Přihlášení uživatele
Uživatelské jméno Heslo
Nová registrace >>
Podpořte tento CLUB
Hlavní stránka Články Členové Fotogalerie Srazy Bazar Fórum Kniha návštěv e-Shop Partneři Download Šifry Odkazy Kontakty
 
Právě je on-line 113 kabrioleťáků. Dnes má svátek Marcela, zítra Alexandra. Sobota  20. dubna 2024
 
 
Katalog KABRIOLETŮ

Vyber automobilku :

Blížící se k@brioakce  
20. ročník Královického srazu kabrioletů (za 90 dnů)
CABRIO POINT 2024 (za 105 dnů)
Cabrio WEEKEND TUŠŤ 2024 (za 146 dnů)
Zboží v e-Shopu
Vlajka - červená
další zboží...Cena : 80,- Kč
Online uživatelé
Partner Cabrio Clubu
Aktuality
Soutěž MOJE AUTO
Zima je na krku a abychom si zkrátili dlouhé zimní večery, vymysleli jsme pro Vás soutěž, u které se zabavíte a máte možnost vyhrát i zajímavé ceny.
více informací... [27.10.2014]
---------------------------------------------------------------
Shrnutí kabriosezóny 2014
Bohužel je tu zase po roce podzim a mnozí z nás i přes krásné Babí léto uložili své Miláčky bez střech k zimnímu spánku a přichází pro ně smutné období bez sluníčka a větru ve vlasech.
více informací... [19.10.2014]
---------------------------------------------------------------
Ukončení sezóny v Brně
Rozloučení s létem 2014 na tradičním místě.
více informací... [04.10.2014]
K@briofóóór

Víte, jaký je rozdíl mezi Microsoft Windows a pijavicí ?
.
.
.
Dost podstatný: Zatímco jedno je parazit pijící krev, to druhé je vodní červ.
Tapety na plochu
další tapety naleznete tady
Statistiky
Clanek

   My a dobré skutky

Tohle fórum zakládám s nadějí, že to, co chci říct a o co chci požádat, bude vyslyšeno lidmi, kteří mají srdce na pravém místě.

Na začátku byla myšlenka. Udělat někomu, kdo to opravdu potřebuje, radost. A protože mám určitou vazbu k Dětskému domovu v Pyšelích a vím, že je tam téměř 50 dětí, o které rodiče až tak moc nestojí, napadlo mě, že jsou to právě oni, kteří by si zasloužili trochu pozornosti.
Nedávno mi paní ředitelka vyprávěla, že je sice nejtěžší sehnat dárcovské peníze na aktivity s dětmi, ale momentálně ji nejvíc trápí nedostatek některých konkrétních věcí.
…… Najde se mezi námi někdo…..Dalo by se nás dohromady několik, abychom je mohli koupit?“

Tahle první, zakládací, zpráva z fora „My a dobré skutky“ rozběhla akci, která ukázala, že jsme nejen parta kamarádů, kteří mají společný zájem VVV a SNH, ale i parta lidí, kterým není cizí to, co sice zní jako klišé, ale přesto v sobě skrývá ohromný kus lidskosti, empatie a lásky - „charita“.

Tutéž akci jsem vyhlásila i mezi svými spolužáky na PA ČR. A výsledek je takový, že jsme s Kikinou a Wee založili účet č. 2600034596/2010 a na něj jsme začali posílat své příspěvky. Každý se může podívat, jak se zrovna mění nebo naopak nemění množství korunek. Zároveň jsou a budou ve foru k dispozici aktuální informace o probíhajících akcích a fotky dokumentující nákupy věcí včetně paragonů. A tak tomu bude i nadále.

V novém roce 2009 se chystáme navštívit s pomocí domovy, a to jak dětské, kojenecké nebo pro mentálně postižené, v místě, kde zrovna budeme na sraze.

