Přihlášení uživatele
Uživatelské jméno Heslo
Nová registrace >>
Podpořte tento CLUB
Hlavní stránka Články Členové Fotogalerie Srazy Bazar Fórum Kniha návštěv e-Shop Partneři Download Šifry Odkazy Kontakty
 
Právě je on-line 104 kabrioleťáků. Dnes má svátek Irena, zítra Rudolf. Úterý  16. dubna 2024
 
 
Katalog KABRIOLETŮ

Vyber automobilku :

Blížící se k@brioakce  
20. ročník Královického srazu kabrioletů (za 94 dnů)
CABRIO POINT 2024 (za 109 dnů)
Cabrio WEEKEND TUŠŤ 2024 (za 150 dnů)
Zboží v e-Shopu
Windbreaker
další zboží...Cena : 420,- Kč
Online uživatelé
Partner Cabrio Clubu
Aktuality
Soutěž MOJE AUTO
Zima je na krku a abychom si zkrátili dlouhé zimní večery, vymysleli jsme pro Vás soutěž, u které se zabavíte a máte možnost vyhrát i zajímavé ceny.
více informací... [27.10.2014]
---------------------------------------------------------------
Shrnutí kabriosezóny 2014
Bohužel je tu zase po roce podzim a mnozí z nás i přes krásné Babí léto uložili své Miláčky bez střech k zimnímu spánku a přichází pro ně smutné období bez sluníčka a větru ve vlasech.
více informací... [19.10.2014]
---------------------------------------------------------------
Ukončení sezóny v Brně
Rozloučení s létem 2014 na tradičním místě.
více informací... [04.10.2014]
K@briofóóór
Víte, co je to veletrh?
.
.
.
Když si naráz roztrhnete kalhoty, trenky i prdel!
Tapety na plochu
další tapety naleznete tady
Statistiky
Bleskovka

   Jak začal můj život s Fordim

Kterak jsem kvůli novému autu k bolavým uším přišla

Když moje drahá polovička přišla s nápadem, že koupíme nové auto, nebyla jsem zrovna nadšená. Zatímco on se vesele prohání modrým krtkem (pick up, kterého zdobí postavička krtečka . – zahradníka), já brázdím ulice města bílou „karadajou“, dalším pick upem, který pro změnu nezdobí nic, než já osobně. Auta vhodná na přepravu čehokoli, spolehlivá, nenáročná. Pravdou je, že krtek poslední dobou ztrácí půdu pod nohama, myslím tím cestujících, neb ho kvapem opouští podlaha v podobě odpadávajících rezavých kusů plechu. Bylo tedy rozhodnuto, že ho necháme pěkně pohřbít na vrakovišti a na jeho místo nastoupí karadaja. Tudíž vyvstal problém, co nahradí tzv. rodinné auto. (Ne, že by zrovna pick upy byly ideální, ale za to se do úložné části vejdou děti, psi, a vše, co zrovna potřebujete přepravit. Tedy pokud se děti neservou se psy, že….)

Miláček začal nenápadně. Kamarád prý koupil své nastávající kabrioleta. „Moc pěkné autíčko, nechceš se podívat?“ lákal mě na večerní vycházku o pár ulic dál. A tak jsme šli. Nízké černé auto s odklápěcí střechou nadchlo i mě, a já viděla v duchu film s mým oblíbencem J.P.Belmondem, kterak skáče přes dveře rovnou za volant. „Jo, pěkný,“ děla jsem a očima hladila elegantní tvary.

Nebudu napínat. O pár dnů později stál krasavec před naším domem a my se po dlouhé době zase pořádně pohádali. Šlo o to, kdo bude řídit….Miláček vyhrál, neb odmítl pustit klíče z ruky a já se nasupeně usadila na sedadlo spolujezdce. Přece si první jízdu nenechám ujít.

Zkrátím to. První, co mě napadlo, bylo, že naše smůla je nekonečná. Pořídíme si kabrio a ono začne druhý den sněžit. Naštěstí se počasí umoudřilo a tak jsem sobotu projezdila se staženou střechou a větrem ve vlasech. Motor tiše vrněl, ale stačilo lehounké přišlápnutí plynového pedálu a pod kapotou zaržálo stádo divokých koní. Ržálo celý víkend, který jsme prožili v otevřeném autě. Robátka dlící na chalupě kabroška uviděly až po návratu a málem zkolabovaly. Že tentokrát budou sedávat na skutečných sedadlech a ne v úložném prostoru nedoufaly ani náhodou.

Dnes je středa ráno, a já očima hladím nablýskanou karoserii s elegantně poskládanou střechou. Už se vidím, jak brázdím cesty okresu s větrem ve tváři… a klapkama na uších a šálou kolem krku. Tohle svezeníčko v sobě skrývá takovou lehkou záludnost právě v podobě onoho větru. Takže mám oboustranný zánět středního ucha a kdybych měla krční mandle, jsou jak kopačáky.

Jak říkala moje milovaná maminka, „trp parádo“.Jenže toho požitku se prostě vzdát nemůžu. Snad s prvním mrazíkem...

26.02.2007
bereta

 [ Zpět ]


Jméno
E-mail
Opiš kód :    
Text
*)
   
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky Ford. Goldies 01.03.2007 15:03:28
bereta: Ale CP je obrovska firma a on dela v Osobnich Financich :-) Schvalne mu dam neco precist, treba se mu to bude libit :-)
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky nic. bereta 01.03.2007 13:38:04
cit pro jazyk...no, to mám. já se psaním živím, víš. ale s computerem teda kamarád nejsem, neb se poctivě přiznm, že ho umím zapnout a vypnout...
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky Ford. Goldies 27.02.2007 14:49:12
To je neuveritelny, jakej ty mas cit pro jazyk! Jen me tak napadlo,nechces nejakou bokovku? Hodne dobrej kamarad dela Sefredaktora v ComputerPressu...
 
Hlavní stránka | Články | Členové | Fotogalerie | Srazy | Bazar | Fórum | Kniha návštěv | e-Shop | Partneři | Download | Šifry | Odkazy | SMS | Kontakty
© 2004 - 2024, Cabrio Club - všechna práva vyhrazena, optim. roz. 1024x768 | ISSN 1214-9470
webhosting: Český hosting | webdesign: pixelservice.com