ALPENTOUR 2010

Rok nám opět skoro uběhl a je tu již 3. ALPENTOUR ! Startujeme v sobotu 31. července 2010, v 10 hodin z hraničního přechodu ve Slavonicích. Končíme v pondělí 2. srpna k večeru.

Vážení přátelé kabrioletů a Alpských kopců !

Letošní ročník zavítá do dalších krásných oblastí našich sousedů, na horské silničky plné zatáček, s nádhernými panoramaty. Začínáme v Dolním Rakousku, pokračujeme přímo na jih přes Štýrsko až do Korutan. Prvním cílem bude oblast Mariazell, další den oblast Millstattského jezera a třetí den završí další z nejznámějších Rakouských vysokohorských silnic tzv. Nockalmstrasse.

Trasa má opět asi 900 – 1000 km. Odhad nákladů je zhruba € 80,-- (auto+2 osoby).

Co se týká organizace, tak tentokrát jsem vytvořil změnu. Účastníků přibývá a ten velký počet aut se těžko drží pohromadě, omezuje plynulost a bezpečnost dopravy a případně omezuje i samotné účastníky akce. Proto jsem vytvořil itineráře cesty, které dostane každá přihlášená posádka k dispozici a k cíli se dopravíme individuálně, tzn. každý tak rychle jak chce, s libovolnými přestávkami a sejdeme se prostě až v kempu. Prakticky to bude vypadat tak, že vyjedeme třeba společně a kdo se utrhne, je na něm, aby se dotáhl, nebo se uvidíme až večer. Vytvoření vlastních menších skupinek je na uvážení účastníků.

Tím tedy odpadá nepsaná povinnost mít vysílačku, zato ovšem doporučuji mít k dispozici dobrou mapu Rakouska či navigaci.

Přenocování je pro přihlášené účastníky rezervováno v kempu, první noc kempink u jezera Erlaufsee, druhá noc u Millsttatského jezera.

Více informací naleznete ve fóru „Hochalpenstrasse“, kde jsou uvedeni i již přihlášení.

Teď už jen pěkné počasí a přeji všem hodně spokojených zážitků. Brzy naviděnou.


21.07.2010 - Michal Beran