Přihlášení uživatele
Uživatelské jméno Heslo
Nová registrace >>
Podpořte tento CLUB
Hlavní stránka Články Členové Fotogalerie Srazy Bazar Fórum Kniha návštěv e-Shop Partneři Download Šifry Odkazy Kontakty
 
Právě je on-line 158 kabrioleťáků. Dnes má svátek Vojtěch, zítra Jiří. Úterý  23. dubna 2024
 
 
Katalog KABRIOLETŮ

Vyber automobilku :

Blížící se k@brioakce  
20. ročník Královického srazu kabrioletů (za 87 dnů)
CABRIO POINT 2024 (za 102 dnů)
Cabrio WEEKEND TUŠŤ 2024 (za 143 dnů)
Zboží v e-Shopu
Brushed Cotton Drill Cap
další zboží...Cena : 170,- Kč
Online uživatelé
Partner Cabrio Clubu
Aktuality
Soutěž MOJE AUTO
Zima je na krku a abychom si zkrátili dlouhé zimní večery, vymysleli jsme pro Vás soutěž, u které se zabavíte a máte možnost vyhrát i zajímavé ceny.
více informací... [27.10.2014]
---------------------------------------------------------------
Shrnutí kabriosezóny 2014
Bohužel je tu zase po roce podzim a mnozí z nás i přes krásné Babí léto uložili své Miláčky bez střech k zimnímu spánku a přichází pro ně smutné období bez sluníčka a větru ve vlasech.
více informací... [19.10.2014]
---------------------------------------------------------------
Ukončení sezóny v Brně
Rozloučení s létem 2014 na tradičním místě.
více informací... [04.10.2014]
K@briofóóór
Z Pepíka vyrostl pohlednej,žádoucí frajer s vlastním autem.Jednoho dne si jde vyzvednout svojí holku Anču na rande. Když přijde k ní domů,otevře její otec a pozve ho dál."Anča ještě není hotová,tak se posaď,hochu."vybídne ho.Pepík si sedne a otec se ptá,co mají dneska v plánu.Pepík zdvořile odpoví, že nejspíš zajdou někam do cukrárny a pak do kina.Tatík na to:"A proč si vy dva nevyjedete někam zaprcat?Slyšel jsem,že to dneska dělají všichni mladí."Pepík jen tak nevěřícně kouká a pak otce požádá,aby to zopakoval."Ale klidně,"povídá tatík,"naše Anča přece prcá strašně ráda.Kdybychom jí nechali,prcala by celou noc."Pepíkovi pomalu vylejzají oči z důlku.Za pár minut sejde Anča dolů a hlásí,že můžou vyrazit.Asi za dvacet minut na to vlítne Anča zpátky domů,práskne dveřma a řve na otce:"Sakra tati,říká se trsat!
Tapety na plochu
další tapety naleznete tady
Statistiky
Clanek

   Vánoce ještě nejsou, ale už nadělujeme…

Do Vánoc je sice daleko, ale byl nejvyšší čas udělat pár inovací a změn na webu a jelikož je jich vícero, je lepší informovat Vás pomocí článku.

Fórum

Jak jsme zaváděli nové fórum
1 ráno začínáme s přípravou databáze pro nové fórum. Po 30 minutách jsou tabulky hotovy, začínáme s přípravou exportu - zjištěn první větší problém s konstruktory -> musí se přepsat, po 15 minutách testujeme nové konstruktory, fungují.
1:50 začínáme s importem. Nejprve jednotlivé uživatele, potom témata. Vše jde až jednoduše krásně. Potom nastupují jednotlivé příspěvky. Zde čekáme drobné komplikace, protože je v databázi okolo 180 tis. příspěvků, které zabírají něco málo přes 30 MB. Nejprve testuji ručně import, vše se zdá být v pořádku.
2:40 spouštím robota na import příspěvků. Po 5 minutách import padá. Zjišťujeme příčiny. Domníváme se, že import trvá přiliž dlouho a server jej odpojí. Nastavujeme import po méně příspěvcích (původně 3000, dostáváme se až na import 500 příspěvků za jeden cyklus importu). To znamená opětovné mazání a updaty tabulek v databázi. Po hodině testování, kdy import v nepravidelných intervalech padá, přidávám do cyklu zpoždění příkazů.
4 ráno konečně nastavená optimální zátěž na server (jsme na počtu 200 příspěvků na cyklus a opětovný příkaz se provádí za 3 sekundy). Po 30 minutách nastávají opět komplikace, ale začínám to řešit hrubou silou :-) Možné se teda stane, že některý příspěvek bude ve fóru 2x. Uvidíme, až se vše doimportuje.
4:46 dostal jsem hlad, jdu něco sníst. Import se prozatím provádí relativně v pohodě.
5:30 import stále probíhá, párkrát jsem musel zasáhnout, ale snad to teď poběží chvíli samo. Jdu si na hodinku lehnout.
6:40 vstávám a zjišťuji, že se import v jedné části zastavil, takže pokračuje s mojí pomocí dále
8:30 import všech příspěvků je hotový. HURÁ :-)
9:10 první spuštění fóra přímo na stránkách (samozřejmě pod skrytým odkazem) a jede :-)
9:30 upravena detekce uživatele, nastavení CCS stylů (prostě aby stránky vypadaly barevně jak jste si je nastavili), oprava drobných chyb, na které narážíme
11:50 objevili se problémy s nahráváním obrázků
15:20 vypadá to, že vše funguje :-) Spouštíme fórum do plného provozu

