Anonym
 
Hlavní stránka Články Členové Fotogalerie Srazy Bazar Fórum Kniha návštěv e-Shop Partneři Download Šifry Odkazy Kontakty

POLICIE ...a kabrio?! - zobrazeno podle času

Seznam témat | Zobrazovat podle vláken
| | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |
1801. RE: RE: To jsem z toho jelen. (re:1799)
Kidli

Příspěvků : 839
datum : 11.11.2010 - 10:48:04

Turbo B: K té 158 - nezadokumentuje, nezadá, musíš na služebnu, a není to pár minut - v mém připadě to bylo 6 měsíců .
Jízda bez tabulky s RZ je oceněná za 6bodů
1800. RE: RE: To jsem z toho jelen. (re:1799)
Turbo B

Příspěvků : 30
datum : 11.11.2010 - 09:11:00

Turbo B: jo a k tý technický kontrole, ta se nechá z místa zjistit lustrací.
1799. RE: To jsem z toho jelen. (re:1797)
Turbo B

Příspěvků : 30
datum : 11.11.2010 - 09:11:35

dědeček: mám pár poznámek k prvnímu příspěvku. Auto ze zákona musíš před každou jízdou zkontrolovat, osobně si myslim, že člověku těch 5 vteřin za který to auto oběhne nic neudělá. RZ nebo starší SPZ musí člověk mít na autě namontovaný tak aby jí za jízdy neztratil, když jí má někdo zrezlou tak, že mu sama upadne je to jeho boj. Když někdo ukradne RZ neni problém zalovat na 158, přijede hlídka věc zadokumentuje a do pár minut je RZ v evidencích vedená jako odcizená. Myslim si že neni problém se s hlídkou domluvit kdy zatít na služebnu, pokud tam člověk vůbec musí.Když vám značku ukradnou v zahraničí taky bych to tam nahlásil. Potom člověk teda musí jít na odbor dopravy na měú, kde zažádá o nový značky. Za těch pár dní co bude člověk jezdit bez značky mu nikdo hlavu neutrhne, zvlášť když se nechá ověřit, že značka je ukradená. Nálepky co má na autě Bárta a jiní být nesmějí, protože značka musí být čitelná na 50 metrů a má předepsaný rozměry což velká většina nálepek nemá.
K druhýmu příspěvku. Změnu zákonů nenavrhuje policie. Konkrétně tuhle změnu zákona navrhuje rádoby dopravní expert a hlupák Stanislav Huml. Doufám, že tím co jsem napsal jsem nikoho nenaštval ani neurazil
1798.
PIGGY

Příspěvků : 371
datum : 10.11.2010 - 20:55:10

dedecek: tak to je slusnej bordel
1797. To jsem z toho jelen.
rebel dědeček

Příspěvků : 1370
datum : 10.11.2010 - 15:12:38

Kdo je majitelem auta, aneb čí je auto, naše!
Malý techničák- provozovatel
V médiích nás poslanci informují, že podle nové legislativy bude pokuty za nezjištěné řidiče platit majitel vozidla. Jak policie zjistí majitele vozidla, když se na úřadu neeviduje, a kdo jím vůbec je?

Hned na úvod zdůrazňuji, že nejsem právník, tedy neočekávejte podrobný právní rozbor.

Začnu tím, že řada rodin má auto na leasing. Majitelem auta po dobu splácení leasingu je samozřejmě leasingová společnost, která je uvedena ve velkém techničáku jako vlastník - tedy ne jako majitel - a pod tím je uveden provozovatel, což je někdo z rodiny, která leasing splácí a ten je také uveden jako provozovatel v malém techničáku. Kdo je tedy ten majitel, který bude podle poslanců platit pokuty, když slovo majitel se tam vůbec nevyskytuje a majitelem je zjevně leasingová společnost?
A ještě doplňuji, v techničáku od motorky jsem zase držitel. Takže máme pojmy: vlastník, provozovatel, držitel (a třeba ještě pojistník).


Pokud starší auto od někoho kupují manželé, kteří mají nerozdělený majetek - SJM - a dokonce by měli být oba v kupní smlouvě, nejde totiž o běžný nákup, tak do techničáku na úřadu vám odmítnou zapsat oba manžele = majitele auta do techničáku - opakuji, koupili si ho oba a oba jsou v kupní smlouvě, oba ho drží a provozují. Na úřadu totiž nezjišťují, kdo je majitelem, ale zapíší toho, kdo přinese doklady.

