Přihlášení uživatele
Uživatelské jméno Heslo
Nová registrace >>
Podpořte tento CLUB
Hlavní stránka Články Členové Fotogalerie Srazy Bazar Fórum Kniha návštěv e-Shop Partneři Download Šifry Odkazy Kontakty
 
Právě je on-line 79 kabrioleťáků. Dnes má svátek Rostislav, zítra Marcela. Pátek  19. dubna 2024
 
 
Katalog KABRIOLETŮ

Vyber automobilku :

Blížící se k@brioakce  
20. ročník Královického srazu kabrioletů (za 91 dnů)
CABRIO POINT 2024 (za 106 dnů)
Cabrio WEEKEND TUŠŤ 2024 (za 147 dnů)
Zboží v e-Shopu
Ladies Windbreaker
další zboží...Cena : 375,- Kč
Online uživatelé
Partner Cabrio Clubu
Aktuality
Soutěž MOJE AUTO
Zima je na krku a abychom si zkrátili dlouhé zimní večery, vymysleli jsme pro Vás soutěž, u které se zabavíte a máte možnost vyhrát i zajímavé ceny.
více informací... [27.10.2014]
---------------------------------------------------------------
Shrnutí kabriosezóny 2014
Bohužel je tu zase po roce podzim a mnozí z nás i přes krásné Babí léto uložili své Miláčky bez střech k zimnímu spánku a přichází pro ně smutné období bez sluníčka a větru ve vlasech.
více informací... [19.10.2014]
---------------------------------------------------------------
Ukončení sezóny v Brně
Rozloučení s létem 2014 na tradičním místě.
více informací... [04.10.2014]
K@briofóóór
"Tatínku," tulí se dvanáctiletá dcera k otci, "víš, co bych chtěla pod stromeček?"
"To vůbec netuším, dítě, řekni své přání."
"Taková prsa, jako má maminka!"
Tapety na plochu
další tapety naleznete tady
Statistiky
Bleskovka

   Můj Superb

Následujíci článek není sice o kabrioletu ani o autě, jaké by si člověk kupoval pro volný čas, ale přesto jsem sesmolil jakýsi test nebo vyhodnocení prozatímního provozu své Škody Superb II.

Když jsem si ho před rokem a půl koupil nové a dal jsem sem nějaké fotky, reakce byly spíš záporné, že "škodárna" za tolik peněz, každý by našel lepší volbu.
Jenže tohle auto není pouze o prostoru a designu, není to jenom větší "oktávka".

Za ten rok a půl jsem najel 130.000 km a musím říct, že to vůbec nebyla špatná volba. Za tyhle peníze už to bylo ve velmi dobré výbavě, včetně natáčecích bi-xenonů, nezávislého topení, šíbru, parkovacích senzorů, duálního climatronicu, tempomatu, vyhřívání sedaček, alarmu, volantu potaženého kůží, ESP, HF a zvýšeného podvozku (což Pražáci hodně doporučovali),abych vzpomenul jen část výbavy.