Nejproblémovější část webu se konečně dočkala kompletního přepracování. Snažili jsme se zachovat původní vzhled, na který jste byli zvyklí, ale vnitřně se vytvořil úplně nový systém, který by se i při zvětšujícím se počtu příspěvků neměl rapidně zpomalovat. Také se budeme snažit přetransformovat všechny doposud napsané příspěvky. (Jen pro informaci je toho 30 MB textu). Nová verze bude nasazena v sobotu nebo v neděli v noci (počítám mezi 1-3 ráno). Po tu dobu nebude možné do fóra vstoupit. (No doba se trošičku protáhla).

Podívejme se blíže na výhody nového fóra:

  • rychlé, více příspěvků by nemělo zpomalovat načítání
  • zobrazení příspěvků podle času (jako doposud) nově i podle vlákna. Lze lépe sledovat možné odpovědi (reakce) na daný příspěvek.
  • po editaci příspěvku se „nemrví“ smailici
  • jednoduché přidávání odkazu
  • jednoduché přidání obrázku z webu
  • možnost přidat obrázek i ze svého počítače – myslím, že velká vychytávka (pozor omezení na určitou velikost, stejné jako při nahrávání fotek do profilu)
  • přímé zobrazení videoklipu ze serveru YouTube
  • nick odkazuje na email, fotka na profil člena
  • moderace určitých témat (bude se jedna hlavně o témata ze skupiny Cabrio Club, Rady, tipy, nápady, Srazy, Technické problémy a případně Značky automobilek)
  • větší personifikace fóra – přes Agenta K@Ba (uložení možnosti zobrazení příspěvků buď podle času, nebo vlákna a volba množství příspěvků zobrazovaných na stránce (prozatím bylo napevno stanoveno 20)
  • v listování jednotlivých témat možnost posunovat se na různé stránky
  • pokud se nacházíte v daném tématu a někdo další napíše nový příspěvek, tak se okamžitě zobrazí i Vám

Tak a zde je teď jedna prosba, která se sama nabízí. Bude třeba několik MODERÁTORŮ, klidně mohou být i dva na jedno téma. Takže prosím, kdo se hlásí pro jaké téma ? Musí to být člověk, který bude spravedlivě řídit dané téma a hlavně se hodně často pohybuje na stránkách. Moje představa je taková, že teď ze začátku budou daní členové, kteří se přihlásí, jmenováni jako moderátoři. Potom po diskuzích v tématech se budou moderátoři přidávat či rušit. A abych se zde nechlubil cizím peřím, tak nové fórum kompletně zpracoval Luky, za což mu patří VELKÁ POCHVALA PŘED NASTOUPENOU CABRIO JEDNOTKOU, protože já bych to dělal ještě minimálně další 2 měsíce (ale to už bych byl úplně ukamenován) :-)

e-Shop

Prozatím byl doplněn novým zbožím. Připravuji rozdělení do kategorií.
Ale toto není ta podstatná věc. Důležité je následující : Od 1.10 na vlastní žádost ukončí Sponík své působení ve funkci vedoucí e-Shopu a bude proto třeba sehnat za něj náhradu. Musí to být člověk, který bude mít dostatek času na vyřizování agendy okolo e-Shopu. Jedná se zhruba o 10 hodin týdně.
ZDE nezbývá než Sponikovi vyjádřit OBROVSKÉ DÍKY za to, že se na začátku fungování klubu přihlásil a svědomitě vykonával po dobu 2 let tuto činnost.

