Přihlášení uživatele
Uživatelské jméno Heslo
Nová registrace >>
Podpořte tento CLUB
Hlavní stránka Články Členové Fotogalerie Srazy Bazar Fórum Kniha návštěv e-Shop Partneři Download Šifry Odkazy Kontakty
 
Právě je on-line 100 kabrioleťáků. Dnes má svátek Vojtěch, zítra Jiří. Úterý  23. dubna 2024
 
 
Katalog KABRIOLETŮ

Vyber automobilku :

Blížící se k@brioakce  
20. ročník Královického srazu kabrioletů (za 87 dnů)
CABRIO POINT 2024 (za 102 dnů)
Cabrio WEEKEND TUŠŤ 2024 (za 143 dnů)
Zboží v e-Shopu
Vlajka - zelená
další zboží...Cena : 80,- Kč
Online uživatelé
Partner Cabrio Clubu
Aktuality
Soutěž MOJE AUTO
Zima je na krku a abychom si zkrátili dlouhé zimní večery, vymysleli jsme pro Vás soutěž, u které se zabavíte a máte možnost vyhrát i zajímavé ceny.
více informací... [27.10.2014]
---------------------------------------------------------------
Shrnutí kabriosezóny 2014
Bohužel je tu zase po roce podzim a mnozí z nás i přes krásné Babí léto uložili své Miláčky bez střech k zimnímu spánku a přichází pro ně smutné období bez sluníčka a větru ve vlasech.
více informací... [19.10.2014]
---------------------------------------------------------------
Ukončení sezóny v Brně
Rozloučení s létem 2014 na tradičním místě.
více informací... [04.10.2014]
K@briofóóór
Ve městě se rozmnožili holubi a všechno bylo zaneřáděné. Starosta vypsal konkurs, že město zaplatí milion, když ho někdo holubů zbaví...
Přihlásil se jeden a povídá:. "Zbavím vás holubů zadarmo, ale nesmíte mi dát žádnou otázku.. Pokud mi nějakou otázku položíte, tak mi pak musíte ten milion vyplatit!".
Vytáhl z tašky žlutého holuba, vypustil ho a všichni holubi z města letěli za žlutým holubem neznámo kam...
Starosta chvíli přemýšlel a pak řekl:. "Vím, bude nás to stát milion, ale stejně se Vás musím zeptat.... Nemáte náhodou ještě žlutého cikána?!?
Tapety na plochu
další tapety naleznete tady
Statistiky
Clanek

   Do kterého naskočíš ?

Léto se neúprosně blíží a tak i nejnovější číslo mého oblíbeného Speedu je nabito kabriolety, ze kterých by si člověk (při náležitém stavu bankovního konta) určitě vybral. Navíc v podání, ve kterém Speed předkládá recenze, je nelehké nepodlehnout a aspoň chvíli nezauvažovat, v kolik-že to mají polední přestávku v té bance přes ulici.

Novinky pro rok 2005

Mercedes-Benz SLK 235
Porsche Boxster S
Nissan 350Z Roadster
Chrysler Crossfire SRT-6
Porsche 911 Carrera S Cabrio
Maserati Spyder (facelift)
Chevrolet Corvette (paket Z51)
Dodge Viper SRT-10

Něco málo ze světa tuningu

Hamann 360 Spider
Gemballa 911 Cabrio
FAB Design SL

Bonus na závěr

Lamborghini Concept S


Mercedes-Benz SLK 350

„Má něco ze SLR a to „něco“ není jen v tom, jak vypadá.“

Je neuvěřitelné, jaký rozdíl může znamenat jedna generace. Po likvidaci starých dílů v kafilérii dostalo SLK nový podvozek, který je lehký, pevný a nesmírně vnímavý k rozmarům řidiče. Někdo ve Stuttgartu spí se sekretářkou z BMW. SLK přetéká noblesou. Detaily kokpitu, jako jsou přístroje ve dvou obrovských kulatých tubusech, pěkné červené čalounění na dveřích, sedadla s kvalitně zpracovanou kůží nebo stříbrné plasty, náladu nenaruší žádnými známkami lacinosti. Zmáčknete tlačítko a elipsoidní pevná střecha se zlomí na tři části, udělá přemet a úsporně se složí do zavazadlového prostoru roboticky precizním pohybem. Mercedes vyjíždí s novým 3,5 litrem a o jeho dýchání se postaral dvouvačkový rozvod a čtyřiadvacet ventilů, zatímco dříve to byl rozvod SOHC a osmnáct ventilů. Ano, stádo poníků není velké, ale 3,5 litr má dobrý točivý moment ve středních otáčkách a vytáčí se jako po másle. Na otevřené silnici předvádí SLK perfektní vlastnosti. Předek vykrajuje oblouky díky přesnému řízení, brzdy pracují ostře a progresivně, i když je brousíme na prach. Hodně koní musí proklouznout řídící jednotce stability, než zasáhne. Je to tady, Mercedes vyrábí sportovní auta !

