Přihlášení uživatele
Uživatelské jméno Heslo
Nová registrace >>
Podpořte tento CLUB
Hlavní stránka Články Členové Fotogalerie Srazy Bazar Fórum Kniha návštěv e-Shop Partneři Download Šifry Odkazy Kontakty
 
Právě je on-line 125 kabrioleťáků. Dnes má svátek Marcela, zítra Alexandra. Sobota  20. dubna 2024
 
 
Katalog KABRIOLETŮ

Vyber automobilku :

Blížící se k@brioakce  
20. ročník Královického srazu kabrioletů (za 90 dnů)
CABRIO POINT 2024 (za 105 dnů)
Cabrio WEEKEND TUŠŤ 2024 (za 146 dnů)
Zboží v e-Shopu
Brushed Cotton Drill Cap
další zboží...Cena : 170,- Kč
Online uživatelé
Partner Cabrio Clubu
Aktuality
Soutěž MOJE AUTO
Zima je na krku a abychom si zkrátili dlouhé zimní večery, vymysleli jsme pro Vás soutěž, u které se zabavíte a máte možnost vyhrát i zajímavé ceny.
více informací... [27.10.2014]
---------------------------------------------------------------
Shrnutí kabriosezóny 2014
Bohužel je tu zase po roce podzim a mnozí z nás i přes krásné Babí léto uložili své Miláčky bez střech k zimnímu spánku a přichází pro ně smutné období bez sluníčka a větru ve vlasech.
více informací... [19.10.2014]
---------------------------------------------------------------
Ukončení sezóny v Brně
Rozloučení s létem 2014 na tradičním místě.
více informací... [04.10.2014]
K@briofóóór
Rus a Eskymák si spolu vyjdou na medvěda. Jdou tři hodiny a najednou medvěd! Rus vezme pušku a už, už chce vystřelit,ale Eskymák křičí: ”Nestřílej, utíkejme!” Když běží už dobré dvě hodiny, Eskymák se otočí a medvěda zastřelí. Rus: ”Proč jsem ho nemohl zastřelit předtím?” Eskymák: ”Museli bychom ho daleko tahat.”bereta
Tapety na plochu
další tapety naleznete tady
Statistiky
Clanek

   E36

Po rozhodnutí pořídit si cabrio jsem měsíc hledal po internetu něco co by se mi líbilo, nakonec jsem naše dvě E36, jednu lehce nabouranou někde z okolí Tachova, s pánem nebyla domluva ani na prohlídce natož na uskutečnění prodeje. Druhý vyvolený byl z okolí Strakonic, zde jsem byl úspěšnější, pán dovážel BMW z Německa a zdálo se, že nebude problém (samosebou jsem se mýlil).

Když jsem dorazil k němu domů měl na dvorku tři cabria v E36. Původně jsem se tam jel podívat na 320, ale potom jsem zahlédl mojí 318 v Mpaketu a bylo jasno. Bylo mi sice nabídnuto k 320 motor z 323, náhradní střecha a spoustu dalších věcí za téměř stejnou cenu ale Mpaket je přecejen hezčí. Domluvili jsme cenu a já zaplatil zálohu aby mi auto nikdo nevyfouknul. Za 14dní jsem se vrátil na místo činu s kamarádem, že auto odvezeme. Pán sice nesplnil ani jeden slib ohledně technické přihlášení apod. nicméně to mě neodradilo. Když cabrio poprvé kamarád viděl, komentoval to slovy: „Tohle bych si v životě nekoupil, je to šílenej vrak“. Je pravda, že auto údajně stálo v Německu asi dva roky v kopřivách, střecha nefungovala (přestože majitel tvrdil jak jí zkoušel), z motoru tekla voda, polovina vnějšího osvětlení nefungovalo, celé auto zvenku i zevnitř bylo hodně zašpiněno, hlavně uvnitř mě překvapilo bláto všude po sedačkách, zlomená řidičova sedačka taky nepůsobila moc dobře. I přes to, že mě odrazoval jak kamarád tak i majitel (údajně bylo auto ve strašně špatném technickém stavu – nakonec se prořekl že by ho chtěl nechat pro dceru) sednul jsem do auta a odvezl jsem ho do Prahy.

