Přihlášení uživatele
Uživatelské jméno Heslo
Nová registrace >>
Podpořte tento CLUB
Hlavní stránka Články Členové Fotogalerie Srazy Bazar Fórum Kniha návštěv e-Shop Partneři Download Šifry Odkazy Kontakty
 
Právě je on-line 70 kabrioleťáků. Dnes má svátek Taťána, zítra Arnošt. Pátek  29. března 2024
 
 
Katalog KABRIOLETŮ

Vyber automobilku :

Blížící se k@brioakce  
Brno - zahájení sezóny (za 8 dnů)
20. ročník Královického srazu kabrioletů (za 112 dnů)
CABRIO POINT 2024 (za 127 dnů)
Zboží v e-Shopu
Urban Trooper Fully Lined Cap
další zboží...Cena : 235,- Kč
Online uživatelé
Partner Cabrio Clubu
Aktuality
Soutěž MOJE AUTO
Zima je na krku a abychom si zkrátili dlouhé zimní večery, vymysleli jsme pro Vás soutěž, u které se zabavíte a máte možnost vyhrát i zajímavé ceny.
více informací... [27.10.2014]
---------------------------------------------------------------
Shrnutí kabriosezóny 2014
Bohužel je tu zase po roce podzim a mnozí z nás i přes krásné Babí léto uložili své Miláčky bez střech k zimnímu spánku a přichází pro ně smutné období bez sluníčka a větru ve vlasech.
více informací... [19.10.2014]
---------------------------------------------------------------
Ukončení sezóny v Brně
Rozloučení s létem 2014 na tradičním místě.
více informací... [04.10.2014]
K@briofóóór
Letí tuhle netopýr po sídlišti a najednou prásk do paneláku. Pomalu se seškrábe ze zeme, odplivne si a znechuceně prohlásí: "Kurva, já se snad kvůli tomu walkmanovi jednou zabiju."
Tapety na plochu
další tapety naleznete tady
Statistiky
Clanek

   Moje Kabrio

Proč kabrio? Jak bych vlastně začal...? S osobákem najezdím fakt extrémně hodně, je to má živnost, ale nějak tomu cosi chybí. Něco jako civilní tričko, když celé dny nosíte uniformu...

Přemýšlel jsem o zpestření. Kdysi - jó, to byly časy, když jsme ještě byli mladí :-) - jsem střídal motorky, všechny vytoužené typy jsem nakonec získal. Jen jedinou ne - Honda CBR 1000 F zůstala mým neuskutečněným snem. To víte, že jsem pořád po ní pokukoval.

Osud to ale zamíchal jinak. Jednoho dne přišla manželka s tím, že její šéf, který je fandou do Audi (vlastní už několikátou A6), si koupil pro radost starou Audi 80 cabrio. Nic zas až tak mimořádného. Ale ten stav!!! Auto z Německa, po prvním majiteli, starém pánovi, který již zemřel a auto stálo v garáži. Bylo jak nové. To asi rozhodlo. Motorka - na co už? Taky jsem se do Audi 80 cabrio zamiloval. To chci!

Asi 2 roky jsem čekal, že auto starého pana profesora, kterému je dost přes 80 let, přestane bavit, ale nestalo se tak. Jeho láska je víceméně již jen platonická, ale za to stálá. Tak jsem se pustil do hledání sám, i když mi bylo jasné, že tak zachovalý kus těžko seženu. Nakonec jsem něco našel. Cena byla přijatelná, tak jsem autu v žáru vášně odpustil i nějaké nedostatky.

Vedle stálo i jedno BMW, ale toho jsem si moc nevšímal, jen letmo jsem jej zaregistroval. Já zkrátka hořel láskou k Audině. O bavoráku jsem si řekl jen: "Hezké, ale nic pro mne." Tak jsem dal rovnou malou zálohu na Audi, že si ji druhý den odvezu. Prodejce mi tvrdil, že dělám chybu - 318-tka je prý čerstvý dovoz, po důchodci, který byl prvním majitelem. Dokonce mi ukázal původní TP, vše sedělo. Tahle noc byla těžká a dlouhá. V hlavě se mi honilo "hurá, budu mít cabrio", ale taky "co všechno budu muset na audině řešit?". Jen co vím už teď - nové disky, gumy, unikající olej ze serva, slídu, auto je po x-tém majiteli, ježděné už u nás...