Motor : šestiválec,3498 cm3
Výkon : 272 koní v 6000 ot./min.
Točivý moment : 350 Nm v 2400 ot./min.
Hmotnost : 1465 kg
Cena : 1 465 000 Kč

Porsche Boxster S

„Boxster je jako kvalitní vyvážená strava s příchutí chilli. Mňam !“

Můžete strávit celý život studiem východních náboženství, a přesto nedosáhnete takové vnitřní vyrovnanosti jako Boxster. Je to jin a jang na devatenáctipalcových kolech, opírající se o desetiletou záruku proti prorezavění. Pane Buddho, Vaše auto čeká. Boxster nabízí virtuózní sportovní zážitek. Vždy jsme nebyli tak nadšení z Porsche juniora. Dříve mu chyběl výkon a nelíbil se nám interiér. Teď má 280 koní a nový kokpit je drahý a také draze vypadá, zatímco ten původní byl pouze drahý. K dobrému řízení je třeba dobře sedět a kožená sedadla v Boxsteru si zaslouží pochvalu a podélně a výškově nastavitelný volant ukončí hledání vhodné polohy. Boxster létá ze zatáčky do zatáčky se závodním řízením, neznatelným tlumením pohybů karoserie a s delikátním zvukem motoru za zády.

Motor : šestiválec, 3179 cm3
Výkon : 280 koní v 6200 ot./min.
Točivý moment : 320 Nm v 4700 ot./min.
Hmotnost : 1345 kg
Cena : 1 802 000 Kč

Nissan 350Z Roadster

„350Z vyhlašuje válku Boxsteru a jemu podobným! Kurz na vítěze je 3:1“

Podřazuji na dvojku. Zadní kola vykviknou jako nakopnuté štěně a auto na zlomek vteřiny znejistí. Vjezd do tunelu, 1390 metrů. Prsty obemykají tlustý věnec volantu, plynový pedál je zabořený do koberečku a dvojice výfuků s masivním průměrem spouští kanonádu. Šest tisíc otáček. Whuááá! Panebože, to je rachot! Opadávají dlaždičky, vzduch se třese a já mám záchvat tropického šílenství. Zvuk se tříští o stěny tunelu, vrací se ke mě v mnohonásobné ozvěně a temný svist sání umocňuje všechnu tu hrůzu. Na tachometru mám stovku, řadím za tři, na okamžik všechno ztichne a pak to začíná nanovo. Svět má oranžovou barvu, koncová světla ostatních aut se mění v rozmazané šmouhy a Nissan 350Z Roadster to u mě vyhrává na celé čáře. Plátěnou střechu složí elektromotory za dvacet sekund a s ní i bez vypadá Roadster půvabně a vyzývavě zároveň. První nastartování se staženou střechou vám roztáhne koutky a budete se smát ještě dvě hodiny poté. 350Z Roadster má syndrom kvalitní marihuany - bude vás bavit, dá vám jistotu a vytvoříte si na něm jistý druh snadno zvládnutelné závislosti. Řízení je upovídané jako sousedka od vedle, osmnáctipalcové pneumatiky mají spoustu přilnavosti a powerslidy jsou tou nejjednodušší věcí na světě.

