Přihlášení uživatele
Uživatelské jméno Heslo
Nová registrace >>
Podpořte tento CLUB
Hlavní stránka Články Členové Fotogalerie Srazy Bazar Fórum Kniha návštěv e-Shop Partneři Download Šifry Odkazy Kontakty
 
Právě je on-line 205 kabrioleťáků. Dnes má svátek Marek, zítra Oto. Čtvrtek  25. dubna 2024
 
 
Katalog KABRIOLETŮ

Vyber automobilku :

Blížící se k@brioakce  
20. ročník Královického srazu kabrioletů (za 85 dnů)
CABRIO POINT 2024 (za 100 dnů)
Cabrio WEEKEND TUŠŤ 2024 (za 141 dnů)
Zboží v e-Shopu
DVD - 3. ročník Královického srazu kabrioletů - 2007
další zboží...Cena : 220,- Kč
Online uživatelé
Partner Cabrio Clubu
Aktuality
Soutěž MOJE AUTO
Zima je na krku a abychom si zkrátili dlouhé zimní večery, vymysleli jsme pro Vás soutěž, u které se zabavíte a máte možnost vyhrát i zajímavé ceny.
více informací... [27.10.2014]
---------------------------------------------------------------
Shrnutí kabriosezóny 2014
Bohužel je tu zase po roce podzim a mnozí z nás i přes krásné Babí léto uložili své Miláčky bez střech k zimnímu spánku a přichází pro ně smutné období bez sluníčka a větru ve vlasech.
více informací... [19.10.2014]
---------------------------------------------------------------
Ukončení sezóny v Brně
Rozloučení s létem 2014 na tradičním místě.
více informací... [04.10.2014]
K@briofóóór
Trabant
Hádá se takhle jeden Američan s Čechem, jestli je trabant auto nebo ne.
Čech se naštve, sedne do traboše, zabouchne dveře, popojede dopředu, popojede dozadu, udělá pár koleček a pak se teprve rozjede.
Amík říká:
"Dobře, už ti věřím, je to auto, jezdí to, ale co měly znamenat ty manévry na začátku?"
"Ale přibouchl jsem si do dveří pampelišku, nešla utrhnout, tak jsem ji musel ukroutit."
Tapety na plochu
další tapety naleznete tady
Statistiky
Clanek

   Jak jsme k autu bez střechy dospěli

Zdravím vás, Po přečtení prvního přispěvku soutěže MOJE AUTO od člena Sau jsem se rozhodnul přidat i náš příběh. Nejsem zvláště aktivní člen, myslím, že pár řádků bych však mohl pro vás vypotit a tím i aktivitu zlepšit.

S mojí ženou jsme spolu již patnáctým rokem a každý rok vždy když začne sluníčko pěkně hřát a denní teploty jsou příznivější, nemohli jsme si nevšimnout projíždějících aut bez střechy. Tehdy ještě má přítelkyně s velkým zájmem tato auta pozorovala s touhou, že jednou by takové vozítko také chtěla. V té době to však byl jen pouhý sen, jelikož nás čekali důležitější věci na cestě naším životem jako je v prvé řadě pořízení si vlatního bydlení. Já spíše praktičtějšího ražení jsem vždy tyto předražená auta bez střechy hanil a poukazoval na jejich nepraktičnost. Do kufru nic nenaložíš, nemůžeš s tím parkovat na ulici, s nataženou střechou velkej hluk a se staženou vítr cuchá vlasy, mě navíc i nervy. Jak šel čas začala býti nesmyslná auta s pouhou hadrovou náhražkou střechy méně vzácná na silnicích, tak také nadšené výkřiky při potkání na cestách takového „skvostu“ byli klidnější. V posledních mnoha letech používala manželka BMW e30 touring se šestivácovým 2,5 litrovým motorem a vydrželo nám doma nejdéle ze všech aut jen díky tomu, že se do něj zamilovala a nechtěla jej vyměnit. Mě však donutila vyměnit stávající auto za obrovskej kombík z obav, aby se nám vešel do auta kočár a nákup.

Bohužel se nám stala jedna velmi nepříjemná životní zkušenost o kterou se nám postaral blízký člen rodiny z mé strany a zanechala v nás určité následky. Má žena v té době vzniklou nepříjemnou situaci těžce prožívala. Po skončení nepříjemností a oklepání se z hororu jsem chtěl udělat své ženě radost. BMW bylo skvělé, ale opravdu už vysloužilé, žijeme jen jednou tak proč se vázat jen na jednu plechovku. V době před vánoci všude nabízeli různé akční nabídky a já takřka rozhodnutý , že BMW vyměním za obyčejné levné nové auto. Nevím však co se to se mnou stalo, co mě po hlavě palicí uhodilo, ale náhle jsem změnil názor a rozhodnul se, že jí seženu nádherné BMW e30 bez střechy. To jsem si dal, byl to oříšek. Najít něco slušného bylo takřka nemožné a když už jsem oběvil krasavce v rudé barvě v perfektním stavu tak to byl v přepočtu na naší měnu šílenej ranec a pamatuji, že měl jen čtyřválcový motor, tedy „baworakbezmotoru“. Už jsem byl docela zoufalý a nakonec jsem se ženě svěřil, koukala na mě nevěřícně, myslela si, že si z ní dělám legraci. Nicméně rychle na danou hru přistoupila a začala sama hledat v novějších modelech. Bohužel žádná sláva za ty prachy. Nakonec jsem se rozhodnul pro lidovou značku německa, projeli jsme inzeráty a hned jsme se rozjeli na vybraný kus podívat.

