Přihlášení uživatele
Uživatelské jméno Heslo
Nová registrace >>
Podpořte tento CLUB
Hlavní stránka Články Členové Fotogalerie Srazy Bazar Fórum Kniha návštěv e-Shop Partneři Download Šifry Odkazy Kontakty
 
Právě je on-line 107 kabrioleťáků. Dnes má svátek Oto, zítra Jaroslav. Pátek  26. dubna 2024
 
 
Katalog KABRIOLETŮ

Vyber automobilku :

Blížící se k@brioakce  
20. ročník Královického srazu kabrioletů (za 84 dnů)
CABRIO POINT 2024 (za 99 dnů)
Cabrio WEEKEND TUŠŤ 2024 (za 140 dnů)
Zboží v e-Shopu
Ladies T-Shirt
další zboží...Cena : 180,- Kč
Online uživatelé
Partner Cabrio Clubu
Aktuality
Soutěž MOJE AUTO
Zima je na krku a abychom si zkrátili dlouhé zimní večery, vymysleli jsme pro Vás soutěž, u které se zabavíte a máte možnost vyhrát i zajímavé ceny.
více informací... [27.10.2014]
---------------------------------------------------------------
Shrnutí kabriosezóny 2014
Bohužel je tu zase po roce podzim a mnozí z nás i přes krásné Babí léto uložili své Miláčky bez střech k zimnímu spánku a přichází pro ně smutné období bez sluníčka a větru ve vlasech.
více informací... [19.10.2014]
---------------------------------------------------------------
Ukončení sezóny v Brně
Rozloučení s létem 2014 na tradičním místě.
více informací... [04.10.2014]
K@briofóóór
Mladý a starý zaměstnanec jdou spolu do práce:
Mladý - kupa papírů, notebook, aktovka plná knih, prezentací atd. ....
Starý - uvolněný, jen igelitka s jablkem a jogurtem.... Mladý se ptá s
obdivem:
- No, po tolika letech práce-asi to máte všechno v hlavě, že ?
- Ne kolego, u prdele ....
Tapety na plochu
další tapety naleznete tady
Statistiky
Clanek

   Co na tom Cabrioletu vlastně je ??? (1. část)

Otevřené vozy zažívají v současné době v České Republice velký boom. Věková hranice lidí, kteří si tyto vozy pořizují je rozmanitá. Začíná u mladých lidí po 18-ti, kteří si chtějí užít mládí a končí u starší generace, která si těmito vozy plní svá dávná přání. Mezi oběma skupinami je ale jeden nepřehlédnutelný rozdíl. Zatímco mladí je mají jako jediné vozidlo, ti starší si to pořizují jako své hobby auto. Já osobně vlastním svůj Cabriolet rok a půl (Peugeot 306). Pokusím se Vám zde shrnout své zkušenosti a poradit pokud se pro koupi právě tohoto vozu rozhodujete.

Jízda v kabrioletu přináší mnoho krásných a nepopsatelných zážitků. Dříve jsem jezdil na motorce a myslel jsem si, že tomu pocitu nespoutanosti se nemůže nic vyrovnat. Ale v 18-ti jsem chtěl přestoupit na vyšší kubaturu, ale rodinou mi to bylo zakázáno. Cabriolet byl kompromis mezi autem a motorkou. Záhy jsem zjistil, že jízda v cabrioletu Vaše vnímání svobody posouvá někam dál, jelikož nemáte helmu a to hrozné oblečení. Při jízdě si necháváte pouze větrem čechral vlasy. Když Vás překvapí déšť, tak se natáhne střecha a jede se dál. Z těchto důvodů bych cabriolet doporučil každému. Najdou se, ale i tací, co si myslí, že když stáhnou všechny okýnka dolu, že je to stejné. Těm mohu říct jediné: „ Nechte se jednou někým svést v cabrioletu a pak uvidíte.“

Jízda v kabrioletu není jen jízda, je to něco víc. Je to požitek a vy jste nucení si tu jízdu náležitě vychutnat. Pokud chcete jezdit rychle, je pro Vás tento vůz zbytečný. Je to vozidlo určené k pohodové a klidné jízdě. Když se mu budete aspoň trochu věnovat, tak on se Vám odvděčí úžasem všech kam přijedete. Chcete být výmeční? Letos jsem byl s tímto vozem na dovolené a byla to nejkrásnější dovolená co jsem zažil. Představte si tu situaci, že vy a Váš přítel(kyně) jedete po úzké klikatící se cestě, vítr si pohrává s Vašimi vlasy, slunce krásně svítí, na obloze ani mráček a před Vámi na kopci se tyčí překrásný hrad. To je nepopsatelný zážitek, který bych přál každému z Vás zažít.

Bohužel každá mince má dvě strany, ani cabrioleti nejsou výjimkou. Auto „bez střechy“ se přece jen u nás ještě tak moc nevidí a tak se může stát, že někteří nenechavci Vám mohou občas pěkně znepříjemnit život. Bohužel náš národ je stále ještě závistivý a chamtivý a proto musíte zvážit kam s tímto vozem pojedete a kde ho budete nechávat stát. Protože zavírací nůž v kapse někoho z kolemjdoucích Vám může připravit velmi nepříjemné překvapení. Z tohoto důvodu bych Vám nedoporučoval jet s tímto vozem třeba na zábavu. Mohla by to být Váše nejdražší zábava v životě. Ale mohu říct, že s přibývajícím počtem cabrioletů na našich silnicích se tento problém lepší. Lidé si zvykají na tyto vozy. Navíc některé automobilky již přicházejí s řešením. Pro ty movitější z nás je to Mercedes-Benz SLK, nebo snad dokonce Mercedes-Benz SL s kovovou střechou no a pro tu většinu je zde s řešením značka Peugeot a její model 206 CC a v říjnu tohoto roku by měl přibýt i model 307 CC.  V současné době si odbyl svou premieru u nás i Renault s modelem Megane CC.

22.10.2003
Karel Netuka, Tomáš Tureček

 [ Zpět ]


Průměrná známka: 3.06
Celkem hodnotilo: 1797
Hodnocení článku:
nejlepší [ 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] nejhorší
   

Jméno
E-mail
Opiš kód :    
Text
*)
   

 
Hlavní stránka | Články | Členové | Fotogalerie | Srazy | Bazar | Fórum | Kniha návštěv | e-Shop | Partneři | Download | Šifry | Odkazy | SMS | Kontakty
© 2004 - 2024, Cabrio Club - všechna práva vyhrazena, optim. roz. 1024x768 | ISSN 1214-9470
webhosting: Český hosting | webdesign: pixelservice.com