Motor : šestiválec, 3498 cm3
Výkon : 280 koní v 6200 ot./min.
Točivý moment : 363 Nm v 4800 ot./min.
Hmotnost : 1647 kg
Cena : 1 136 000 Kč

Chrysler Crossfire SRT-6

„Je tak tvrdý, že se neubráníte kletbám, ale jeho šestiválec je malý zázrak“

Na stupnici od 1 do 10 dostane Chrysler desítku za originalitu. Můžete ho milovat nebo nenávidět, ale styling Crossfiru je jedinečný. I kola s malinkatými náboji uprostřed obrovských ventilátorů z paprsků vypadají příliš křehce pro použití v takovém autě. Schovejte plátěnou střechu pod dvouhrbý kryt a nikdy vás neunaví to věčné zírání truckerů. Jenže SRT-6 se někde mezi výstavní show a testovací tratí odchýlil z cesty k velkoleposti. Určitě za to nemůže motor, který hladce a kultivovaně žene tuto dělostřeleckou baterii ve stylu art něco směrem vpřed. Ne, hledání chyb začíná u komponentů pocházejících z SLK, jejichž datum spotřeby je dávno prošlé. Když dojde na zatáčky, Crossfire v nich předvádí i přes málo čitelné řízení působivou rychlost. Dokonce ani pětistupňový automat se nesnaží na krátkých rovinkách nebo v táhlých zatáčkách zbytečně přeřazovat.

Motor : šestiválec, 3199 cm3, kompresor
Výkon : 354 koní v 6100 ot./min.
Točivý moment : 420 Nm v 4400 ot./min.
Hmotnost : 1460 kg
Cena : 1 800 000 (odhad-oficiálně se v této úpravě nedováží)

Porsche 911 Carrera S Cabrio

„Tohle je auto, které vám dá neočekávaný sex-appeal“

Vše začíná stisknutím tlačítka a dvacetivteřinovým vrčením elektromotorů, funguje to do 50 km/h a střecha se ukázkově skládá do plátěného obalu. V kabrioletech jde také o to, jak v nich vypadáte, a tohle Porsche udělá Richarda Geara i z vašeho obtloustlého plešatého souseda. Žádný jiný kabriolet vám nepropůjčí takový sex-appeal! Povinná daň za střechu je celých pětaosmdesát kilo, ale plochý šestiválec a jeho 355 koníků vás pořád vystřelí k dalším semaforům nadprůměrnou silou a stovka za 4,9 s je toho důkazem. Tři sta tisíc rozdíl mezi základní verzí a eskem s většími brzdami, elektronicky řízenými tlumiči a sportovním podvozkem mi připadá víc než přijatelný. Na devatenáctipalcových kolech je Porsche sebejisté a motor, ten skvostný motor, jako by ani nebyl za zadní nápravou. Auto má pořád přilnavost a trakci kupé a projev motoru je ještě hmatatelnější, bude vás bavit.

Motor : šestiválec boxer, 3824 cm3
Výkon : 355 koní v 6600 ot./min.
Točivý moment : 400 Nm v 4600 ot./min.
Hmotnost : 1505 kg
Cena : zatím v ČR neurčena

Maserati Spyder (facelift)

„Na prstech jedné ruky byste všechny ty facelifty Maserati Coupe a Spyder nespočítali, ale tenhle je vážně poslední“

Už příští rok se objeví úplně nový model, ale Maserati chce vyrazit z poslední vlny zájmu maximum, vyslyšelo přání trhu a doladilo svá auta přesně podle přání zákazníků. Takže co je nového? Nesmějte se prosím. Pro Američany to byla otázka života a smrti, takže se mezi sedadly objevil držák nápojů a na stejném místě je teď i ovládání zrcátek! Ale došlo i na podstatnější věci. Na chromované masce chladiče je větší trojzubec, přední nárazník je mohutnější a výraznější prolis mu propůjčil drsnější tvář. Nový nárazník je i vzadu, má vypletený dlouhý středový díl a skrz něj chrlí svou kanonádu čtyři výfuky. Chápu, že tyhle kosmetické změny vám připadají malicherné, ale takový je život. Nakonec motor nebylo třeba upravovat. Stále je to ten osmiválec s objemem 4,2 litru, jehož ochota jít za plynem a vůbec to nadšení, které nestydatě ukazuje od prvního okamžiku, kdy jste otočili klíčkem, vás pořád dokolečka nutí hrát si s plynem, bavit sebe a strašit ostatní. A pak ten zvuk... Je syrový, silný a naléhavý.

