Přihlášení uživatele
Uživatelské jméno Heslo
Nová registrace >>
Podpořte tento CLUB
Hlavní stránka Články Členové Fotogalerie Srazy Bazar Fórum Kniha návštěv e-Shop Partneři Download Šifry Odkazy Kontakty
 
Právě je on-line 146 kabrioleťáků. Dnes má svátek Oto, zítra Jaroslav. Pátek  26. dubna 2024
 
 
Katalog KABRIOLETŮ

Vyber automobilku :

Blížící se k@brioakce  
20. ročník Královického srazu kabrioletů (za 85 dnů)
CABRIO POINT 2024 (za 100 dnů)
Cabrio WEEKEND TUŠŤ 2024 (za 141 dnů)
Zboží v e-Shopu
Ladies Windbreaker
další zboží...Cena : 375,- Kč
Online uživatelé
Partner Cabrio Clubu
Aktuality
Soutěž MOJE AUTO
Zima je na krku a abychom si zkrátili dlouhé zimní večery, vymysleli jsme pro Vás soutěž, u které se zabavíte a máte možnost vyhrát i zajímavé ceny.
více informací... [27.10.2014]
---------------------------------------------------------------
Shrnutí kabriosezóny 2014
Bohužel je tu zase po roce podzim a mnozí z nás i přes krásné Babí léto uložili své Miláčky bez střech k zimnímu spánku a přichází pro ně smutné období bez sluníčka a větru ve vlasech.
více informací... [19.10.2014]
---------------------------------------------------------------
Ukončení sezóny v Brně
Rozloučení s létem 2014 na tradičním místě.
více informací... [04.10.2014]
K@briofóóór
Prijde blondynka do obchodu "Ovoce-Zelenina". Prohlizi si regaly a
pak se zepta:
- Co je tohle?
- Jablka, prosim.
- Tak mi dejte kilo.
- S radosti.
Blondynka se usmeje a pozada: - A zabalte mi kazde zvlast, prosim.
Prodavac prekvapene: - Pro Vas vsechno, madam.
Po chvilce se blondynka ozve:
- A co je toto?
- Svestky, prosim.
- Hmm. Tak mi jich dejte taky kilo. A rovnez zabalte kazdou zvlast.
Prodavac lehce nervozne pritaka a bali kazdou svestku jak divej. Po
ocku pozoruje blondynku, ktera kouka po regalech.
Najednou vyleti:
- Tak na to se vyser, holcicko! To je MAK !!!
Tapety na plochu
další tapety naleznete tady
Statistiky
Clanek

   Sněžka

Asi všichni znáte toto slovo! Jen jste doposud nevěděli, že patří do vulgarismů. Proč? No proto! To bylo asi tak...

Parta lidiček, co se mají rádi a celkem si dokáží užívat života se rozhodli, že za celý klub, kterého jsou členy (jasně že Cabrio Clubu!), dopraví klubovou vlajku na nejvyšší horu České republiky (někdy jim to nemyslí!). Že pár přátel spolu stráví Silvestra? Nic nenormálního, celkem běžná záležitost, ale že k tomu ještě přidají výstup na Sněžku? To se opravdu musí sejít partička ne úplně normálních lidiček (patřím mezi ně)! Už jen to, že nebylo snadné se domluvit na termínu kdy se tato velice „důležitá“ záležitost provede a absence vlajky napovídalo, že to asi nebude procházka růžovým sadem! Vlastně to celé se dohodlo až na Pražské boudě, kde jsme se uhnízdili a trávili poslední dny roku 2006. Vztyčení vlajky by nebylo problém, nikdo ji však neměl! Kája, která se měla připojit v pátek ke skupině rádobyhoralů byla záchrana. Ona vlajku přiveze! Zhostila se úkolu dokonale a v pátek byla vlajka v Peci. Takový památný krok je třeba spáchat v co největším počtu členů. To rozhodlo! Bude probíhat v sobotu, dorazí Oslík, Svíťa a David. Daniel a Biggerfil se přijedou „jen“ pozdravit s členy. Nevědí, že jsou vybráni do vrcholového teamu. Ani já nevěděl, že jsem členem!

