příspěvků : 23860
datum : 26.2.2007 - 10:13:33

Karlos: uz jsem to nasel, jak to popsal kolega ze sefkuchare :)) "Pršut je uzenářský výrobek. Zjednodušeně řečeno - jde o nasolenou vepřovou šunku, která se suší v proudu čerstvého vzduchu. Původ má v zemích bývalé Jugoslávie (Chorvatsko, Slovinsko) a též v Itálii (tam se mu říká Proscuitto). Pro konzumaci je třeba ho krájet na papírově tenké plátky (silnější kus by nemusel jít vůbec ukousnout ). Podává se většinou jako předkrm s tím že vhodným doplňkem jsou olivy a žlutý meloun. Vzhledem k náročnosti výroby a nutnosti použít velmi kvalitní vstupní suroviny nejde o levnou záležitost. Ceny se pohybují od cca. 300,- Kč (u "neznačkových výrobků a "napodobenin") po cca. 800,- Kč (Parmská šunka, Krški pršut, ...) za kilogram. Do uvedeného receptu postačí nějaká ta napodobenina"
196.
Caddy

Příspěvků : 23860
datum : 26.2.2007 - 10:12:04

Karlos: no, k otmu "pršutu", ono se to da skutecne psat i takhle "cesky", neb to rpy pochazi odnekud z vychodu, nikoliv z italie :)
195.
karlos

Příspěvků : 3573
datum : 26.2.2007 - 10:09:48

Marv & Luci Luc: asi myslíš prosciutto, že?!?!?! to taky můžu...výborné je prosciutto se žlutým melounem!Fakt výborný předkrm..... ....já když vařím recept poprvé, tak dávám (pokud seženu) originální suroviny. A potom experimentuji tak, abych se náhradními surovinami přiblížil k originálu...... ....ale tuňák z konzervy prostě není tuňák, ale semletý odpad z paluby rybářských lodí.....
194.
Marv & Luci Luc

Příspěvků : 10383
datum : 26.2.2007 - 10:02:59

Karlos: To je sice hezký, ale kdybych do všeho měla dávat origo, tak bych vydělávala jenom na jídlo To si dám radši tuňáka z konzervy a koupím si kilo Pršutu LL
193.
karlos

Příspěvků : 3573
datum : 26.2.2007 - 09:39:48

Marv & Luci Luc: no to teda není....to je jako kdyby jsi sushi dělala z pytlíkové předvařené rýže rýže... prostě nemůžeš udělat chuťový požitek z nekvalitních surovin (respektivě můžeš, ale není to to pravé.....)
192.
Marv & Luci Luc

Příspěvků : 10383
datum : 26.2.2007 - 08:16:52

Karlos: Do rizota je to jedno, né? LL
191.
karlos

Příspěvků : 3573
datum : 26.2.2007 - 08:14:55

Marv & Luci Luc: jak můžeš vůbec tomu neurčitému v konzervě říkat tuňák.... ...copak jsi nikdy neměla opravdového tuňáka????
190.
Marv & Luci Luc

Příspěvků : 10383
datum : 26.2.2007 - 07:36:48

Zapékaný špenát eidanem Ingredience: 130 g mraženého špenátu,60 g brambor, cibule, 30 g Eidamu, stroužek česneku, mořská sůl, pepř, muškátový oříšek, rostlinný tuk Návod k přípravě: Oloupané brambory nakrájíme na kolečka a lehce osmažíme na teflonové pánvi potřené olejem. Do zapékací misky střídavě vršíme brambory a rozmrzlý špenát, přidáme cibuli a česnek, muškátový oříšek, sůl a pepř. Pečeme asi 45 minut a ke konci pečení posypeme sýrem LL
189.
Marv & Luci Luc

Příspěvků : 10383
datum : 26.2.2007 - 07:32:29

Tuňákové rizoto Ingredience: 100 g rýže,malá konzerva tuňáka ve vlastní šťáv, sůl, cibule, sterilovaná kukuřice a hrášek, sójová omáčka, kečup,pepř Návod k přípravě: Cibuli zpěníme na oleji, přidáme hrášek a kukuřici, pokapeme sójovou omáčkou a po chvíli přidáme tuňáka, kečup, sůl a pepř a do hotové směsi vmícháme uvařenou rýži LL
188.
Marv & Luci Luc

