Přihlášení uživatele
Uživatelské jméno Heslo
Nová registrace >>
Podpořte tento CLUB
Hlavní stránka Články Členové Fotogalerie Srazy Bazar Fórum Kniha návštěv e-Shop Partneři Download Šifry Odkazy Kontakty
 
Právě je on-line 61 kabrioleťáků. Dnes má svátek Taťána, zítra Arnošt. Pátek  29. března 2024
 
 
Katalog KABRIOLETŮ

Vyber automobilku :

Blížící se k@brioakce  
Brno - zahájení sezóny (za 8 dnů)
20. ročník Královického srazu kabrioletů (za 112 dnů)
CABRIO POINT 2024 (za 127 dnů)
Zboží v e-Shopu
Brushed Cotton Drill Cap
další zboží...Cena : 170,- Kč
Online uživatelé
Partner Cabrio Clubu
Aktuality
Soutěž MOJE AUTO
Zima je na krku a abychom si zkrátili dlouhé zimní večery, vymysleli jsme pro Vás soutěž, u které se zabavíte a máte možnost vyhrát i zajímavé ceny.
více informací... [27.10.2014]
---------------------------------------------------------------
Shrnutí kabriosezóny 2014
Bohužel je tu zase po roce podzim a mnozí z nás i přes krásné Babí léto uložili své Miláčky bez střech k zimnímu spánku a přichází pro ně smutné období bez sluníčka a větru ve vlasech.
více informací... [19.10.2014]
---------------------------------------------------------------
Ukončení sezóny v Brně
Rozloučení s létem 2014 na tradičním místě.
více informací... [04.10.2014]
K@briofóóór
Karkulka: "Babičko, proč máš tak velké oči?"
Vlk: "Abych tě lépe viděla."
Karkulka: "Proč máš tak velké uši?"
Vlk: "Abych tě lépe slyšela."
Karkulka: "A proč máš tak velkou pusu?"
Vlk: "Abych mohla jíst tatranky na šířku!"
Tapety na plochu
další tapety naleznete tady
Statistiky
Clanek

   LETNÍ PROJÍŽĎKA: Eagle’s Nest – Hochalpenstrasse – Mirabilandia

Jelikož se pomalu, ale jistě, blíží nová sezóna, je načase pokročit s plánem, který tady loni vybublal v záhadně založeném tématu Hochalpenstrasse. Protože různí lidičkové navrhovali různé varianty a aktivity v průběhu plánovaného letního kabriovýletu, myslím si, že nejlepší prostě bude, aby každý tuhle projížďku pojal podle svých chutí, nálady a finančních možností. A aby bylo možné udělat si obrázek, snažila jsem se vyhledat co nejvíce informací, hlavně o vzdálenostech a cenách.

Podle hesla „když už, tak už“ bych sama ráda absolvovala cestu úplně celou a doufám, že se najde pár odvážlivců, kteří se připojí. Už na začátku říkám, projížďka to nebude zrovna levná, ale protože jsem přesvědčená, že bude stát za to, ráda bych jí umožnila co nejvíce opravdovým zájemcům o vítr ve vlasech a slunce nad hlavou od dvoutisícových vrcholků Alp, až po krásné italské pláže. Pokud možno ještě letos v létě, ale klidně i za rok, pokud by se to zdálo teď „moc narychlo“.

A kam se pojede? Nadpis napoví, první zastávka bude těsně pod rakouským Salzburgem – Kehlsteinhaus, Eagle’s Nest neboli Orlí hnízdo. Pevnost v 1834 metrech nad mořem, kterou dostal Adolf Hitler ke svým 50. narozeninám, určitě za návštěvu stojí, už jen pro atmosféru, kterou si každý může užít po svém. Z parkoviště Obersalzberg se člověk dostane autobusem po unikátní silnici s několika tunely k úpatí kopce, na jehož vrchol vyjede výtahem za 41 vteřin. Nahoře se nachází mimo jiné restaurace (podávají tam i skupinová meníčka), suvenýrové obchůdky, a místo poslouží zejména jako úchvatná rozhledna. Každá sranda ale něco stojí, oficiální letošní ceník zatím není k dispozici, ale zdroje hovoří o ceně mezi 10-15 € za osobu. Parkoviště v Obersalzbergu pak stojí zhruba 4 €.