Ráno jsem se tedy opět vydal do bazaru za Mladou Boleslav, že bych možná přece jen radši to BMW. Mělo úplně nové pneu i disky, bez úniku kapalin, krásný béžový interiér, celkově nesrovnatelně zachovalejší. Ale samozřejmě dražší.

Prodejci - bazarmani - byli dva. Dva bratři. Zrovna byl přítomen jen ten, kterému patřilo Audi. Že brácha tady není. A BMW prý už ani neprodává. Nechá si ho pro sebe. Nevěřil jsem, nechal jsem si ho zavolat, rád přijel. Najednou chtěli oba prodat to své a začali se snažit. První: "Já vám zálohu nevrátím." Druhý: "Já vám o tolik slevím, tak nepřijdete zkrátka." Já na to, že i tak je bavorák drahý (asi o 30 tisíc dražší než Audina). "Já vám slevím dalších 20 tisíc a hardtop prodám zvlášť. To se prodá!" Hádejte, jak to dopadlo... Já jsem hardtop stejně nechtěl - na co? V zimě s tím jezdit nechci.

Takže místo Audi 80 jsem domů přijdel v BMW 318 E36. A taky jsem mu přišel na chuť. Děti si auto zamilovaly od začátku. Já měl vytoužené cabrio, i když trochu jiné, ale také hezké. Hlavně v původním stavu, nepostižené ani tuningem, ani kutilem.

Zazvonil zvonec...to ještě není konec! Jasně, že auto úplně bez problémů nebylo. Jedno světlo bylo jiné, než druhé, a než bych tam dal druhovýrobové obě, byla jednu dobu světla mou nejoblíbenější hračkou. Koupil jsem na vrakárně stará, ale originální, a zrepasoval jsem je obě. Mlžení bylo taky během na dlouho trať. Ale svítí velmi dobře i s halogeny. Slída se též musela řešit, to se nakonec podařilo svépomocí.

Po výměně oleje nový začal téct jak Dunaj, takže se přetěsňoval motor, elektrická střecha se "jen" zasekávala, leč po snaze o opravu jednoho "odborníka na BMW" přestala - radši totiž pak už nefungovala vůbec. Ten blb mi oddělal řídící jednotku! Doteď, když si na něj vzpomenu... Ale postupně se to dalo do uživatelného stavu také.

Dělá nám radost za hezkého počasí vyjet na nějakou kochačku, to je náš relax s dětmi. O veselé historky z výletů nebývá nouze. Kouzelná je např. story: "Na co může být tady ta páčka pod zadní sedačkou? Tak za ni vezmem a uvidíme!" Zná to asi každý majitel E36. Neudělalo to nic, infarktová situace nastala až při nandavání střechy. V noci, daleko od domova...

Od doby, co máme cabrio, máme už také třetí novou škodovku, přímo vlajkovou loď, ale Bavoráček je stále naším miláčkem. Už je dospělý, loni v prosinci mu bylo 18 let...

Akos Varga









20.02.2015
Ákoš Varga

 [ Zpět ]


Průměrná známka: 2.38
Celkem hodnotilo: 8
Hodnocení článku:
nejlepší [ 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] nejhorší
   

Jméno
E-mail
Opiš kód :    
Text
*)
   
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky nic. Angel17 07.03.2024 06:08:31
Such a nice blog. Keep posting. metal roofers

 
Hlavní stránka | Články | Členové | Fotogalerie | Srazy | Bazar | Fórum | Kniha návštěv | e-Shop | Partneři | Download | Šifry | Odkazy | SMS | Kontakty
© 2004 - 2024, Cabrio Club - všechna práva vyhrazena, optim. roz. 1024x768 | ISSN 1214-9470
webhosting: Český hosting | webdesign: pixelservice.com