Teď k naší první akci. Setkání s paní ředitelkou Juřenovou bylo milé. Přivítala nás ve své kanceláři a po chvíli jsme našli společnou řeč. Ono, kdo by ji nenašel, když jeden jde s nabídkou pomoci a druhý ji chce přijmout. Trošku jsem se bála toho, že potkám malou blonďatou holčičku :-) a už ji nebudu chtít pustit zpátky, ale na poprvé jsme nepotkali žádné z dětí.

Za to v pátek 12.12. to byla mela. Když už jsme měli se Zdendou Špunta naloženého k prasknutí všemi 30-ti helmami, kuklami a sladkostmi a vybaveni foťákem od Kikiny, vyrazili jsme směr Pyšely. Přijeli jsme akorát v den, kdy v DD (www.ddpysely.cz) probíhal „Den otevřených dveří“. Vystoupili jsme z auta a podívali se do oken. Snad ve všech oknech byly na skle připlácnuté dětské obličeje. To nás překvapilo. Čekali jsme, že přijedeme v utajení. Přeci dárky se dávají pod stromeček a děti jsou pak překvapené, co tam najdou…. No překvapené a nadšené byly i tak. Protože do poslední chvíle si zřejmě nebyly jisté, jestli svůj slib dodržíme a jestli budou moc jet na hory.

Vchodové dveře nám otevřela asi 13-ti letá holčina. Přivítala nás moc mile a uctivě nám nabídla, že zavolá paní ředitelku. V tu chvíli začal neuvěřitelný mumraj. Děti sbíhaly ze schodů, pokukovaly po balíčcích, které začali snad všichni dospělí z domova vynášet z malého kabrioletu do kanceláře ředitelky. Ozývaly se hlasy: “Jééé, to jsou ty helmy?“, „Jééé, koukej, kabrio!“, „Jéééé, hele a co je v těch taškách?“ „Super, budeme moc jet na hory!“ … Musím říct, že i když jsem nečekala nic moc, tak tyhle reakce mě dostaly.

Když jsme podepsali s paní ředitelkou všechny papíry, provedla nás jedna z tet po celém dětském domově. V každém patře je jedno nebo dvě „oddělení“, kde děti bydlí. Každé oddělení má svou malou společenskou místnost (někde to byla jen širší chodba), kde si píší úkoly nebo koukají na televizi. V nejvyšším patře mě chytla malá holčička. Hned mi skočila kolem krku a nechtěla mě pustit. Málem mě rozbrečela ta touha být pochována, pohlazena. Bylo jí jedno kdo ji pohladí. Ta její lačnost po mateřské lásce byla až svíravá. „Teto, teto, pojď, ukážu Ti panenku…“, „Teto, neodcházej, prosím!“. Přinesla mi ukázat panenku. Za touto malou stál malý, nesmělý chlapeček, který mi také chtěl ukázat svou hračku. A oba se chtěli s tou hračkou vyfotit. Byli úžasní, rozesmátí a přesto ta chvíle byla nějak smutná. Šli jsme dál. Tak jako v každém uklizeném pokoji, kde bydlí děti, jsou místa, která by dospělí neměli vidět (skříně s poházenými věcmi, šuplíky atd.) Tak jsme je radši vidět nechtěli a šli dál. A když jsme došli k holčině, která nás na začátku vítala, dostali jsme od ní malé vánoční perníčky. Poprosila nás, jestli bychom se jim mohli podepsat do návštěvní knihy. Rozloučili jsme se s tím, že až se vrátí z hor, pošlou nám pár fotek, abychom viděli, jak helmy od nás využili.

Tímto Vám všem chci moc poděkovat, protože jste mi pomohli a umožnili prožít ten vnitřní pocit radosti z pomoci druhým a dětem jste umožnili jet v zimě na hory a v létě na kola.