Koho budou zajímat detaily, všechno snad zatím kromě cen je možné najít třeba na http://www.kehlsteinhaus.com/english/ nebo http://www.kehlsteinhaus.de/en/index.php. Poslala jsem tam e-mail s dotazem ohledně cen, ale zatím nemám odpověď.

Z Prahy umí Seznam najít dvě cesty, a to buď po placených úsecích, která je dlouhá 396km, nebo neplacených, 377km.

Z Orlího hnízda je to už jen kousíček na jih k proslulé Hochalpenstrasse ... co dodat, je určitě snem nejednoho kabrioleťáka nebo motorkáře. A představa spanilé kolony kabrioletů na klikatící se silničce dlouhé necelých 50km je rozhodně lákavá. Silnice spojuje městečka Fusch (813m n.m.) a Heiligenblut (1288m n.m.), a parkoviště s vyhlídkou v jejím nejvyšším bodě nabízí pohled na svět pod vámi z výšky 2369m n.m. Na noc se silnice uzavírá, takže člověk musí přijet v rozumnou dobu, aby se stihl řádně pokochat, a také musí při příjezdu zaplatit „vjezdné“, které v loňském roce dělalo 28 € na auto. Pro ty, co chtějí ušetřit, je tu ještě možnost přijet v 18:00, pak platíte jen 18 €, ale do 21:30 už musíte být pryč. A to je první otázka pro „výletníky“, čemu by dala většina přednost? A hned následuje otázka číslo dvě. Od Salzburgu, respektive Orlího hnízda přijíždíme asi po 60 kilometrech cesty na jih do Fusch. Takže spanilka by byla převážně do kopce, i když jak je vidět na obrázku, překonávají se převýšení oběma směry. Bude to vám, případným výletníkům tak vyhovovat?

Dokonce česky se o této silničce a jejích možnostech dají najít nějaké informace a zkušenosti tady: http://www.alpy.net/grossglockner/grossglockner-hochalpenstrasse.php .

Podle všeho bude nutné zakončit tak nabitý den v nějakém horském hotelu nebo penzionu, snažila jsem se hledat v okolí, ale ceny se šplhají do téměř stejných výšek, v jakých se hotýlky nacházejí. Od 60 € do 160 €, člověk musí hledat a zvažovat priority. Myslím že ubytování v Rakousku bude jeden z největších ořechů na celé cestě ...

Ale jedeme dál. Pro ty, kteří nebudou chtít zakončit výlet „pouhých“ 500 kilometrů od domova je tu další možnost provětrat svoje mazlíky. 407km po neplacených, nebo 402km po placených úsecích na jih (ještě že ten Seznam máme :D) se nachází italská Ravenna. Krásné město s historickým centrem jen pár kilometrů vzdálené od moře, a hlavně od proslulého zábavního parku Mirabilandia. Zde se můžete o Ravenně dozvědět více http://www.turismo.ra.it/. Protože okolí Ravenny, by se mělo stát domovem nejodvážnějších cestovatelů na několik dní, dovolila jsem si udělat výcuc cen v okolních kempech. Podle sezóny, za jejíž přelom je většinou označen konec června a začátek července, většina kempů nabízí obdobné ceny, od 6,5 € po 8 € na osobu za noc, 10 € až 14 € za stan s autem a 1 – 2,5 € za přípojku elektřiny. Většinou je to tak, že levnější cena za osobu je vyvážená vyšším poplatkem za auto a stan a naopak, mezi kempy nejsou velké cenové rozdíly. Přímo v Ravenně je možné ubytování i v hostelu (podle velikosti pokoje 13 € až 18 € za osobu na noc se snídaní), po hotelech jsem nepátrala, ale nepochybuji, že i ti, kteří by požadovali větší pohodlí, by si svoje nakonec našli.

Podle časových možností a chutě spoluvýletníků by se pobyt u moře dal libovolně natáhnout nebo zkrátit. Ideálně bych byla pro tři, čtyři dny, ve kterých je možné zajet například do zábavního parku Mirabilandia: http://www.mirabilandia.it/index_en.htm. Vstupenka, která stojí okolo 23 €, platí na 2 dny, pokud by někdo až tak prahnul právě po tomto druhu vzrušení. Skupinové slevy zahrnují bohužel minimálně 30 osob, ale i když jsem optimista ... nevím, nevím. Na vstup zdarma mají nárok šťastlivci, kteří by zrovna náhodou tou dobou slavili narozeniny. Pro mírnější povahy, kterým se z podobných obrázků dělá špatně, se opodál nachází za 6 € takzvaná Mirabilandia Beach, neboli řečeno slovy českého turisty: aquapark. Na webových stránkách samotného parku je možné objevovat i nejbližší turistické zajímavosti, jako jsou například benediktýnský klášter Pomposa, přístavní město s námořním muzeem Cesenatico, renesanční městečko Ferrara atd. atd., nemám strach, že by byl čas se nudit.