Zapsáním pouze jednoho majitele (např. jednoho manžele) do techničáku způsobuje problémy. Pokud jedete do ciziny, rozdílná příjmení manželů způsobují, že v některých zemích požadují notářské povolení toho, kdo je uveden v techničáku, že s autem může jet někdo jiný. Tím se stává druhý z manželů majitelem 2. kategorie, protože musí žádat prvého manžela o povolení!!!, že smí jet se svým autem, na které má dokonce kupní smlouvu se svým jménem. Tedy jeden z manželů povoluje písemně jízdu druhému manželovi! A vše jen proto, že v Česku se zapisuje pouze jeden z majitelů. Nepřipomíná vám to zákony z minulých století či jiných zemí?
Anebo když si Honza, Pepík a Franta koupí dohromady traktor a jezdí s ním, tak opět do techničáku se zapíše pouze jeden. Proč tam nejsou zapsáni všichni majitelé?

Tak konečně ty nešťastné pokuty.

Když policie není schopna zjistit pachatele přestupku, chce mít právo potrestat majitele. Jak policie zjistí majitele, když ho úřady odmítají zapsat do techničáku?

U té leasingové společnosti, která je majitelem auta, mě to není vůbec jasné, to si bude muset dávat do smluv, že pokuty bude přidávat k leasingovým splátkám? A co stávající smlouvy?
A u manželů to bude tak, že "majitelem" bude ten, kdo je v techničáku jako provozovatel? A bude to tak, že rodina si bude muset určit toho špatného, který bude hradit případné pokuty, i když s autem jezdí celá rodina, tedy třeba i děti? Z vlastní zkušenosti mohu říci, že zjistit, kdo z rodiny jel autem před 14 dny je spíše utopie, auto je od toho, aby jezdilo, tedy jde z ruky do ruky.

Bude tedy státem určený "majitel"? A bude veden v nějaké evidenci jako platič pokut? A příště dostane pokutu větší, protože je recidivista?
A co když nebude mít "majitel" řidičák, také bude odpovědný za pokuty? A u toho Honzy, Pepíka, Franty, proč by měl být jeden z nich ten špatný, jen proto, že na úřadu zapisují jen jednoho z nich?

Mám pocit, že se policie a poslanci inspirovali finančními úřady. Když něco vlastníte s někým dohromady, tak finanční úřad si může vybrat kohokoliv ze spolumajitelů (třeba u spolumajitelů domů) a ten je pak daňový dlužník, musí zaplatit daň a pak si to může vyřídit s ostatními spolumajiteli. Bude mít tedy policie práva jako finanční úřad, že může označit jednoho z majitelů jako odpovědného za pokuty? Podle mě by to byl velký zásah do práva, neplacení daní je něco úplně jiného.

A bude to platit i ve vztahu, pokud bude někdo lehce zraněn autem a nezjistí se řidič, a bude tu účet za lékařské ošetření, to bude hradit zdravotní pojišťovně také ten „majitel“?
A co když policie v budoucnu bude chtít mít další práva? Třeba přijede někam auto, vystoupí nezjištěná osoba, ukradne něco do 5 tisíc a odjede. Také za to bude zodpovědný „majitel“? A neskončí to tak, že se bude týkat i trestných činů a že policie bude mít jen značku auta a na základě toho bude jen ukazovat na toho "majitele" a ten bude zodpovídat za někoho dalšího? Nestačil by pak na pokuty a soudy jen počítač, ve sci-fi knihách určitě, ale život není sci-fi.
Poslanci se odvolávají na "holandské zákony". To máme s Holanďany i shodný občanský zákoník a další zákony nebo je tu jen vytržen účelově jeden paragraf? Mají Holanďané také jedno rodinné auto? Nějak si vybavuji, že v Jihoafrické republice mají paragraf, že po rozvodu se majetek dělí na polovinu a neřeší se, kdo co měl před manželstvím, kdo je pro převzetí "jihoafrických zákonů"?

Pro všechny je výhodné, když je stabilní právní prostředí a ne že se zákony mění tak, jak se komu zlíbí. Neměla by policie místo návrhů úprav zákonů zadržet pachatele přestupku a tím by nebylo co řešit?

1796. Tak neví jestli se smát a nebo brečet.
rebel dědeček

Příspěvků : 1370
datum : 10.11.2010 - 14:59:03

Ukradli vám značku z auta, zavřít vás za to!
A co potrestat auto, že se nechalo okrást?
Ministr Bárta je potrestaný "zločinec", neměl správnou registrační značku na autě.

