4. Cabrio Meeting Žacléř

Rok utekl jako voda, a tak tu máme článek s profilem dalšího žacléřského srazu. Jako vždy se jedná o akci zaměřenou na pohodu, popovídání s kamarády, příjemnou vyjížďku....a jídlo, málem bych zapomněl. Opět na nás čeká nejen venkovní grilování, pestrost by měla být zaručena. Nemá cenu se asi rozepisovat, většina účastníků už ví, do čeho jde. Je tu jediný rozdíl, a to uměle omezený počet aut. Kdo byl vloni, tak ví, že to již bylo na hranici zvládnutelnosti a prostoru, navíc letos máme k dispozici o pět pokojů méně a také cíl spanilky není nafukovací. Limit je pro to 35, maximálně 40 aut, proto moc neváhejte s registrací :)

12. – 14. 06. 2009

Program je klasický:

pátek - příjezd (i když někteří se rozhodli dorazit již ve čtvrtek, to samozřejmě též není problém), večeře, posezení, volná zábava, možno nějaký film na projektoru apod.
sobota – snídaně, mezi 10:00 a 10:30 výjezd na spanilku, v odpoledních hodinách návrat, opět jídlo, zábava...no co budu povídat
neděle – ještě přemýšlím, zda nějaký extra program, či ne, většina stejně hned po probuzení a snídani odjede :( Takže asi operativně podle nálady a utahanosti lidí :)

Info ke spanilce:

Vyrážíme po desáté hodině, jede se přes Bernartice, Trutnov, Adršpach a Teplice nad Metují do obce Skály, kde máme domluveno parkování přímo na nádvoří zámečku Bischofstein.

Setkal jsem se tam s nebývalou vstřícností a ochotou, proto prosím o maximálně slušné chování včetně omezení hlasité hudby apod. I kvůli tomu, že tam nebudeme sami, koná se tam ještě cyklistický závod o 300 účastnících, takže docela frmol. Na druhou stranu máme zajištěné publikum :). Nad zámkem je pak možno vylézt do skal, kde jsou zbytky někdejšího hradu, navíc je odsud pěkná vyhlídka do okolí.

Vzhledem k terénu a převýšení silně doporučuji pevnou sportovnější obuv. Součástí zámku je i restaurace, kde se můžeme občerstvit či naobědvat, dal jsem si zkušební pokrm a byl jsem nadmíru spokojený s kvalitou i přístupem obsluhy.

Zastávku vidím tak na jednu až dvě hodiny. Poté se vydáme zpět do Teplic a odsud přes Českou Metuji, Stárkov, Malé Svatoňovice a Trutnov (vč. náměstí) zpět do Žacléře.

Statistické údaje: 1. část 46 km, 2. část 56 km => celkem spanilka 102 km. (mapka spanilky)

Ubytování:

na ubytovně, jako vždy, pokoje po čtyřech (možno méně i více, dle dohody a nálady). Místo konání akce v přízemí stejné budovy, čili žádně problémy s přesuny apod. Parkování buď za objektem nebo v řadě za ním. Zde je k dispozici plánek, jak se kam dostat. Cena ubytování je 200,- Kč (+10,- poplatek obci) za osobu a noc.

Stravování:

Klasicky formou rautu, každý si bere, co hrdlo ráčí, při hezkém počasí gril venku včetně sezení. Samozřejmě k dispozici je spousta rozmanitých pochutin. Tato hromadná strava jde na jeden účet, který se pak vydělí počtem strávníků a každý zaplatí jeden díl. Je to určitě výhodnější, než si platit svá jídla po jednom za normální restaurační ceny. Zpravidla náklady na jednu osobu vychází mezi 500,- – 1000,- Kč, samozřejmě se tam nepočítá pití, to si každý bere na svůj účet.

Jen pro navnadění: od kuchaře jsem zaslechl cosi o kolenech, kachýnkách, uzeném...atd., každý by si měl přijít na své.

Kdo potřebuje trochu inspirace či ještě váhá, zda jet, přidávám galerie z minulých akcí: 2008 | 2007 | 2006.

Na závěr chci vyjádřit poděkování členu bidaz3 za tip na Bischofstein, je to tam skutečně parádní!

Sledujte rubriku Žacléř ve fóru. Aktuální info se tam vždy objeví první.


08.06.2009 - Radek Beneš