Převodovka manuální šestikvalt, motor samozřejmě 16 diesel a i když je to pouze ten slabší ze dvou nabízených 16 ventilových dvoulitrů, i tento má výkon 103 Kw, takže to není žádná lemra líná. Při tom se spotřebou Octavie. Motor si zaslouží zvláštní pozornost, má už systém vstřikování Common rail, což v době koupě byla u Škodovky novinka. Je tichý a díky němu se auto chová neskutečně klidně v jakémkoliv jízdním režimu. Ticho vevnitř je neuvěřitelné i při vyšších rychlostech. Jízdní vlastnosti oproti Octavii II jsou nesrovnatelné, chová se sebejistě vždy a všude. Posilovač řízení je elektrický,volant chodí při nízké rychlosti úplně bez odporu,se zvyšující se rychlostí pak úměrně tuhne,ale to už má dnes asi každé nové auto. Pedály taky jdou lehounce, takže automatická převodovka mi vůbec nechybí. Není mu v podstatě co vytknout. Snad jediné, co mi vadí je, že do dveří se nevejde láhev s pitím. Ani menší, natož 1,5 litrová láhev. Přihrádka před spolujezdcem taky nic moc,ale další je pod jeho sedadlem. Twindoor je asi dobrá frajeřina od konstruktérů,já ho ale považuji za zbytečný výstřelek, když se to podělá, Bůh se mnou. Je to složitá věc. Jinak menši víko kufru se dá dálkou nejen odemknout,ale i se zvedne,což je příjemné při nákupech,ale po roce a půl provozu už se zvedá dost neochotně. Zmínku si zaslouží ještě bi-xenony, s kterými je řízení velice přijemné i v noci. Mají mnoho vychytávek, kromě toho,že se natáčí do zatáček, i při rovné jízdě v závislosti na rychlosti svítí buď více do stran, nebo při vyšší rychlosti vše přímo dopředu. Při pomalé jízdě se rozsvěcují také mlhovky na straně, kam se zrovna zatáčí, nebo jsou zaplé blinkry (při konfliktní situaci blinkrů a kol, na straně zaplých blinkrů). Na první pohled debilita, ale z pozice řidiče velice užitečný detail.

Než jsem si ho před objednáním nakonfiguroval, dlouho jsem sbíral informace jak na internetu, tak od jiných majitelů a dočetl jsem se,že audioaparatura za moc nestojí. Konkrétně,ze starý Superb hrál líp bez Sound systému než nový se S.systémem. Že nemá cenu to objednávat. Nakonec jsem byl ale příjemně překvapen, není to vůbec tak strašné. Hraje to úplně normálně.

Nezávislé topení v zimě taky nemá chybu. Dá se to spustit bud tlačítkem, nebo naprogramovat na palubce i týden dopředu (má 3 paměti), nebo dálkovým ovladačem, který má překvapivě dlouhý dosah i přes zeď. Zapnu si to z bytu a než dojdu dolů, už to fouká teplé. Je to super,ale taky jediná věc, co se na autě už porouchala. Zatím je v záruce, opravili na garanci. Jinak bez problémů, měnil jsem zatím pouze olej, filtry a destičky, běžná údržba. Olej se tam dává Long life na 30 tisíc km,ale já tomu nevěřím, měním to po 15 ti tisících. A nevěřím ani značkovým servisům,že to tam opravdu mění. I proto měním po 15 ti sám a po dalších 15 oni na garančních prohlídkách, kam se jezdí po každých 30 tis.

Jo, ještě kdybych chtěl ohodnotit prodejce, kde jsem ho kupoval, usměvavý fešák, v nažehlené košili s kravatou, ale o autech, která prodává, moc nevěděl. A že když tam nedám tzv. Paket pro špatné cesty,že to všude škrtá spodkem, taky by sám od sebe neřekl. Takže Auto-Styl Stodůlky nebrat. Některé informace o hands free a MDI jsem musel zjišťovat na zákaznické lince automobilky, jinak nikdo nevěděl. Ale nakonec se povedlo nakonfigurovat velice dobře, vše, co tam mám, využívám a není tam nic zbytečného.

Co dodat? Aby vydržel Superb co Octavia. A budu spokojený...

18.10.2012
Akos

 [ Zpět ]


Jméno
E-mail
Opiš kód :    
Text
*)
   
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky nic. zsoltika 24.10.2012 12:41:57
egesz jo, rovid es velos)
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky BMW. New Paťas 23.10.2012 17:21:27
mno pěkné článek ale ale :) takže ať slouží jak jen nejvíce od ní očekáváš...
 
Hlavní stránka | Články | Členové | Fotogalerie | Srazy | Bazar | Fórum | Kniha návštěv | e-Shop | Partneři | Download | Šifry | Odkazy | SMS | Kontakty
© 2004 - 2024, Cabrio Club - všechna práva vyhrazena, optim. roz. 1024x768 | ISSN 1214-9470
webhosting: Český hosting | webdesign: pixelservice.com