Cesta tam i zpět vede přes severoitalské Mestre, asi tušíte ... přímo kolem Benátek. I to by pro někoho mohla být lákavá vyhlídka. Nebráním se takovému výletu, pokud se ho podaří nacpat do harmonogramu.

A teď, to smutné nakonec ... návrat. Z Ravenny do Prahy je cesta dlouhá, Seznam napovídá, že 946km po placených úsecích a 897km po neplacených. Tady se dostávám k jednomu menšímu zádrhelu, totiž právě poplatky na rakouských a italských silnicích. Nemám zatím nejmenší tušení, kolik to „hodí“, ani kde to můžu zjistit. Takže výletníci, čiňte se také prosím!

Než se vrhneme do diskuse, ráda bych tedy shrnula na závěr nejdůležitější věci:

Cesta je zcela variabilní, každý může jet tak daleko, jak bude chtít, a podle libosti se odpojit. Proto si také každý může udělat představu o nutných financích podle toho, kudy a kam s námi pojede, a neuvádím tedy žádnou celkovou přibližnou cenu. Informace o vstupech bohužel letos ještě na mnoha stránkách nejsou, vycházela jsem orientačně z cen loňských a z informací lidí, kteří místa navštívili.

Bylo by dobré, aby každý přidal pokud možno co nejvíce dalších důležitých zkušeností, které by mohly vylepšit naší projížďku a uchránit nás před nemilými překvapeními.

Není zatím třeba, aby se někdo hlásil, jestli pojede, nebo ne ... Spíš mě zajímá ohlas, možnosti kabrioleťáků buď ještě v letošním, nebo příštím roce, termín se dohodne až podle toho, kdo projeví zájem. Nejpravděpodobnější je ale asi doba na přelomu června a července. Nerada bych brala naplno rozjetou sezónu, každý asi víte, jak to pak vypadá na silnicích ;)

Tak snad jsem nezapomněla na nic důležitého ... a teď už ... co vy na to?

02.04.2008
Petra Šichová

 [ Zpět ]


Průměrná známka: 3.03
Celkem hodnotilo: 3201
Hodnocení článku:
nejlepší [ 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] nejhorší
   

Jméno
E-mail
Opiš kód :    
Text
*)
   