Pán z nás byl v šoku, když jsem po něm chtěl, aby svezl manželku se staženou střechou. Hledal kde má kulicha, venku bylo -3 stupňů a ve vzduchu poletovali vločky sněhu. Já v náruči našeho kluka pobaveně sledoval jejich počínání. Když se vrátili z projíždky s jasně zarudlými tvářemi, měnželce jen oči zářili. Vystoupila a zmohla se jen na jediné, „to je super“!

Nebudu unavovat rozepisováním proč nakonec Opel a tento model, sdělím jen, že do auta jsme se okamžitě oba dva respektive všichni tři zamilovali. Napíšu jen to, že výběr a koupě proběhla spontáně rychle a auto jsme zaparkovali na ulici s tím, že jsme nevěděli kam jej schováme. Osud tomu však chtěl, že měsíc na to, kdy auto bylo stejně v servisu, se oběvil inzerát na pronájem garáže. S prodávajícím jsme se domluvili na koupi a tak autíčko už přijíždělo do svého domečku. Naši první sezónu jsme byli nadšení, bohužel však radost nám jednoho dne zkazila porucha ovládání střechy. Naštěstí se vše vyřešilo vcelku rychle a za rozumné peníze v servisu u chlapíka který opravuje jen tuto značku a i s druhým Opelem co doma máme nám nejednou pomohl.

Přes zimu jsme pro druhý rok plánovali velké cesty ze kterých nakonec sešlo, jelikož aktivit už tak je dost a volného času tak málo. Přesto jsme minulý rok autíčko řádně provětrávali a zároveň i sebe. Nadšeni, že náš dvouletý kluk jízdu bez střechy miluje. Již když vycházíme ven hned si chce nasazovat sluneční brýle které před tím nechtěl na nose mít za žádnou cenu a když náhodou jedeme se zataženou střechou hned volá a ukazuje, že ji máme stáhnout.

Co se týče auta samotného, je a bude v originálním stavu. Myslím, že tak jak jej vypustili do světa z fabriky se jim povedlo docela dobře, ve spolupráci z italskými designery od Bertoneho. Jediné co jsme letos změnili byla kola, která jsou o jeden palec větší, dostala „super“ gumy a sluší Astře mnohem více.



Na letošní rok máme v plánu dva celotýdenní výlety a minimálně jeden musíme rozhodně absolvovat, jelikož jsme jej chtěli uskutečnit už minulý rok. Uvažujeme však, že to asi riskneme a pojedeme i s malým. Doufám, že nám letos vyjde zúčastnit se alespoň jednoho kabriolet srazu. Zatím musíme zaklepat, auto šlape jak má, prvotní větší investice do výměny unavených dílů se vyplatila… dobře nebudu kecat, měli jsme drobný zádrhel, autíčku se nechtělo moc do otáček, ale to se snadno vyřešilo výměnou snímače otáček. Snad to tak půjde dál a auto nám bude dělat jen radost.

Mějte se hezky a přeji vám mnoho pěkných zážitků z cest.

MichalS

13.02.2015
Michal Sotolár

 [ Zpět ]


Průměrná známka: 1.25
Celkem hodnotilo: 8
Hodnocení článku:
nejlepší [ 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] nejhorší
   

Jméno
E-mail
Opiš kód :    
Text
*)
   
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky nic. Angel17 07.03.2024 06:11:00
Thank you so much for sharing this. colorado springs hot water heater inspection
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky nic. 먹튀검증사이&# 24.10.2023 07:51:54
I will state only that it really is outstanding! The blog is normally details as well as typically help make great aspects. 먹튀검증사이트
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky nic. 토토사이트 추& 24.10.2023 07:51:37
My curiosity was solved by looking at your writing. Your writing was helpful to me. I want to help you too. 토토사이트 추천
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky nic. 메이저놀이터 & 24.10.2023 07:51:00
I got too much interesting stuff on your blog. I guess I am not the only one having all the enjoyment here! Keep up the good work. 메이저놀이터 추천
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky nic. 스포츠토토사&# 24.10.2023 07:49:35
I’ve been looking for a piece this useful for days, and it looks like my hunt is now over. Good work, and it really impresses me. 스포츠토토사이트
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky OPEL. Waldek 22.11.2015 11:28:18
I Zafira s 125 hp motor, ji odjel na 222,200 plyn a motor již spotřebováno 2 litry oleje na 1000 km. Na tomto kurzu jsem se zmínil pístní kroužky, prošel v roce 3000 km a je dobrze.Dalej na plyn, instalace Koltec-Necam, holandský. Válce byly jako nové, dokonce i poté, co herringbone honownicy byl. Řízky ventilu prvního válce mají více času ve druhém minimum a zbytek dobré. Tlak komprese po výměně - měření u teplého motoru - 20 atmosfér. Doufám, že trochu o tento vůz pojeżdżę. Sam dělal, náklady dílů a oleje o 500 PLN. Zdravim.
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky OPEL. Waldek 10.04.2015 19:36:17
Po dva týdny doporučuji pobřeží Vermeille v Languedoc - Jdu tam letos a já jsem byl v minulosti - to je ráj pro kabriolet a ceny v Lidl, jako jsme my.
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky BMW. Sau 16.02.2015 17:58:20
Těší ma že sem někoho inspiroval k napsání svojého vlastního článku, navíc moc pěkného! :)
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky Mercedes. Bobo47 15.02.2015 17:37:36
Příjemné čtení. Ať vám dělá radost
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky BMW. Akos 15.02.2015 00:41:26
Moc hezký článek.

 
Hlavní stránka | Články | Členové | Fotogalerie | Srazy | Bazar | Fórum | Kniha návštěv | e-Shop | Partneři | Download | Šifry | Odkazy | SMS | Kontakty
© 2004 - 2024, Cabrio Club - všechna práva vyhrazena, optim. roz. 1024x768 | ISSN 1214-9470
webhosting: Český hosting | webdesign: pixelservice.com