V sobotu 30.12.2006 někdy kolem 10:00 hodiny (od té doby mám zamlženo, a nejsem schopen se přesněji orientovat v čase) se vyrazilo do Pece pod Sněžkou, asi to bylo ale dříve. Po zdolání 1000m převýšení (zatím směrem dolů) jsme u stánku s grogem a medovinou zahlédli Oslíka. Po nezbytných polibcích od žen a potřesení rukou od pánů jsme uvítali kamaráda a zařadili se do fronty na teplé nápoje. Takto posilněni jsme se vybrali do sportovních potřeb a zakoupili ježdíky (pro neznalé podprdelníky). Přece se ze Sněžky nepovlečeme po svých! Po několika metrech (od té doby mám zamlženo, a nejsem schopen se přesněji orientovat ve vzdálenostech) jsme se potkali s Danielem a Biggerfilem. Nebylo těžké je přemluvit k účasti. Nakonec vždyť lanovka jede na Sněžku a pro slabší jedince i zpět. Potěšeni shledáním s členy klubu se dali přesvědčit o nezbytné účasti na vztyčení vlajky. Celkem opravdu rekreačním tempem jsme se vydali k lanovce.

Fronta několika desítek lidí nás nemohla odradit. Jen úspora na jízdném tížila Kikinu natolik, že přizvala do klubu (samozřejmě jen dočasně) několik již ve frontě stojících osob. Jéňa vyzvěděl jejich jména, příjmení, rodná čísla a další nezbytné údaje k dočasnému členství. Na oplátku jsme jim museli zjistit, kde že to žil hrabě Drákula (tímto by bylo na místě poděkovat členovi a přítelkyni na netu, DÍKY GIANI – mimochodem, zbaštili by i Karlštejn). Nikdo řádně nevěnoval pozornost světelné tabulce, kde stálo 72km/s a 18km/s (i zde mám zamlženo, a nejsem schopen se orientovat v rychlostech větru). K mému zděšení jsem se tímto dozvěděl, že až na Sněžku lanová dráha nejede. Na nějaké Růžové hoře asi (od té doby mám zamlženo, a nejsem schopen si pamatovat názvy osob a věcí), se končí a dál buď po svých, nebo zpět do Pece. Co vlajka? Vždyť jede až z Prahy a Kája uzmula nějaké květině bambusovou oporu, jen aby mohla mít vlajka důstojný stožár! To nelze dopustit! Třeba se vítr utiší a na Sněžku se dostaneme. Devadesát minut ve frontě na lanovku se ukázalo jako osudné. Vypil a snědl se veškerý proviant. Když jsme se konečně dostali na řadu a usedli do sedaček bylo již jasné, že až na Sněžku nejedeme. No co kopec jako kopec a vlajka se dá vztyčit vlastně kdekoliv. Já bych byl pro Růžovou horu, je tam hezky a je to podstatně níž! Nebylo komu tento postoj oznámit. Sotva se poslední člen klubu dotkl nohama země, už si to většina mastila na Sněžku! Pro ty, kteří tam nikdy nebyli: z Růžové hory je asi tak stejně ne Sněžku, jako dolů do Pece!

Já a pár dalších normálně uvažujících členů jsme si řekli NE! Asi už víte, co nám to bylo platné. Je pravda, že takový kopec se jen tak nevidí, ale když v jedné třetině vidíte vlát klubovou vlajku nemáte na vybranou. Kdo si myslíte, že s tou vlajkou tak mazal hore kopcom? Moje Kája! Já tu ženskou jinak normálně miluju, ale co ta dostala jmen a ani o tom chuděra nevěděla a ani neví! Nebylo prostě s kým řešit zda se půjde či nikoliv. Prostě se šlo! Nikomu nepřeji tento pocit! Výstup trval cca dvě hodiny (mám zamlženo, a nejsem schopen se přesněji orientovat v čase). Na tom kopci sice foukalo, ale to je asi normální. Společné foto na Sněžce. Teď ještě někam umístit vlajku a jde se fofrem zpátky!