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky nic. 안전놀이터순&# 30.10.2023 06:49:05
Once i actually inspire you to definitely recognize that phrase it is actually satisfaction determined 안전놀이터순위
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky nic. 스토츠토토사&# 30.10.2023 06:48:13
I found your this post while searching for some related information on blog search...Its a good post..keep posting and update the information. 스토츠토토사이트
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky nic. 토토사이트순&# 30.10.2023 06:47:43
Hello its my first time to commenting anywhere, when i read this article i thought i could also create comment due to this good 토토사이트순위
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky nic. 메이저사이트 & 30.10.2023 06:47:03
Thanks for the blog loaded with so many information. Stopping by your blog helped me to get what I was looking for. 메이저사이트 추천
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky BMW. Z.V.I.R.E 14.08.2008 17:24:50
Nové info zde: Kabriovýlet: Orlí hnízdo a Hochalpenstrasse
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky BMW. Z.V.I.R.E 23.07.2008 10:20:59
Tak se nám to rýsuje :) Pro vážné zájemce - sledujte fórum Hochalpenstrasse
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky BMW. Z.V.I.R.E 19.07.2008 19:08:20
Giani: tak to je pak nemilá cesta, to chápu :(
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky Chrysler. Giani 18.07.2008 18:08:26
Kilometrů by ujel i víc, ale ne takový terén.. občas jsme museli i stát, aby se úplně neuvařil..
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky BMW. Z.V.I.R.E 18.07.2008 14:59:23
Giani: to zase není zrovna málo, nemyslím si, že ujedeme víc ;) Tak ho nepodceňujte :)
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky Chrysler. Giani 18.07.2008 11:41:04
Já jsem ráda, že auto ujelo 1200km:)
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky BMW. Z.V.I.R.E 18.07.2008 10:33:38
Giani: chápu, že mají lidi strach, někdy je to auto tak špatný, že by byl spíš hazard jet. Vy ho navíc máte chvíli, tak ho neznáte. Ale myslela jsem to spíš tak, že kdybyste měli dejme tomu 2 roky starý nevímco, třeba VW, tak byste ho mohli odtahovat taky, ale určitě byste si předtím neřekli "kvůli autu nepojedem" ;) Známí tety odtahovali asi předlloni auto ze Slovinska. A nebylo to vůbec starý auto... náhoda je blbec, pak by člověk radši měl pořád sedět doma?! :x
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky Chrysler. Giani 18.07.2008 09:05:58
Já zase úplně chápu, co radši nejedou právě kvůli stavu auta.. My taky nakonec Hochalpenstrasse vzdali hlavně kvůli autu, abychom nezavařili.. pro naše auto takhle cesta fakt není.. a odtahovat auto z Rakouska.. no nevím
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky BMW. Z.V.I.R.E 16.07.2008 08:12:49
peta: v tom souhlasím, ale zase hodně lidí se tady nějak "zaleklo" právě té vlastní dopravy, nevěří svým autíkům na takovou dálku :( To trochu nechápu, poněvadž to by nakonec člověk nemohl jet vůbec nikam, člověku se může pokazit nový auto za mega stejně jako 10 let starý za 80 tisíc... Ale uvidím, co budu říkat, až si (snad co nejdřív) koupím nějaký svoje :) "Poklad" se má, že ho tak malýho už berete k moři :) Já byla prvně u moře asi až v 9 letech :)))
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky Ford. peta 16.07.2008 00:45:13