Příspěvků : 10383
datum : 26.2.2007 - 07:26:34

Brokolice na česneku Ingredience: 800g brokolice, 2lžíce olivového oleje, 2stroužky česneku, 100g kečupu, sůl, pepř, petrželka, 40g strouhaného sýra Návod: Na pánvy protřené olivovým olejem zpěníme nakrájený česnek, přidáme brokolici rozebranou na růžičky a osmahneme. Po chvíli přidáme kečup, ochutíme a dusíme, až je brokolice měkká. Na talíři sypeme strouhaným sýrem LL
187.
Marv & Luci Luc

Příspěvků : 10383
datum : 25.2.2007 - 23:14:08

Karlos: Už sem si zvykla, takže mě to sraní už ani nesere Ono byl to záhul mít faraonovu pomstu několik týdnů a pak když pár dní klid, tak salmonela na 1,5měsíce Člověk si zvykne na všechno LL
186.
karlos

Příspěvků : 3573
datum : 25.2.2007 - 23:01:05

Marv & Luci Luc: sem myslel, že tobě hnačka stejně jako mozkožroutka nevadí....
185.
Marv & Luci Luc

Příspěvků : 10383
datum : 25.2.2007 - 22:50:06

Karlos: Mám alergii-ZVRACÍÍÍÍM A víte, že z mořských plodů se dá bez problémů chytnout salmonela??? Já ji aspoń dostala v maďarsku na F1 při pohledu na Alonsa při glgání místní užitkové vody a to se vyplatí LL
184.
karlos

Příspěvků : 3573
datum : 25.2.2007 - 22:30:41

Marv & Luci Luc: MILUJEME JE!!!!!!!
183.
karlos

Příspěvků : 3573
datum : 25.2.2007 - 22:30:19

Caddy: tak tohle vynikající a jednoduché jídlo jsem si chtěl dělat zítra k obědu --> tomu se říká telepatie...
182.
Marv & Luci Luc

Příspěvků : 10383
datum : 25.2.2007 - 21:36:16

Caddy: Co máte všeci s těma krevetama?
181.
Caddy

Příspěvků : 23860
datum : 25.2.2007 - 21:27:53

Z.V.I.R.E: no, zenatej jsem....skoda, ze nejsem v arabii I kdyz stejne, to by mi chaser rozbil hubu, tak radsi nic :)) Mimochodem, proc se tak divis, ze jsme to udelal ja? :))) No recept....na tom nic neni..uvaris ryzi, osmahnes cibulku, das do toho tu ryzi, trochu orestujes, podusis, promichas....pak to vysypes a do panve das na osmahnuti krevety a mrazenou zeleninu (jasne, muzes to udelat i v druhe panvi vedle :)) ) a pak to smichas vsechno dohromady. Joa rajcata tam prikrajis, ozivi to :)
180.
z.v.i.r.e

Příspěvků : 11148
datum : 25.2.2007 - 21:21:18

Caddy: tybrďo tos udělal fakt ty? ... to vypadá luuuuxusně ... hmmm ... ženatej ale už asi jsi, co?! ... dodáš teda aspoň recept?
179.
Caddy

Příspěvků : 23860
datum : 25.2.2007 - 21:13:24

tak dneska jsem udelal rizoto s krevetama :) http://caddys.info/others/jidlo/rizoto.jpg
178.
karlos

Příspěvků : 3573
datum : 25.2.2007 - 18:33:37

wee: moc krásný podíváníčko.....hned na ně mám chuť.....
| | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | |
Stránka byla vygenerována za 0.0518 s.
Hlavní stránka | Články | Členové | Fotogalerie | Srazy | Bazar | Fórum | Kniha návštěv | e-Shop | Partneři | Download | Šifry | Odkazy | SMS | Kontakty
© 2004 - 2024, Cabrio Club - všechna práva vyhrazena, optim. roz. 1024x768 | ISSN 1214-9470
Svářečky | Společenské HRY | Katalog odkazů