Nejvýše položený poštovní úřad v ČR? No na Sněžce! Vejde se do něj sice asi jen tak patnáct lidí, ale mají teplý čajík. A klub ani víc místa nepotřeboval! Místní horal nás ujistil, že vlajka bude umístěna v prostorech úřadu. Za tímto účelem by bylo třeba zvolit kontrolní skupinu a provést kontrolu, zda je vlajka viditelně umístěna. Po několika málo minutách jsme tam byli sami, tedy skoro. Jedno místo bylo obsazeno nečlenem! To mi však nebránilo v razítkování některých partií přítomných členek speciálním razidlem. Ani už si přesně nepamatuji (raději), kdo se dal do řeči s jediným nečlenem. Téma? Jak a kudy nejlépe zpět do Pece!

Že jsme mu to sežrali i s navijákem je více než jasné. Totiž: to co horal jde asi tak 1 hodinu, jde normální smrtelník nejméně tři. Nehledě na to, že kousek je vzdálenost velice relativní! Po ledové cestě, lemované řetězy se jde velice špatně. Mezitím ještě vítr nabral na síle, a to opravdu dost. Bohužel ani fotodokumentace nebyla možná, neb každý potřeboval všechny končetiny ke zdárnému zdolání řetězové trasy. A ježdíci? Byly jen na obtíž! Cestou dolů jsem si vybral jinou oběť. Ta dostala jmen! No co, Jéňa to stejně ví! :-) Cestou jsem občas dostal i řetězem do ksichtu. Po zdolání řetězové cesty jsem si myslel, že už bude lépe. Nebylo! Ti co mne znají osobně vědí, že jsem asi jeden z nejtěžších členů. Vítr si se mnou jen tak pohrával a sem tam se mnou smýkl. Šel po mě! Cestou zpět se moje tělo chovalo spíše jako robot. Šel jsem a nějak moc nepřemýšlel kam a jak, hlavně že to bylo z kopce! Za zdárné zdolání Sněžky ne nahoru, ale dolů děkuji svému andělíčkovi strážníčkovi, Oslíkovi a Master_Tomovi. Mezi námi, ani oni to neměli lehké! Ze Sněžky jsme vyšli kolem třetí hodiny a kolem sedmé jsme byli v Peci. Na boudu už nás musel vyvézt horský TAXÍK. Dále bych nešel a ostatní jistě také ne! Už vím proč lidé na horách umírají, sednou si a na vše kašlou, nic neřeší. Chtěl jsem také nic neřešit!

No a jak je to s tím vulgárním slovem? Jsme slušně vychovaní a sprostá slova neříkáme, proto jsme si mezi tato slova dali i slůvko Sněžka. Nechceme o ní ani slyšet!

29.01.2007
Zdenek Plincner

 [ Zpět ]


Průměrná známka: 3.02
Celkem hodnotilo: 3643
Hodnocení článku:
nejlepší [ 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] nejhorší
   

Jméno
E-mail
Opiš kód :    
Text
*)
   