To "pořádat" mělo být samozřejmě v uvozovkách ;-) Já taky nikdy nic nepořádal, jenom jsem "občas něco navrhoval"... Jinak jestli to bude super, tak to budu vědět až v září. Zatím jsme s "pokladem" pořádně nikde nebyli. Do teď jsme jezdili bez něj, protože jsme byli jen 2 ... Ale doufám, že to proběhne v pohodě, plánovali jsme to s ohledem na mrně. Stále si říkám, že kdyby se cokoliv dělo, tak se těch 1000km z Toskánska do čech dá po dálnici za "pár hodin" zvládnout. Člověk se může zařídit (když má svojí dopravu) podle sebe a to je velké PLUS...
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky BMW. Z.V.I.R.E 15.07.2008 22:06:59
peta: probohaaaa, já nic nepořádám... odmítám být pořadatelem :) jsem jenom "popoháněč" :) Ale jinak jo, souhlasím, máš pravdu. Ale podle fóra se snad pár odvážlivců do Rakouska přeci jen najde ;) Jinak si to s pokladem a pokladem užijte, i kdybyste jeli sami ;) I tak to musí být super, ne?
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky Ford. peta 14.07.2008 20:12:22
Nebuď smutná, až budeš pořádat několikátou podobnou akci tak pochopíš že na počátku má každý velké oči, ale ve finále se objeví jen minimum skalních, kteří vytrvají ;-) Na letošní září mám v plánu týdení Toskánsko, ale už teď počítám s tím (přestože na počátku bylo zájemců několik) že jedu pouze s mojí druhou polovičkou a 1/2 ročním "pokladem"... Tak už to prostě chodí...
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky BMW. Z.V.I.R.E 27.06.2008 10:09:42
POZOR!!!
Ráda bych věděla, má-li někdo ještě o tuto akci zájem. Pod článkem i ve fóru je ticho jako po pěšině, občas někdo řekne, že by jel "aspoň do Rakouska na víkend".
Tady je zásadní problém: DO RAKOUSKA se o víkendu NEPOJEDE! Termín, který se nám na začátku povedlo s většinou zájemců domluvit je poslední týden v srpnu, a to kvůli počasí, jelikož na Hochalpenstrasse bývá v září už poměrně zima a časem i SNÍH a to asi fakt na spanilku kabrií nemá smysl.
Ale víkend, kterým by si asi někteří přáli začít, aby jeli "jen" do Rakouska, je sraz v Královicích, takže jak už bylo na začátku řečeno, vyrazilo by se v týdnu, nejspíš v pondělí...
To jen abysme měli jasno, jak se to dohodlo ;)
Chtěla bych vypočítat předběžnou cenu, ale nebudu to dělat, pokud opravdu není zájem, takže prosím o rekapitulaci účasti. Zatím spíš jen každý odříká a odříká. Děkuji
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky BMW. Z.V.I.R.E 19.06.2008 17:56:24
peta: já fakt nevím, napsala jsem jen, co jsem našla v cenících na internetu, nikdy jsem v Rakousku nenocovala ;) Díky za info :)
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky Ford. peta 19.06.2008 15:01:17
Myslím, že máš celkem nadsazený ceny za ubytování v rakousku. Na začátku července odjíždíme na motorkách na pár dní do Alp a už teď máme objednanej ve středisku Nauders penzion se snídaní (TV, SAt, sauna...) za 25 Euro na osobu ve dvojlůžáku, když je to třílůžák, tak ten třetí to má jen za 20 Euro. Osobně mi přijde 60 Euro na osobu zlodějina...
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky Renault. BOBES 18.06.2008 11:46:21
Až bude domluven termín tak bych se asi připojil, ale jen Rakousko-prostě na víkend.
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky BMW. Z.V.I.R.E 04.06.2008 08:31:31
Sponik: no právě že nevím, poněvadž se asi vyváží tak moc, že se ani nestihne ozvat :D
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky Mazda. Sponik 03.06.2008 20:14:31
ZVIRE: určo víš jak maxx se vyváží novým vozítkem :o)
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky BMW. Z.V.I.R.E 02.06.2008 12:11:20
Sponik: tak snad to dopadně :)