Přijdete o značku a ani to nemusíte vědět, nebo vy máte tolik času, že před každou jízdou auto obcházíte? Značka vám také může upadnout za jízdy, mně se uvolnila jednou vepředu na Peugeotu, za komunistů mě někde za jízdy upadla zrezavělá plechová značka na motorce.

Máme metodický pokyn od ministerstva dopravy, jak postupovat při ztrátě a krádeži značky? Podle mě by nám mluvčí tak mohl říci, že máme auto udělat neviditelné anebo ho nechat zakryté převést někam na soukromý pozemek, jinak riskujete ztrátu řidičáku. Když vám ukradnou značku, tak moc na výběr nemáte. Pokud jste důchodce, nezaměstnaný či státní úředník připravující se na prosincovou stávku, máte spoustu času, tak zajdete na policii a strávíte příjemné dopoledne sepisování protokolu. Pokud váš čas = peníze, jdete přímo na dopravní inspektorát. Zde vám na rozdíl od policie bez protokolu neuvěří, že vám značku ukradli, tak musíte zalhat a tvrdit, že jste jí ztratili a tuto lež musíte podepsat, nebojte, nikdo vás za to nepostihne. Pak musíte s novou značkou na pojišťovny, nová zelená karta, řešit dálniční známku, povolení parkování.

Novinář Karel Steigerwald má teorii, že jde o sběratele či hlupáky, může jít také o lidi, co nemají rádi jiné lidi či auta. Já si myslím, že jde o české „vyčuránky“. Mají totiž auto, které by STK (státní technická kontrola) neprošlo ani náhodou, tak potřebují samolepku. Ukradnou tedy nějakou zadní značku s novou samolepkou z STK, doma si jí v klidu odlepí a přelepí na svou značku a jezdí na vaši samolepku dál a ohrožují nás, jako mou známou, kterou nedávno naboural opilý řidič bez STK.

Kontroluje policie platnost STK při silniční kontrole jinak než pohledem na značku? Mě kontrolují tak 2× do roka a nevšimnul jsem si, že by použili nějaký komunikační prostředek na ověření. Předpokládám, že aspoň při nehodě se to ověřuje v nějaké databázi, to je druhá věc, která by vás měla zajímat při nehodě, kde je jiné auto, první, zda má to jiné auto povinné ručení (viz odkaz). Můžeme tedy na jaře opět očekávat zvýšené množství krádeží zadních značek? A není na internetu návod, jak sloupnout bez poškození tu samolepku, ani bych se nedivil.

Krádeží značky můžete vyřadit i konkurenta, který potřebuje ke svému podnikání auto či se pomstít svému sousedovi, stačí mu v pátek odpoledne ukradnout značku a má auto vyřazené přes celý víkend a postaráno o pondělní dopoledne. Tím mohou přijít podnikatelé o zakázky, podnikatelé totiž pracují i o víkendech, někdo musí živit ty státní úředníky připravující se na stávku.
Trestné by mělo být držení cizí značky (a jejích částí, těch samolepek), obdobně jako je trestné držení cizí platební karty. Dnes všichni vymýšlejí, za co všechno má být odpovědný majitel auta a chtějí ho poznávat podle značky, která se dá snadno ukrást i ministrovi s ochrankou.

Samolepky z STK by měly mít na sobě evidenční číslo, stejně se tisknou, tak proč na sobě to nějaké evidenční číslo nemají? Pak by krádeže značek kvůli samolepkám možná zmizely. A pak chápete, proč mají někde v cizině takové samolepky na předním skle zevnitř, tam je nikdo nesloupne!

A ta značka ministra Bárty. Proč by řidič nemohl jezdit nutnou dobu na kopii značky, nalepenou na zadní sklo či s potvrzením od policie, které by pokládal na přední panel auta, kam se dávají parkovací lístky. Co když vám značku ukradnou daleko ve Španělsku, zajistí vám velvyslanectví novou značku anebo vám tam jako u nás vezmou řidičák, že jezdíte bez ní? Když vám někde ukradnou všechny doklady, tak se očekává, že někam „zalezete“ do doby, než dostanete nové doklady? Odebírat řidičovi řidičák za to, že mu někdo ukradnul značku a on ihned neodstavil vozidlo, je nesmysl,
1795.
Marsal

Příspěvků : 824
datum : 30.10.2010 - 19:46:40

Trochu kluk čuměl! Tolik kabroušů
1794.
Pochtli

Příspěvků : 263
datum : 19.10.2010 - 18:36:48

Pedros: Prej "slušnej řidič, tak co blbne"
1793. RE: (re:1791)
Pedros

Příspěvků : 261
datum : 19.10.2010 - 10:11:12

Pochtli: Měli slitování...cvakli mě jen na 129km/h v osmdesátce, tam jak bylo zúžení u Bělotína...
Takže za tři body a dva a půl litru... Že prý jsem slušný řidič tak co blbnu...

