Haná Tour 2011

Po dlouhém zvažování jsme se nakonec přece jenom rozhodli podpořit letošní řídkou sezónu a uspořádat další setkání kabrioletů... No a abychom to trošku zpestřili, tak jsme vymysleli poznávací výletek po Přerovsku nazvaný HANÁ TOUR 2011.

Začneme exkurzí lihovaru Starorežná v Prostějově, poté projedete sedmi důležitými městy Hané ( Prostějov, Přerov, Lipník nad Bečvou, Bystřice pod Hostýnem, Holešov, Hulín, Kroměříž), ke každému budete mít v itineráři drobný popis z historie, tip na výlet, či zajímavost. Budete mít možnost navštívit několik zámků, jeskyně, lázně. Budeme křižovat poutní cestu Svatý kopeček – Svatý Hostýn, navštívíme zříceninu hradu Helfštýn a večer vše probereme u piva a rumu na nádvoří zámečku v Mořicích..

Celá akce proběhne v termínu 10.-12.6.2011, základna bude na zámečku v malebné vesničce MOŘICE. Obec leží přímo u dálnice na Kroměříž ( D1, exit 244) , asi 50km od Brna na východ ( směrem k Rusku) :-). Na nádvoří bude zajištěna aparatura s muzikou, posezení, stánek s občerstvením ( klobásky, steaky, pivo, nealko pivo, kofola, alko). Jelzin, gumoví medvídci a rum bude údajně objednán v dostatečném množství. V případě zájmu je možnost v areálu zprovoznit motokárovou dráhu a silverball :-)

Program:

Pátek: 18:00 Příjezd a registrace účastníků, volná zábava
Sobota: 09:00 – 10:00 Registrace účastníků, ranní občerstvení, rozdání itineráře s pokyny
  10:00 – 11:00 Spanilá jízda za asistence PČR
  11:00 – 12:30 Exkurze v lihovaru Starorežná v Prostějově
  12:30 – 15:30 První etapa orientační jízdy se soutěží
  15:30 – 16:30 Návštěva zříceniny hradu Helfštýn
  16:30 – 19:00 Druhá etapa orientační jízdy se soutěží
  19:00 – 20:00 Návrat na zámeček v Mořicích
  20:00 – ??? Vyhlášení nejúspěšnější posádky, volná zábava
Neděle: 10:00 – 14:00 Loučení účastníků, odjezd domů
  14:00 – ??? Bonus - výlet do Zooparku Vyškov

Orientační jízda bude spojena se soutěží. Soutěžní úkoly budou probíhat dle předem daného itineráře, jede se za běžného silničního provozu, na silnicích I. - III. třídy v okolí Přerova, v délce cca 130km. Po trase budete plnit jednoduché úkoly, odpovídat na záludné otázky týkající se vždy k danému místu, budete upozorněni na zajímavá místa po trase a dostanete tipy na samostatné výlety. Navrhovaná trasa tím pádem není závazná – nebudeme nikomu bránit, pokud bude chtít z odbočit a udělat si vlastní program. Někomu víc vyhovuje prohlídka zámku v Kroměříži, jiný se bude radši válet na trávě v parku v Holešově…Start je ráno na zámku v Mořicích, odtud pojedeme spanilou jízdou do lihovaru Starorežná v Prostějově. V lihovaru budeme mít asi hodinovou exkurzi a otevřený promoshop. Cena exkurze je 70kč/ osobu. Po exkurzi již individuálně ve skupinkách pokračujme přes Troubky, Přerov a Lipník nad Bečvou. Checkpoint je v polovině trasy na hradě Helfštýn, odtud se pojede přes Bystřici pod Hostýnem, Holešov, Hulín a Kroměříž. Večer bude sraz opět na zámku v Mořicích, kde vyhlásíme nejúspěšnější posádku a propukne betelná chlastačka spojená s festovní žranicó.
Pro neukojené proběhne v neděli odpoledne neoficiální výletík do vyškovské ZOO.

Ubytování:

!!! Pořadatel nezajišťuje ubytování !!!

Zájemce o ubytování si jej zajišťuje sám, pořadatel pouze nabídne možnosti ubytovacích kapacit v okolí! Z důvodu omezeného množství ubytovacích kapacit v okolí zasílejte své požadavky co nejdříve !

1) Ubytování ve stanech na nádvoří zámku – ZDARMA - K dispozici budeme mít celé nádvoří zámku, kde je možnost postavit stany a vedle stanu zaparkovat auta ( kapacita nádvoří je asi tak 50aut), v případě potřeby je možné plochu ještě rozšířit otevřením další, běžně nepřístupné terasy. Celý víkend nám budou zdarma poskytnuty toalety, umyvadlo a venkovní sprcha se studenou vodou.

2) Ubytovna Němčice nad Hanou – od Mořic vesnice 2 km
zatisinemcice.webnode.cz

3) Hotel Atrium, Nezamyslice – od Mořic vesnice 2 km
www.az-atrium.cz/?category=2&language=cs

Pro náročnější jsou ubytovací kapacity v Prostějově, Vyškově či Kroměříži. Tyto lokality jsou umístěny cca 19 km od Mořic. Velmi dobrá dopravní dostupnost, po dálnici!

Prostějov - www.hotely.cz/prostejov/#utm_source=adwords&utm_medium=cpc
Vyškov - www.hotely.cz/vyskov/penzion-sirius
Kroměříž - www.kromeriz-penzion.cz

Startovné, poplatky:
Startovné je určeno na 200,- Kč za posádku. Posádka obdrží drobné osvěžení na cestu, 2 poukázky na steak na grilu, itinerář, pamětní nálepku a startovní číslo.

Závěrečná ustanovení:
Každý účastník se zavazuje po dobu konání jízdy zachovávat a dodržovat veškeré předpisy a nařízení o provozu vozidel na pozemních komunikacích, jakož i dbát pokynů pořadatelů. Zavazuje se dále k tomu, že uhradí veškeré škody způsobené jím, členy jeho posádky, případně dalšího doprovodu jak pořadateli, tak i ostatním a v případě poškození sebe, svých členů posádky, doprovodu, nebo vozidla, nebude po pořadatelích vymáhat náhradu škody.


13.05.2011 - Jirka663