Každý třetí z nás onemocní rakovinou…

Snad se nebudete zlobit, když můj článek nebude ani o kabrioletech, litých kolech, sound systémech, srazech ani jiných obvyklých kabriotématech. Píšu o tématu, který se týká nejen nás, kabrioleťáků, ale i všech ostatních kolem nás o rakovině.

Proč?

Snad díky všem těmto faktům se bojíme o rakovině mluvit. Jak si jinak vysvětlit, že například o prevenci dopravních nehod a úmrtí s nimi spojených, se dočítáme v novinách téměř každý den, stejně jako v jiných médiích a o prevenci rakoviny téměř vůbec ne. Přitom ve srovnání s dopravními nehodami umírá na rakovinu ročně přibližně 30x více lidí.

Z těchto důvodů jsme založili webovou stránku www.onkoprevence.cz. Jedná se o nekomerční informační web o prevenci nádorových onemocnění – rakoviny.

Onkoprevence.cz si klade za cíl srozumitelně a objektivně informovat o rizikových faktorech a prevenci nádorových onemocnění (rakoviny), zbavit rakovinu příznaku jisté smrti a přispět k tomu, aby se o ní hovořilo jako každém jiném onemocnění.

Jaké informace na webu najdete?

Budeme rádi, když se k naší snaze připojíte, navštívíte web onkoprevence.cz a pošlete informaci o něm svým známým a blízkým. Zkuste si třeba udělat test znalostí o rakovině a její prevenci.


27.07.2008 - Jura Urbánek