Jinak ještě chci doplnit, že pro přesnější informace a předběžné přihlášení připravím v srpnu ještě jeden stručnější a přesnější článeček s programem cesty ;)
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky Mazda. Sponik 02.06.2008 09:39:55
ZVIRE : nebuj kdyby se jelo a maxx, byl v Italii tak setkání už bych domluvil to není problémek :)
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky BMW. Z.V.I.R.E 28.05.2008 19:20:24
Sponik: jasný, nikdo se přece závazně hlásit nemusí ;) Ale bylo by fajn, kdybys jel. A taky kdyby se podařilo nějak se tam setkat s Maxxem, je tam totiž od Ravenny celkem kousek ... jen se s ním těžko domlouvá poslední dobou :(
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky Mazda. Sponik 28.05.2008 13:25:26
termín vypadá slibne pokud vše vyjde na vyjíždku po rakous jedu s váma a pak asik solo Italie, ale zatím vše je to dost do předu :)
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky BMW. Z.V.I.R.E 24.05.2008 13:27:37
Teď zbývá +/- 90 dní ... i když ja tak koukám na ten upadající zájem, asi nakonec pojedu sama a autobusem :DDD
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky BMW. Z.V.I.R.E 08.05.2008 19:50:59
Taky můžeme odpočítávat, ať jsme "in" :)))
Tak do letní kabriovyjížďky 3 státy zbývá +/- 107 dní :)
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky Peugeot. Bloodeye 29.04.2008 17:42:51
Z.V.I.R.E: No mam fotky,ale ja som tam na kazdej nahy :-D heeeh,srandujem,pohladam nieco
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky BMW. Z.V.I.R.E 25.04.2008 12:21:10
Bloodeye: ještě mě napadlo, jestli nemáš nějaké fotky z Mirabilandie na ukázku ;)
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky BMW. Z.V.I.R.E 25.04.2008 12:19:43
Bloodeye: Bude to dost, ale to je tím nabitým programem: vstupné do Hnízda, na Hochalpenstrasse, do parku... Bydlení bude to nejlevnější možné - v kempu. Myslím, že to za to stát bude. Až budu mít víc času, propočítám to pořádně a přesněji pro všechny zájemce ;)
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky Peugeot. Bloodeye 25.04.2008 12:04:14
Ja by som siel... V Mirabilandii som bol pred rokom,je tam paradne!Hlavne treba dojst skoro rano a utekat na atrakcie,kym nie su fronty :) Kolko ma to asi vyjde penazi ked pojdem z Bratislavy a budeme v aute 3ja? Vravite,ze okolo 12000 na osobu? Dost :(
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky BMW. Z.V.I.R.E 24.04.2008 10:36:50
Jo a ještě vyhledávač italských kempů:
http://www.camping.it/english/emiliaromagna/ravenna/
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky BMW. Z.V.I.R.E 17.04.2008 09:54:51
A ten druhý už tu byl jednou v odkaze zmíněn,měl by být jižně pod Hochalpenstrasse ve městě Lienz (cestou na Villach)
http://www.campingtirol.com/x_02_english/01_willkommen/willkommen.htm
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky BMW. Z.V.I.R.E 17.04.2008 09:43:21
Tady dávám návrh na kemp pro první noc. Je to přímo ve vesničce, ve které se vjíždí na Hochalpenstrasse ;)
http://www.lampenhaeusl.at/camping/preise/
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky nic. Petr M. 16.04.2008 09:41:26
Zatím to vypadá slibně, to mám radost :-)
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky nic. viktor 14.04.2008 16:14:28
Ahoj lidicky, termín vyhovuje a rád se přidám. Pokud by se chtěl někdo připojit jako závozník,rár vemu.Budu se těšit. Ahoj
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky BMW. Z.V.I.R.E 13.04.2008 15:44:31
Takže oficiální termín: poslední týden v srpnu - bude upřesněno :)
Program:
1. den Orlí hnízdo, nocleh
2. den Hochalpenstrasse s možnou tůrou, nocleh
3. den Benátky, Ravenna - ubytování v kempu a volná zábava na všechny možné blbinky

Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky BMW. Z.V.I.R.E 10.04.2008 21:42:55
beranci: no jo, ale to by někdo nesměl na konec srpna naplánovat Královice :((( Buďto pojedem nekonzistentně třeba od pondělí do pondělí, nebo... vlastně nic jinýho už mě nenapadá :))))
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky Audi. Luckyboy 10.04.2008 21:41:00
Rozhodně jsem pro! Skvělý nápad. Pokud se to dá dohromady ještě tento rok, moc rád se zúčastním.
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky OPEL. beranci 10.04.2008 20:54:30
ano, konec srpna je lepší než konec června. M
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky BMW. Z.V.I.R.E 10.04.2008 09:54:58
Další návrh: poslední týden v srpnu - co kdo na to?
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky BMW. Z.V.I.R.E 06.04.2008 20:25:51
modrejpes: já nechci bejt despota, aby pak jeli dva lidi, musíme najít termín, který vyhoví většině, i když třeba ne všem ;)
Freitag: tak zhruba mi to taky vyšlo. Kolem 12 000 když jsem počítala tu "horší" verzi ;)
Jinak už jsou vyvěšené i letošní ceny v Mirabilandii a je to 26,5€ Park a 8€ Beach. Ale kurz nám zatím přeje :)
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky Volkswagen. Freitag 06.04.2008 19:44:18
Možná jsem to přehnal, třeba to vyjde do 10000
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky nic. Freitag 06.04.2008 19:37:26
Nápad je to dobrej, bylo by na co vzpomínat, myslím ale, že ve 2 lidech v jednom autě to vyjde minimálně na 15000,- Kč.
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky MTX. Ota 06.04.2008 18:16:53
pokud někdo chce závozníka na zaplacení pohonných hmot atd tak se připojím:) tahat svého broučka se mi moc nechce, mám o něj strach
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky Chrysler. modrejpes 06.04.2008 12:36:47
Z.V.I.R.E: Však já jsem tě upozorňoval, že musíš bejt despota a určit termín konání autoritativně, podle toho, jak se to nejlíp hodí tobě :-) Moc demokracie je na škodu, nikdy se neshodnou všichni zájemci (viz návrhy na přeložení na příští rok - a to tu o tom mluvíme už od loňského září!) Co se týče mne, rád se připojím na první polovinu (Německo, Rakousko) - pokud okolnosti dovolí a trefíš se do správného termínu :-)) Ubytování samozřejmě camp.
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky BMW. Z.V.I.R.E 05.04.2008 20:36:51
VlaK: svatá pravda, kdo jede "z jihu" tak přeci nemusí napřed do Prahy, naše cesty se kříží někde u hranic nebo klidně až v Rakousku. Přeci jen to bude nákladná cesta a ještě k ní zbytečně přidávat kilometry není nutné ;)
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky OPEL. Pluto 05.04.2008 18:38:16
Ahojky, tak mě jen tak blesklo hlavou, jestli by to jakože šlo spojit s cestou na Jadran 2008 :o)Ti kteří by jeli na Jadran by pokračovali dál na Krk, jiní by z Hochalpenstrasse jeli asi domů a zbytek by měl konečnou v IT. Rád bych dal oboje, ale nějak se dostávají jengy na obě akce :o( Jak jsem psal, jen taková myšlenka.
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky Volkswagen. VlaK 05.04.2008 17:23:03
Zetor: A nejede se nahodou pres Brno? Ja osobne si myslim, ze neni treba jezdit az do Prahy...nebo jo?
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky Ford. alibaba 05.04.2008 14:51:46
až se mi z těch eur motá hlava :) nakonec asi pojedu do tater :)
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky Ford. alibaba 05.04.2008 14:45:59
beru spacák a karimatku :) hotely jsou zbytečný luxus :)
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky OPEL. Maverick 05.04.2008 12:50:08
Já si myslím že je to naprosto skvělý nápad :-) rozhodně bych do toho šel :-)
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky Mazda. Zetor 05.04.2008 11:23:34
Z.V.I.R.E ma pravdu, neviem ako ostatni ale ja si takisto nemozem dovolit hotel a hlavne ked vy estelen budete vyrazat z Prahy ja uz budem mat za sebou 400 Km z Trnavy do Prahy co takisto stoji nemale peniazky.
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky nic. M.Penda 04.04.2008 19:38:00
Super výlet 6-15 června vyhovuje:-)
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky Volkswagen. VlaK 04.04.2008 19:30:35
Ja mam sice pohodli rad, ale hotelu projedu za rok tolik, ze se rad z kravataka stanu obycejnym nenarocnym klukem, co se jde vysprchovat do kempove sprchy :-) Takze souhlasim, budeme hledat prijemny kempiky, nemam s tim problem...
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky BMW. Z.V.I.R.E 04.04.2008 19:18:09
VlaK: já jednoznačně kemp, protože jiné ubytování bych neuplatila. To ostatní jsem tam dala jako variantu pro lidi, co mají radši pohodlí ;) Podle mě je i v kempu největší sranda :)
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky Volkswagen. VlaK 04.04.2008 19:15:54
Jak uz jsem psal v diskusi, rad bych jel a klidne to projedu cely, udelam si volno. Byl bych ale rad, abychom se spolecne domluvili na nejakym hromadnym ubytovani, protoze aby jeden byl v hotelu, druhej v hostelu a treti v kempu, to je blbost. At jsme jedna parta...podridil bych se tomu, co zvolite vy.
