Přihlášení uživatele
Uživatelské jméno Heslo
Nová registrace >>
Podpořte tento CLUB
Hlavní stránka Články Členové Fotogalerie Srazy Bazar Fórum Kniha návštěv e-Shop Partneři Download Šifry Odkazy Kontakty
 
Právě je on-line 145 kabrioleťáků. Dnes má svátek Rostislav, zítra Marcela. Pátek  19. dubna 2024
 
 
Katalog KABRIOLETŮ

Vyber automobilku :

Blížící se k@brioakce  
20. ročník Královického srazu kabrioletů (za 91 dnů)
CABRIO POINT 2024 (za 106 dnů)
Cabrio WEEKEND TUŠŤ 2024 (za 147 dnů)
Zboží v e-Shopu
Vlajka - tmavě modrá
další zboží...Cena : 80,- Kč
Online uživatelé
Partner Cabrio Clubu
Aktuality
Soutěž MOJE AUTO
Zima je na krku a abychom si zkrátili dlouhé zimní večery, vymysleli jsme pro Vás soutěž, u které se zabavíte a máte možnost vyhrát i zajímavé ceny.
více informací... [27.10.2014]
---------------------------------------------------------------
Shrnutí kabriosezóny 2014
Bohužel je tu zase po roce podzim a mnozí z nás i přes krásné Babí léto uložili své Miláčky bez střech k zimnímu spánku a přichází pro ně smutné období bez sluníčka a větru ve vlasech.
více informací... [19.10.2014]
---------------------------------------------------------------
Ukončení sezóny v Brně
Rozloučení s létem 2014 na tradičním místě.
více informací... [04.10.2014]
K@briofóóór
Chlap v koupelně brečí, drhne trenky a nadává: Nikomu se nedá věřit, nikomu !!! Ani sám sobě !!! A to jsem si chtěl jenom prdnout..
Tapety na plochu
další tapety naleznete tady
Statistiky
Clanek

   Můj Hadrák

Na Vaší výzvu bych se trošku rozepsal o své čtyřkolé továrně na radost. Auto mi dává hodně pocitu svobody a radosti z jízdy.

Končil rok 2013 a já měl v garáži na víkendové projížďky BMW E46 320d, sedan (ne úplně vhodná motorizace a karoserie pro víkendové ježdění) a říkal jsem si, zda nepořídit něco co by se více hodilo pro tento způsob využití.

Protože jsem magor do BMW bylo mi jasné, že to musí být 6ti hrnek, tyto motory se BMW velice vydařili, jsou excelentní, ať už svým projevem tak výkonem. Volba padla na trojkovou řadu s označením E36. Kriteria pro výběr karoserie a motorizace byly následující. Coupe 325i a 328i, Cabrio 320i-328i, vše v originálním M-Packetu.

Po nějakém čase pročítání inzerátů a vybírání vhodného kandidáta do mé garáže se mi na malém inzertním portále objevilo BMW E36 325i automat, Cabrio v originálním M-Packetu. Řeklo by se vhodná kombinace, hurá do toho, jenže jsem si nebyl jistý automatem a po telefonátu s bazarníkem jsem zjistil, že je auto ve velice zanedbaném stavu. Po sečtení všech plusů a mínusů jsem se rozhodl na auto zajet podívat. Stav skutečně odpovídal bazarníkovím slovům. Auto bylo dovezeno v roce 2012 z NL jako masírka pro mladého klučinu, který zde jezdil rok na převozních značkách a „litrem oleje“ v motoru. Co auto bylo v Čechách, nedostalo zhola nic. Důležité bylo, že motor a automatická převodovka jsou v pořádku. Řekl jsem si, že s ostatním se už nějak poperu.

Opět následovalo sčítání výdajů za opravy pro uvedení do jakštakš přijatelného stavu. Následovala dohoda na ceně a já si za chvíli vezl BMW cabrio v M-Packetu se 141kW domů.

Tak, auto bylo doma a začalo první obhlížení bojiště, na kterém budu dlouho bojovat o záchranu tohoto vozu.

Následoval plán oprav a výměn spotřebních materiálů a kapalin, kydání, čištění, odtuzení.

S kamarádem jsem si domluvil půjčení dílny, kde se tento boj bude odehrávat a vrhl jsem se do toho po hlavě.

Následovaly výměny všeho možného od provozních kapalin, filtrů, přes tlumiče, různé snímače až po čištění a leštění. Rozepisovat bych to tu nechtěl, bylo by to na hóódně dlouho.

Konečně po 4 měsících intenzivních víkendových oprav jsem s autem vyjel. Byl duben 2014 a netušil jsem, jak mě to auto vezme u huby a chytne za srdce. :)

Stále je na něm co upravovat a opravovat, ale dělá radost. K tomu bylo stvořené.

Chystám další sérii výměn a oprav v zimě 2014, jak pracovně nazývám „Regenerace E36“. Na to v jakém stavu auto bylo si myslím že vedu boj o něj velice odvážně :). Vyhráno není, ale doufám, že se mi ho podaří vrátit do stavu, v jakém opustilo továrnu před cca 21ti lety.

Teď už konečně k zábavě s cabriem.

Velice trpím na kraj kolem Křivoklátu a jsem schopen tam jezdit klidně každý týden. Ten kraj, silnice, atmosféra k tomu doslova vybízí a projíždět tímto krajem bez emocí se prostě nedá.

Kdykoli je volná chvíle, byť dvě hodiny, přepadají mě myšlenky na jízdu v Hadrákovi a většinou to tak i skončí.


Toliko tedy ke krátkému příběhu o mém Hadrákovi.. :) :)

S pozdravem Josef Řeřicha

31.01.2015
Josef Řeřicha

 [ Zpět ]


Průměrná známka: 1.06
Celkem hodnotilo: 47
Hodnocení článku:
nejlepší [ 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] nejhorší
   

Jméno
E-mail
Opiš kód :    
Text
*)
   
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky nic. XtxLY 25.08.2021 17:34:48
Medicament information sheet. Generic Name. generic pepcid price in Canada Some what you want to know about meds. Read information now.
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky nic. patrick 05.07.2021 10:15:14
Wow! Thank you! I constantly wanted to write on my site something like that. Can I take a portion of your post to my website? เล่นบาคาร่า ให้ได้เงินทุกวัน

 
Hlavní stránka | Články | Členové | Fotogalerie | Srazy | Bazar | Fórum | Kniha návštěv | e-Shop | Partneři | Download | Šifry | Odkazy | SMS | Kontakty
© 2004 - 2024, Cabrio Club - všechna práva vyhrazena, optim. roz. 1024x768 | ISSN 1214-9470
webhosting: Český hosting | webdesign: pixelservice.com