Po tom co jsem auto měl u sebe doma nastaly lehčí opravy, výměna termostatu, olejů, filtrů, kontrola promazání kloubů poloos, zavaření zlomené sedačky, oprava střechy – chybělo táhlo od krytu střechy, výfuk, viskospojka, trocha broušení, kitováví a lakování aby na technický neměly vyloženě nějaký problém, instalace rádia, samozřejmě komplet vyčištění,nová kola, problém se zamykáním a odemykáním auta vyřešil nově vyrobený klíč. Pak nastalo řešení přihlášení – technická nebyl problém, problém nastal v momentě kdy mi na magistrátu řekli, že mám druhopis německého techničáku a tam není nějaký podělaný číslo schválení, nebo tak něco. Po pár telefonátech s lidma co se „vyznají“ jsem zjistil, že bych měl navštívit s autem DEKRU kde mi číslo za skromný poplatek tuším 6000Kč doplní. No zkrátím to… do týdne jsem měl auto přihlášený a mohl jsem poprvé oficiálně vyrazit na projížďku. Sundal jsem střechu a jel se projet, v ten moment jsem si říkal, že i přes všechny ty problémy to stálo za to. Do konce sezóny už bohužel zbývalo jen málo takže už jsem nic moc na autě nedělal a spíš čekal jaký technický problémy mě překvapí. Kromě prasklé hadice sání a rozlítnutí ručky na pravém kole nic. Dokonce i Kamarád co se mnou byl auto kupovat změnil názor a už to neviděl tak kriticky.

Na novou sezónu jsem absolvoval svoje každoroční kolečko výměny filtrů a olejů + výměny čepů na přední nápravě. Opět se objevila koroze kterou jsem minulej rok lehce zabrousil a přelíznul kitem. Rozhodl jsem se už s tím nic nedělat a přes následnou zimu udělat plechařinu komplet. Vyrazil jsem na první cabrio sraz do Kralovic, jelikož jsem se v minulosti aktivně podílel na pořádání automobilových srazů o podobným rozsahu (cca 60aut) byl jsem hodně zvědavý jak to umí někdo jiný. Absolvoval jsem první bouračky s BMW , naštěstí smart je plastovej a já neměl ani škrábanec ani promáčklinu. Celou sezonu nebyl s autem opět žádný problém, pouze hadice sání opět praskla – asi je nutná výměna silentbloků na motoru. Ale upřímně řečeno nečekal bych, že auto které někde hnilo a chátralo tři roky v kopřivách bude fungovat tak jak funguje.

Letos mě čeká již zmiňovaná plechařina, bohužel časově na tom nejsem moc dobře takže nevim jak to zvládnu protože by baworáček chtěl i jiné opravy: Oprava zadních brzd, lehký únik oleje z diferenciálu a kolem kliky na motoru, výměna chadiče, výměna uložení motoru a hadice sání no a sem tam nějaká drobnost jako třeba prasklé žárovky v budíkách nebo špatný měděný kroužek pod volantem. Ještě bych chtěl investovat nějaký peníz a čas do audia, momentální sériový stav ohlodaný zubem času je strašný. Uvidím jak se podaří dál pokračovat…



27.02.2015
Dan Opelka

 [ Zpět ]


Průměrná známka: 1.83
Celkem hodnotilo: 6
Hodnocení článku:
nejlepší [ 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] nejhorší
   

Jméno
E-mail
Opiš kód :    
Text
*)
   
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky OPEL. Waldek 10.04.2015 19:18:29
V Polsku existuje rčení - kus - Co znamenají písmena BMW - bude mít výdaje. No, ale auta jsou v pohodě.

 
Hlavní stránka | Články | Členové | Fotogalerie | Srazy | Bazar | Fórum | Kniha návštěv | e-Shop | Partneři | Download | Šifry | Odkazy | SMS | Kontakty
© 2004 - 2024, Cabrio Club - všechna práva vyhrazena, optim. roz. 1024x768 | ISSN 1214-9470
webhosting: Český hosting | webdesign: pixelservice.com