S 1.4 16V bych jim asi dlouho utíkat nemohl...
1792.
Gerry

Příspěvků : 2752
datum : 19.10.2010 - 00:02:05

Za nic, logicky mu ujel
1791.
Pochtli

Příspěvků : 263
datum : 18.10.2010 - 19:48:27

Pedros: A za kolik?
1790.
Pedros

Příspěvků : 261
datum : 18.10.2010 - 13:05:52

No tak jsem si v pátek dal rande s Pašíkem...
1789. RE: (re:1788)
Spálená Mája

Příspěvků : 155
datum : 11.10.2010 - 22:32:32

Dario: Jo jo tyhle auta okouzlí všechny!!!
1788.
Dario

Příspěvků : 270
datum : 11.10.2010 - 22:08:48

Před cca 30min mě stavila kontrola a první otázka "Mužu se zeptat...Neni vám v tom zima?" Pak sem si jenom foukl, řekl jsem jim kolik mě to žere a jak je to super jezdit bez střechy a pelášil domů...Všichni nejsou blbci, co hledají nějaký chyby za každou cenu
1787. RE: dálniční známka na pražském okruhu (re:1786)
Marsal

Příspěvků : 824
datum : 11.10.2010 - 08:09:34

modrejpes: no nějak se ten novej usek bude muset zaplatit takže hurá na řidiče bez známky
1786. dálniční známka na pražském okruhu
modrejpes

Příspěvků : 2042
datum : 10.10.2010 - 00:20:50

Je potřeba na novém úseku pražského okruhu dálniční známka? Najel jsem v Ořechu a tam byla značka, že to není placené, a na celé cestě dolů k Radotínu a přes most do druhého tunelu nebyla změna na placený úsek. Taky když se najede od Slivence, je tam značka neplaceného úseku. A pak přijedeš nahoru k D1 a všechny tři výjezdy - dokonce i obyčejná silnice na Říčany - mají značku placené dálnice. A není tam kam utýct. Vím, že se psalo, že má být okruh placený, ale ve směru od Plzně jsem značku, která by o tom informovala, nenašel.
1785. RE: XENONY (re:1783)
modrejpes

Příspěvků : 2042
datum : 10.10.2010 - 00:13:14

BORY: Můj LeBaron byl přivezený do Čech v roce 1993 a od té doby tu jezdil, já jsem tady druhý majitel a mám ho 5 let. V červenci jsme byl na technické, auto bylo v perfektním pořádku (emise, řízení, brzdy, tlumiče) ale vyhodili mě jednak proto, že jsem neměl vyražený VIN (ameriky to v té době neměly, ale na každém větším dílu je štítek s VINem) a jednak kvůli zadním světlům. Sice jsme blikal oranžově, měl jsem na blinkrech éčko v kroužku, ale nebylo tam písmeno označující, že jsou to blinkry. Podobných věcí mi našli víc, museljsem po 17 letech světla vzadu předělat.
1784. RE: XENONY (re:1783)
Marsal

Příspěvků : 824
datum : 8.10.2010 - 07:46:41

BORY: no v Praze nemaj na takový pí.... čas
1783. XENONY
BORY

Příspěvků : 74
datum : 7.10.2010 - 09:19:22

zdravim koupil jsem jine auti konkretne astru cabrio ale jsou tam xenony takhle to auto jezdilo po praze 3 roky a ja tady v jihlave vyjedu treti den a uz mam za ně pokutu
1782.
bunda

Příspěvků : 1575
datum : 10.9.2010 - 05:14:04

http://www.novinky.cz/krimi/211052-diamond-race-zacina-policiste-jsou-v-pohotovosti.html
| | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |
Stránka byla vygenerována za 0.0353 s.
Hlavní stránka | Články | Členové | Fotogalerie | Srazy | Bazar | Fórum | Kniha návštěv | e-Shop | Partneři | Download | Šifry | Odkazy | SMS | Kontakty
© 2004 - 2024, Cabrio Club - všechna práva vyhrazena, optim. roz. 1024x768 | ISSN 1214-9470
Svářečky | Společenské HRY | Katalog odkazů