Bazar

Další část webu, na které bylo třeba udělat nějaké inovace:

  • zrušení odkazu Dnes přidané inzeráty
  • detailnější výpis výbavy prodávaného kabrioletu
  • více základních informací o prodávaném kabrioletu
  • přidání ICQ a skype do kontaktních údajů
  • inzeráty mají přímé url ve tvaru www.kabriolety.com?izn=číslo_inzerátu
  • kategorie zůstaly zachovány, ale jejich výpis se změnil do tabulky
  • prodloužená doba platnosti inzerátu

Prozatím lze přidané inzeráty pouze mazat, uvidím podle ohlasu bych přidal i kompletní editaci inzerátů. Plánuji udělání i vyhledávání v inzerátech, ale opět až podle ohlasů.

Výpis a mazání členů

Pracuje se na předělání hlídání nových fotek u jednotlivých členů. Poté dojde taktéž ke zrychlení načítání stránek. Zvažuji nastavení v Agentovi, že by se dalo vypnout hlídání nových fotek u členů, tím by se pro členy, které toto nezajímá seznam taktéž zrychlil.
Co se mazání týče, tak systém maže členy, kteří sami zruší své členství. Jinak mám přehled neaktivních členů. Snažím se proces mazání zautomatizovat, ale narážím při vymýšlení na stále další negativa a problémy, takže prozatím je kontrola ruční -> pomalejší rušení neaktivních členů.

PS: Tak a jak jsem psal na začátku, novinek je více a navíc co se fóra týče, tak se jedná o zásadní novinku, takže proto jsem zvolil napsání článku, aby se o tom dovědělo co nejvíce lidí :-)

14.09.2007
Tomáš Tureček

 [ Zpět ]


Průměrná známka: 2.94
Celkem hodnotilo: 3306
Hodnocení článku:
nejlepší [ 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] nejhorší
   

Jméno
E-mail
Opiš kód :    
Text
*)
   