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky nic. FuhDU 26.08.2021 08:20:57
corotrope 5 trazodone
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky Ford. wee 09.03.2007 11:26:21
Pavlík a Pájovo slečna: Tak v Litoměřicích se uvidíme, a nebo můžete s Kájou do Himalájí :))))
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky nic. Pavlík a Pájovo slečna 06.03.2007 08:19:57
Perfektní článek a perfektní akce bylo to krásné těšíme se dalších ale pouze šílených akcí
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky Chrysler. Kája 16.02.2007 11:45:56
Vážení a milí, špatné zážitky z tohoto výletu jsou zapomenuty a zůstaly jen ty dobré. Zakoupila jsem prasátko a začala jsem šetřit. Teď se chystám vyvěsit klubovou vlajku sem: http://www.kilimanjaro.cz/default.asp?t=1
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky Ford. Deninka 04.02.2007 14:09:09
Ještě, že jsem zůstala na chatě a hrála karty:o)
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky Ford. daniel 02.02.2007 14:13:55
pěkněj clánek až se mi to uplne celý připomelo brr
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky Skoda.. M a r c e l 31.01.2007 06:37:09
byli jsme tam v lete s drahou polovickou, takze chapu vase pocity, hlavne z cesty dolu B-))) ty kolobezky by to chtelo, ale s nejakejma qalitnima brzdama B-)))
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky Suzuki. cvrček 31.01.2007 05:53:07
Zdendo děkujeme...moc krásně si to napsal a já jsem si moc ráda zavzpomínala :-) Napokraji smrti hladem, napokraji smrti mrazem, napokraji smrti vysílením, ale stááálo to za to!!! Též se hlásím do kontrolního výboru, ikdyž George tam asi už nedostanu ani v létě, chi chííííí
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky BMW. Jéňa 30.01.2007 14:49:40
Dobrovolně se hlásím do kontrolní skupiny.
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky BMW. Jéňa 30.01.2007 14:47:53
Zdenda: super článek, myslel jsem, že na tuto příhodu nebudeš radeji vůbec vzpomínat ;-) ale napsal jsi to do detajlu a dokonale. Jsem rád, že jsem přes silný vítr neslyšel všechna ta jména, která jsem od tebe dostal :-)
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky Ford. Morticia 30.01.2007 14:26:59
Nemám ráda zimu a už vůbec ne výstupy nebo vůbec život na horách:(((
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky Ford. Z.V.I.R.E 30.01.2007 13:15:49
Zdenda: výborný článek, velice všem blahopřeji, že přežili ... jsem opravdu ráda, že jsem místo toho lyžovala ;o))) Danielson: políbit Sněžku!!!! :o)))
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky nic. žena Kódla Foťáka 30.01.2007 11:15:14
Jako češtinářka jsem si libovala, Zdeňkovy výrazové prostředky mě přímo nedchly. Kéž by všichni moji studenti odevzdávali jen podobně skvělé slohové práce. A když ne, dík za nápad, jak je mám titulovat, aby mě za to nezavřeli :-)
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky Chrysler. Giani 30.01.2007 00:13:05
Moc lituju, že jsem nebyla s vámi.. Příště to snad vyjde, v létě nebo v zimě :) Hlídání si určitě zajistím :)
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky Chrysler. Kája 29.01.2007 23:21:16
Jsem pro letní zdolání Sn**ky, ale navrhuji místo ježdíků vzít s sebou terénní koloběžky, pro Kiki, která se nebojí ničeho - ty si můžeš vzít kolo. Dolu to pojede samo! Stejně musíme zkontrolovat, jestli na "Poště" visí vlajka!
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky Peugeot. Danielson 29.01.2007 22:22:43
super článek! Takže Sněžka je asi jako Prdel... V tom případě se rozrostl další okruh lidí kteří mi můžou políbit sněžku!
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky BMW. C.H.A.S.E.R 29.01.2007 21:59:52
vybornej clanek... a musim souhlasit s Romanem... Fakt nelituju ze sme sli "radsi lyzovat... :o)))
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky Smart. Olii05 29.01.2007 21:42:32
bude výstup i v létě? Bych se přidal :-)
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky Chrysler. Milan 29.01.2007 21:36:26
Je vidět že se vám všem stýskalo po větru ve vlasech a ctí vás že nejenom plechovými miláčky živ je člověk. Osobně jsem ale moc rád, že jsem tou dobou byl doma v teplíčku :o))
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky Ford. Drevokocur 29.01.2007 21:27:42
Tak toto je dokonale dilo !!! Zdendo klobouk dolu - opravdu smekam !!! Vim ze to bude znit docela hnusne, ale po precteni, ani moc nelituji ze jsem nesel :-D, ale jinak bych s Vami sel treba na konec sveta !!!
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky Ford. mx 29.01.2007 20:40:24
moc dobrý... Jen víc takových akcí:-)
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky Ford. Fenix 29.01.2007 17:46:29
zajímavej výlet. pěkné..
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky Ford. wee 29.01.2007 17:18:28
Opravdu super, opravdu mě nemrzí, že jsem nešla :)
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky Chrysler. Kája 29.01.2007 12:11:47
jen bych si přála aby to nebyla poslední akce, které ses zúčastnil :-(
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky Ford. Bendík 29.01.2007 12:03:49
no...... tak to vám nezávidím ani zpětně, hehe :)))
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky Ford. Newmik 29.01.2007 11:20:16
:))) skvěléé :)))

 
Hlavní stránka | Články | Členové | Fotogalerie | Srazy | Bazar | Fórum | Kniha návštěv | e-Shop | Partneři | Download | Šifry | Odkazy | SMS | Kontakty
© 2004 - 2024, Cabrio Club - všechna práva vyhrazena, optim. roz. 1024x768 | ISSN 1214-9470
webhosting: Český hosting | webdesign: pixelservice.com