Motor : osmiválec, 4244 cm3
Výkon : 390 koní v 7000 ot./min.
Točivý moment : 451 Nm v 4500 ot./min.
Hmotnost : 1630 kg
Cena : 3 100 000 Kč

Chevrolet Corvette (paket Z51)

„Corvette se stejnými požitky jako dříve, jen je jich víc.“

Corvette výborně brzdí a zatáčí, nabízí velkorysý komfort, místo pro natažené nohy, jednoduchou, ale funkční plátěnou střechu a zavazadlový prostor pro golfové hole. Jen co sešlápnete plyn až na podlahu, spustí se hromobití a rozmaže se krajina. Vyjíždění z vedlejší silnice, výjezd z vlásenky i popojíždění okolo KFC drive vyžaduje citlivou práci s pedálem plynu. Jinak (pokud je vypnutý systém kontroly stability) záď lehce předjede příď. Při rozumném používání se výkon a extraširoký postoj postarají o nehynoucí zábavu. Odpor v řízení a v řadící páce způsobí, že na konci dne budete ošetřovat bolavé ruce, ale s tím se určitě rádi smíříte,ba co víc, budete se na to těšit. Corvette dospěla a jízdní vlastnosti jdou konečně ruku v ruce s výkonem a vzhledem.

Motor : osmiválec, 5967 cm3
Výkon : 405 koní v 6000 ot./min.
Točivý moment : 543 Nm v 4400 ot./min.
Hmotnost : 1470 kg
Cena : 1 800 000 Kč (odhad)

Dodge Viper SRT-10

„Ladnost Ferrari? Neohroženost Lamba? Ne! Jen velké svaly, pevná kostra a žádné kecy!“

SRT-10 vypadá jinak než předchozí vipery. Měkké linky nahradily ostřejší zlomy a zvednutý zadní spoiler mu dělá oblejší záď. Přední světla rozhodně nejsou sladká tak jako na Chrysleru Neon, skleněné kryty vyplněné čočkami propůjčují Viperu nový výraz. Jde z něj větší strach. A že k tomu máme pádný důvod. Mluvíme o 8,3 litru silných detroitských svalů. O pěti stech koních a 712 Nm točivého momentu. O deseti válcích, ohavné spotřebě paliva a gum a o hromobití, které se spustí, jakmile otočíte klíčkem. Kokpit Viperu je překvapivě prostorný, ale také přiléhavý jako cyklistický dres. Devatenáctipalcová zadní kola a obrovské pneumatiky 345/30 lepí jako nejkvalitnější chemopren, a pokud jsou přední kola natočena rovně, chová se Viper předvídatelně. Jedeme mírumilovnou rychlostí asi 110 km/h, těsně nad limitem, ale náhle se před námi otevírá volný prostor. Podřazuji tak na 2500 otáček a tvrdě tisknu plynový pedál k podlaze. Z výfuků se ozve kolosální zahřmění, Viper nás zatlačí do sedadel a otáčkoměr dosahuje červeného pole při 6000 otáčkách. Pchááá! Přesvědčivé výkony Viperu souvisejí s výkonem a hmotností. Prahy jsou hliníkové, mnoho částí karoserie je vyrobeno z plastu, motor a zavěšení jsou také z hliníku, takže dvousedadlový vůz váží pouhých 1533 kg, což dává výkonový poměr 326 koní na tunu. Ne, pane, SRT-10 není žádný tlustý yankee.

Motor : desetiválec, 8298 cm3
Výkon : 500 koní
Točivý moment : 712 Nm
Hmotnost : 1533 kg
Cena : zatím v ČR neurčena

Hamann 360 Spider

Dopřejte si kompletní kit od Hamannu a vašemu autu se zase vrátí sebevědomí ztracené po nástupu F430 Spideru. Kromě vylepšeného difuzoru a sady spoilerů je to i o sníženém podvozku (40 mm vpředu a 20 mm vzadu), sportovním výfuku, speciálních brzdách (průměr 355 mm) a devatenáctipalcových kolech se superširokými slupkami (255/30 a 355/25). Samozřejmostí je nové čalounění interiéru a sedačky upravené na míru vašeho pozadí… Tak co, máte zájem?

Gemballa 911 Cabrio

Vaše stížnosti, že tuning minulé generace 911 nikoho nezajímá, okamžitě smetou ze stolu následující výkony: 600 koní a 850 Nm! Tady to zdaleka není jen o těch dveřích, právě se díváte na jednu z nejkomplexnějších úprav devětsetjedenáctky, která kdy vznikla. Až se vedle vás postaví na sprintu, rovnou odevzdejte svůj techničák… Nebo snad umí vaše plechovka stovku za 3,4s? Tahle kárka má úplně nový kabát, kompletně upravený podvozek a větší brzdy - 380 milimetrové kotouče drtí osmipístkové a čtyřpístkové třmeny. Z původního auta toho moc nezbylo…

FAB Design SL

Mercedes SL s výklopnými křídly? Proč ne! Společnost FAB Design vám kromě dveří dodá také celý aerodynamický kit a postará se o dokonalý lak a čalounění. Stranou nezůstaly ani výkony: 650 koní a (nevídaných) 1120 Nm v 1800 otáčkách ( ! ). Na silnici to znamená výlet na stovku za 4,2 s a top speed 320 km/h.