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky Chrysler. Orchid 11.10.2007 15:51:13
To jsou veci...
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky Ford. Daniel 05.10.2007 22:10:40
morti a ja bych mohl??
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky Ford. Morticia 01.10.2007 16:45:29
Chaser:Ty si běž moderovat voe třeba do rádia a neser se do čubek.....neser, bo bude zase vykopaná válečná sekyra...;oD
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky BMW. C.H.A.S.E.R 26.09.2007 08:17:05
Strýc a teta MG: fajn fajn... taky zrdravime... ale priste lepsi psat do "knihy navstev"... a ne pod clanek o zmenach v klubu... ;o)
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky nic. Strýc a teta MG 26.09.2007 07:28:49
Pozdravujeme všechny kabrioleťáky a těšíme se na sobotu na setkání v Brně.
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky BMW. C.H.A.S.E.R 24.09.2007 12:37:38
hanzi :o))))))
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky Renault. hanzi 24.09.2007 12:10:00
C.H.A.S.E.R: UAAAAAA :-D tak ted si me dostal
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky BMW. C.H.A.S.E.R 24.09.2007 08:00:18
docela bych bral moderatorovani "Cubek"... :o)
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky Cadillac. Caddy 21.09.2007 22:15:36
Master_Tom: na cem vlastne uvizlo provazani s bozzem a jeho engine sem? Uz si to nepamatuju
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky Cadillac. Caddy 21.09.2007 22:15:00
KKiara: proc mas znak buicka? :)) A jinak muzem na bozz, ne? :)
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky Peugeot. Master_Tom 20.09.2007 17:00:47
KKiara: No prozatím to nebylo na pořadu dne, ale jestli bude větší zájem o změny na CHATu, tak to chce návrhy co by se mělo změnit, či doplnit.
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky BUICK. KKiara 20.09.2007 16:26:12
Klanim se, je to fakt krasa..dalsi krok k dokonalosti... :) nevim, jestli to tu nekdo uz resil, ale planujete i takovou upravu chatu?;-) muck
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky FIAT. Vašek74 19.09.2007 21:11:20
Super oceňuji velice skvělé zlepšení-rychlost-přehlednost..díky moc za všechny.:-)))
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky Renault. Ray... 18.09.2007 21:11:52
Krasna prace ... a moc vam za to dik .. :)
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky Ford. daniel 17.09.2007 20:46:49
teda kluci pekný pěkný (nejak smajlik)
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky Renault. hanzi 17.09.2007 16:44:26
díííkyyyyyyyyy
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky Peugeot. Master_Tom 17.09.2007 16:24:43
babča: Beru na vědomí ;)
All: Udělal jsem drobnou aktualizaci článku, kde jsem dodal jak jsme se s Lukym v noci "nudili" :-)
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky BMW. Leni 17.09.2007 16:07:14
Ivča: Děkujuuuu!!! Je to fakt super... Ja nebyla schopná si to zapamatovat a než to vždycky hledat, tak to jsem se na to radši vyprdla. Takže tuhle změnu rozhodně vítám! Díky! :-)
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky Peugeot. babča 17.09.2007 08:51:59
Měla bych docela zájem vzít e-Shop za Sponíka.
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky Renault. hanzi 16.09.2007 21:17:37
supeeeer :-)
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky Ford. Morticia 16.09.2007 08:17:34
PA-RÁÁÁÁ-DA!!!!! LUKY JE NEJLEPŠÍ ŠALALALALA..LUKY JE NEJLEPŠÍ ŠÁÁÁÁÁLALALALALA!!!!!
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky Renault. Marv & Luci Luc 14.09.2007 20:42:41
Z.V.I.R.E.: Hlavně, aby si to místo mazání netečkovala :-)
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky Peugeot. Ivča 14.09.2007 14:05:42
Leni: No věděla jsem, že s tím má spousta lidí problém, tak jsem Lukymu řekla, že by bylo dobré to udělat takhle .. i možnost vložení obrázků přímo z počítače :)
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky BMW. Z.V.I.R.E 14.09.2007 12:24:03
Skvělý, skvělý, skvělý! :o) Těším se na to jak na ty Vánoce. Hip hip Luky!!! Hip hip Master!!! (jásající smajlík) :o) No jinak jsem tu poměrně často, tak bych občas klidně něco umazala, jen nevím, jestli jsem ta pravá osoba na to, chi chi...
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky Cadillac. Caddy 14.09.2007 11:41:18
Newmik bude delat moderatora ve Skoda-forda :-D Jinak ja bych eventuelne taky neco mohl... .)
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky Renault. Ray... 14.09.2007 11:28:37
Supeeer ... moc dobra prace ... To jsou stranky podle mejch predstav ... :)
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky BMW. Leni 14.09.2007 10:19:00
Jeee tak to je super!! Dobra prace! Osobne mam nejvetsi radost z pridani obrazku z pocitace a zjednoduseni vlozeni odkazu a obrazku z webu, protoze na to jsem doted neprisla (stydlivej smajlik) :-)))
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky BMW. Newmik 14.09.2007 10:17:24
s pochvalou počkám až po vyzkoušení, ale zní to víc než nádherně...super! díky za pomoc Lukymu a pokud jde o moderátorství tak se hlásím O:-) téma asi rady, tipy nebo technické problémy..v podstatě vezmu co bude :-)
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky Mazda. Zetor 14.09.2007 09:11:27
Super......zasa nieco nove, som zvedavy ako to bude vypadat.
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky OPEL. strýček Igor 14.09.2007 06:45:47
Hezky Lukyn, kua!!! Pochvalně zvedám číši. (smajlík zdvižený palec).
Tento kabrioleťák si jezdí ve voze tovární značky BMW. C.H.A.S.E.R 14.09.2007 05:36:37
no tak to teda klobouk dolu...... dobra prace panove.... sem fakt hodne zvedavej jak to bude vypadat.. a hlavne fungovat.... konecne se nam vsem ulevi.... ;o)

 
Hlavní stránka | Články | Členové | Fotogalerie | Srazy | Bazar | Fórum | Kniha návštěv | e-Shop | Partneři | Download | Šifry | Odkazy | SMS | Kontakty
© 2004 - 2024, Cabrio Club - všechna práva vyhrazena, optim. roz. 1024x768 | ISSN 1214-9470
webhosting: Český hosting | webdesign: pixelservice.com