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky BMW. Z.V.I.R.E 04.04.2008 18:33:17
viktor: neboj, že by se to krylo se Slovenskem, nebude se to krýt pokud možno s žádným klubovým srazem ;)
beranci: neříkám problém, ale určitě by to bylo daleko méně pohodlné ;) Každopádně byla bych ráda, aby se dohodla nějaká doba, co by se hodila i tobě. Navrhni sám nějaký termín, "čím později" je bohužel moc nepředstavitelné ;)
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky nic. viktor 04.04.2008 11:17:13
Ahoj,ja si myslim ze to je celkem dobry napad.Jen co se terminu tyce,rad bych vyrazil okolo 11.července na sraz na slovensko.Ja bych urcite jel a kamarad asi take.Co se cen tyce,tak loni byly poplatky za rakouske dalnice na 10 dni asi okolo 500kč, rakouske tunely 10eu jednostranně a na dálnici v itálii jsem platil asi 8eu na úseku hranile Linagno.Mejte se a budu se tesit.Viktor
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky OPEL. beranci 03.04.2008 22:02:29
... tak jsme se konence dockali teto pekne akce. Z te letni sezony bych zase nedelal takovy problem. Me osobne se cerven nehodi. Cim pozdeji, tim lepe :-) M.
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky Mazda. Zetor 03.04.2008 21:52:25
Ahojtef, tento napad je uplne super a ta krajina hmmmmm nadhera. Velmi rad by som sa pripojil ale este neviem ako mi to vyde financne. Ak by som isiel tak ako pise Mirec36 tak len po Hochalpenstrasse. Bol by som velmi rad keby som sa tam dostal.
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky BMW. Z.V.I.R.E 03.04.2008 21:40:01
Tak padl první návrh 6.-15. června? Zkuste zatím popřemýšlet ;)
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky BMW. mirec36 03.04.2008 16:16:15
Caute, ja by som sa pripojil, cesta vyzera zaujimavo. Zrejme by som to ale kvoli casu skratil len po Hochalpenstrasse. Miro
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky BMW. Z.V.I.R.E 03.04.2008 15:50:15
Tvoreček: to už jsi druhý kabrioleťák, co se přiklání k příštímu roku. Já bych chtěla letos, ale zase pokud by napřesrok měl být větší zájem, tak proč ne ;)
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky BMW. Z.V.I.R.E 03.04.2008 15:49:09
Možná ještě odkaz na fórum, můžeme se domlouvat i tam. O termínu a tak ;) zde
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky Honda. Tvoreček 03.04.2008 12:37:47
jas jsem to počítal tak by cena za benál při spotřebě 10 l/100 km činila cca 5000 tam a zpět...ale nevím kolik stojí benál v rakousku..počítal jsem z českou cenou..výlet zní hodně lákavě...kdyby byl i přístí rok tak bych i jel...letos už mám dovolenou naplánovanou..
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky BMW. Z.V.I.R.E 03.04.2008 09:28:35
Díky všem moc za informace :) Jste rychlý ;) Než článek vyplul tady na povrch, už jsem od některých z vás dostala nějaké užitečné adresy, tak ještě přidávám:
Kempy:
http://www.camping.info
http://www.campingtirol.com/
Poplatky a trasy:
http://www.viamichelin.com/
http://www.autostrade.it/en/chi-siamo/valori_index.html?initPos=1
Takže info už skoro kompletní, tak abysme začali pomalu šetřit co? :)))
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky Peugeot. ajsikcz 02.04.2008 23:10:00
Praha - Orlí hnízdo - Hochalpenstrasse - Ravenna : 1119km , mytne : 37,5€ , dalniční známky (ČR - 7 dnů , Rak. - 10dnů) : cca 14 €
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky Peugeot. ajsikcz 02.04.2008 23:04:16
k Rakousku , obecně stačí Vinetta za cca 225 kč záleží na kurzu €, pokud se projíždí nějaký delší tunel v Alpách tak bývá zpoplatněn zvlášť. Bosrucktunnel: Toll: 4.50 EUR - na cestě k Orlímu hnízdu dále k Hochalpenstrasse - bez poplatků (mimo 28€ za její přejezd) a do Ravenny to je snad jen za 5€ dle ViaMichelin a ještě k tomu bonus přejezd přes dolomity superski a Cortina d'Ampezzo (což je ráj lyžařů) a 88km po cestě s výhledem na Italské dolomity
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky Peugeot. ajsikcz 02.04.2008 22:51:05
pokud se jede přes Udine (směr od Graz) do Benátek tak to dělá tuším 10€ ... hranice se přejíždějí u Hermagoru, ale to je východní cesta, nevím jak je to když se jede směr Praha ... Itálii bych viděl na max. 15€ v jednom směru. Nejhorší to je s poplatky dole u Francie (Monaco apod...)
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky nic. Mar.V 02.04.2008 22:41:18
jestli seženu dostatek financí, tak se určitě připojím..ta cesta na Hochalpenstrasse vypadá hodně vyzívavě... =o) no jinak co se týče poplatků za rakouské a italské dálnice, tak by to měli vědět ve všech auto-turistech...vim o jednom tady u nás v brně tak se možu zajít zeptat, nebo jestli to někdo najdete na netu..
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky nic. Petr M. 02.04.2008 22:36:03
Zdravím, na Hochalpenstrasse se chystam letos urcite, takze moc rad bych se k Vam pripojil :-)

 
Hlavní stránka | Články | Členové | Fotogalerie | Srazy | Bazar | Fórum | Kniha návštěv | e-Shop | Partneři | Download | Šifry | Odkazy | SMS | Kontakty
© 2004 - 2024, Cabrio Club - všechna práva vyhrazena, optim. roz. 1024x768 | ISSN 1214-9470
webhosting: Český hosting | webdesign: pixelservice.com