Lamborghini Concept S

Bílá perleť na Lambu je stejně šokující jako tvary a pojetí Conceptu S. Je to však jen vyzývavá studie, která má avizovat, že na podzim se ve Frankfurtu konečně dočkáme Gallarda Spyderu, který se hned na začátku roku 2006 dostane k prvním zákazníkům. Je postaven na platformě Gallarda a má i jeho desetiválcový motor. Posádku dělí široký pás karoserie, ale pod ním je spojený interiér. Tohle řešení prý sice přináší skvělou tuhost karoserie s jen minimálním nárůstem hmotnosti, ale zákazníci by asi zrovna nejásali: Concept S se dá řídit jenom v helmě.


Čerpáno ze SPEEDu č. 4/05

24.03.2005
Karel Beneš

 [ Zpět ]


Průměrná známka: 2.97
Celkem hodnotilo: 2906
Hodnocení článku:
nejlepší [ 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] nejhorší
   

Jméno
E-mail
Opiš kód :    
Text
*)
   
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky nic. Pegy 21.08.2006 18:17:07
Gemballa 911 cabrio - klidně i to žlutý
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky nic. maros205 20.08.2006 23:38:36
corvetta to musim mat ked vyrastiem
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky Ford. Newmik 01.03.2006 06:52:06
Dodge Viper SRT-10, velké svaly, pevná kostra a žádné kecy...nic jinyho nebrat.. :)
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky Suzuki. Tweety 28.02.2006 06:01:10
.
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky BMW. snoop 19.07.2005 18:33:37
ale myslim to vytuneny porše!!!!!!!!!
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky BMW. snoop 19.07.2005 18:33:11
porschatko a nebo medvidek.... nic jinyho nebrat..
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky Peugeot. -zdenda- 04.04.2005 17:28:21
Každý den skáču do peugeotu 205 cabrio,ale ta tu není tak se holt spokojím jen s ,,Gemballa 911 Cabrio"
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky Renault. OSLIK 29.03.2005 15:48:09
Gemballa 911 Cabrio - No.1
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky Ford. PacBoy 29.03.2005 01:10:23
Caddy: mno vlastne jo ;o)))))) hihihi
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky Ford. Newmik 25.03.2005 16:07:24
jednoznacne Viper SRT ;))
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky FIAT. dragonetti 25.03.2005 12:29:19
3koda že tam není nějaká old replika jako třeba Morgan apod.
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky Chrysler. Caddy 25.03.2005 11:45:32
Ale jo..ten viper by taky nebyl od veci....mozna bych ho i nejradsi :)
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky Peugeot. O.Z 25.03.2005 11:16:28
Lidi - jedině Corvette :-)
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky nic. Alesh 25.03.2005 11:15:28
VIPER!!!
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky Ford. Morticia 25.03.2005 06:50:30
Tak jsi to konečně dopsal, taťko??:)))
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky Chrysler. Caddy 24.03.2005 23:14:08
PacBoy: Obe tri? :)))))
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky Ford. PacBoy 24.03.2005 23:06:56
moje oblibene je Porschatko ;o))) ... a vyzkousel bych obe! ;o)))
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky Chrysler. Caddy 24.03.2005 22:47:22
nevim proc, ale me nejvic tahne ten Crossfire...ma takovy dobry design...pritahuje me :)
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky nic. Tomson 24.03.2005 22:05:08
1.Mercedes 2.FAB Design SL 3.Chrysler Crossfire SRT6 4.Lamborghiny Concept S Kdyby byli finance tak toto pořadí.

 
Hlavní stránka | Články | Členové | Fotogalerie | Srazy | Bazar | Fórum | Kniha návštěv | e-Shop | Partneři | Download | Šifry | Odkazy | SMS | Kontakty
© 2004 - 2024, Cabrio Club - všechna práva vyhrazena, optim. roz. 1024x768 | ISSN 1214-9470
webhosting: Český hosting | webdesign: pixelservice.com