Krásný a úspěšný rok 2009 vám všem přeje Kája

06.01.2009
Karin Plincnerová

 [ Zpět ]


Průměrná známka: 3.07
Celkem hodnotilo: 2547
Hodnocení článku:
nejlepší [ 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] nejhorší
   

Jméno
E-mail
Opiš kód :    
Text
*)
   
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky Peugeot. pastelka 23.02.2009 10:12:41
Jasne, dala som všetko ako som mala :) No mne nepovedia, či to tam prišlo. Ja možem reklamovať akurát, že mne to odišlo z účtu...
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky Ford. SaM 22.02.2009 22:14:02
na sk ucet? a dala si do popisu ten ucet CZ ? to neni snad ani pravda a to ty pracovnicka banky , ale dievcata vedia vyreklamovat toto .
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky Peugeot. pastelka 22.02.2009 12:43:53
Sranda, 18.1.2009 som poslala na ten účet peniažky - a stale tam niesu......
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky Peugeot. pastelka 18.01.2009 20:56:42
Sam: ďakujem za radu :)
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky Ford. SaM 17.01.2009 21:13:10
Pastelka : mozes platit na DD aj na slovensky ucet, vid forum a bezplatne to prevedu do CZ .
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky Peugeot. pastelka 17.01.2009 00:35:20
Kája, neplánujete, že by ste založili účet aj na Slovensku ? Ja by som rada prispievala a myslím, že aj ostatný kabrioleťáci zo slovenska, no poplatok za prevod do zahraničia - ktorý je skutočne dosť veľký, to asi dosť ľudí odradí.
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky nic. RaSl 13.01.2009 13:40:39
Dobrý nápad není co dodat
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky BMW. Kikina 11.01.2009 11:14:57
Penízky můžete posílat i dál. Účet bude stabilně k dispozici. Další akci domluvíme v nejbližší době :-) Igor se zmiňoval o nějakém ústavu, tak ho vedeme v patrnosti. A rozhodně dávejte kdokoliv další návrhy a nápady. Třeba už zcela konkrétní ;-)
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky BMW. Z.V.I.R.E 09.01.2009 18:56:10
Sponik: počítám že jo, na účtě je teď nějakých 11 tisíc, tak se určitě budou nakupovat další věci. Docela by mě zajímalo co :)
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky Mazda. Sponik 09.01.2009 15:57:09
peníze se můžou posílat i nadále? když mě třeba nějaká koruna zbude tak co sní :)
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky Ford. woned 08.01.2009 22:30:33
Nádhera! Budu se moc snažit taky přidat nějakou tu korunku:-)
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky BMW. Z.V.I.R.E 07.01.2009 12:03:53
Supr!!!!!!! Až přijde výplata, zase něco pošlu... Kájo, napiš ještě pár takových článků a v domově nebudou vědět, co s penězma ;)
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky SAAB. speaker 07.01.2009 11:32:21
to: Kája a tys chtěla pomoct to napsat? to by nikdo líp nedokázal...
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky nic. Hana Kratochvílová 07.01.2009 11:14:27
Gratuluji k nápadu a raduji se s vámi z uskutečnění toho hluboce lidského činu pro radost dětí.
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky nic. Kódl Foťák 06.01.2009 10:01:29
Úplně nás to rozbrečelo. Úžasný nápad, úžasně realizovaný a úžasně popsaný. Stydíme se, že jsme akci přehlédli a nepřispěli. Určitě to napravíme!
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky Ford. SaM 06.01.2009 09:02:56
... čo k tomu dodať .... len tak ďalej ! pekne napísané, pekne vymyslené !

 
Hlavní stránka | Články | Členové | Fotogalerie | Srazy | Bazar | Fórum | Kniha návštěv | e-Shop | Partneři | Download | Šifry | Odkazy | SMS | Kontakty
© 2004 - 2024, Cabrio Club - všechna práva vyhrazena, optim. roz. 1024x768 | ISSN 1214-9470
webhosting: Český hosting | webdesign: pixelservice.com