Královice očima Knightridera

O víkendu se konal tradiční Královický sraz kabrioletů a já si říkal, že když už jsme u těch tradic a já se tu už jednou rozkecal, tak proč z toho taky neudělat tradici a nenapsat zase nějakou blbost. :-D No snad to taková blbost nebude a od Mastera nepřiletí virtuální lepanec. Nebo mi zruší členství a ostatním řekne, že jsem se v tom svým křápu zabil. Uvidíme. :-)

Na tenhle sraz jsem se hodně těšil, říkal jsem si, uvidím zase trochu něco jinýho, než jsou moje milovaný Ameriky a přitom by to mohla být taky pohodová záležitost s clubem pravděpodobně dost praštěných lidí. Kdo jinej by si asi tak koupil v našich končinách cabrio, že? Na druhou stranu, nějaký ty obavy taky byly. Co si budeme povídat, moje auto moc nezapadá do obvyklýho vozovýho parku clubu, navíc jsem tam nováčkem, nikdo mně nezná a já nikoho taky ne. Jakožto těžkej introvert (ale léčím se :-D) si sednu někam do kouta a budu doufat, že ten sobotní den tam přežiju bez větší úhony a snad to nebude úplnej průser a Corvetta neskončí s propíchanýma gumama a otočená na boudu. Nerad bych měl tu bílou střechu zaflákanou od hlíny. Už takhle to jde blbě udržovat. :-) Pro jistotu jsem si sebou vzal na výlet svojí drahou polovičku. No víte jak to je. Když průser, tak pořádnej. To pak bude keců, kam jsem jí to zase vytáhnul. :-D

Už když jsem přijížděl na louku Královickýho City, překvapil mně zájem ostatních členů o moje auto. Navíc nikdo na mně nekoukal zkrz prsty, nikdo se na mně neksichtil, vlastně tak nějak všichni byli úplně v klidu a v pohodě a to i mezi sebou. No, ono je fakt, že dost lidí mělo po ránu docela problém vůbec udržet rovnováhu a možná i stolici, natož řešit nějaký kraviny kolem. Asi se v pátek večer jedlo něco zkaženýho, co já vím. :-) Všude byla naprosto pohodová atmosféra a řekl bych, že pro většinu skalních členů je tenhle sraz už v podstatě rodinná sešlost. Nějaký to koukání a přešlapování kolem sebe samozřejmě na začátku bylo, ale moc dlouho nám to nevydrželo a já i Klára jsme poměrně brzo zjistili, že je nám mezi vámi moc fajn. Kecalo se o autech, o srazech, o lidech, o holkách (holky jsou taky lidi :-D), ale u toho Klára zrovna nějakým záhadným způsobem nebyla. :-) A nebo taky o naprostých hovadinách, ale bylo to super.

Ani ke spanilce nemůžu mýt žádný výhrady, snad jen přání pro příště, jet trochu rychleji. Corvette, stejně jako většina ostatních supersportů, ať z tehdejší nebo dnešní doby, má problémy při pomalý jízdě a začíná se přehřívat. Díky nízký a špičatý kapotě bez klasický masky chladiče je přívod vzduchu řešený náporově lízátkama pod nárazníkem a hodinový popojíždění čtyřicítkou jí dělá problémy. No a taky jí budu muset asi znova prolézt, prohlídnout koberečky a posbírat si plomby ze zubů. Mám pocit, že na některých úsecích kolem Slanýho mi jich pár opadalo. Asi těžkej terén, nebo co. No nevadí, holt mám blbý auto. Měj jsem jít do Hummera v cabriu :-) Ještě informace pro šetřílky, za celý výlet, včetně závodu na čvrt míle s nějakým Superbem na Barandově cestou k Vám, spanilky a blbnutí s několika z vás, jsem měl průměrnou 12,4L. To není taková hrůza na 20 let starej 5,7L V8. :-)

Odpoledne bylo vyhlašování vítěze ankety o nejhezčí auto srazu a já to vyhrál. Tak to jsem kluci a holky fakt nečekal. Abych se přiznal, tak jsem Mastera přitom vyhlašování ani moc nevnímal, až Klára do mně musela dloubnout. Master chtěl, abych řekl něco o svým autě, ale já byl v takovým šoku, že ani nevím, co jsem tam vlastně blekotal a už vůbec si nejsem jistý, jestli jsem Vám, kdo jste mi dali svůj hlas, alespoň poděkoval. Proto to chci udělat teď. Opravdu si toho moc vážím. Nečekal jsem to, obzvlášť, když vím, jak to s těmihle auty je. Je mi jasný, že je tady v Čechách nikdo nezná a nic o nich neví. I já, jakožto nováček, bych mohl být všem naprosto ukradený. Takže ještě jednou díky Vám všem. Fakt si toho vážím. :-)

Večer už byla volná zábava, kdy se sedělo, pilo, s pár z vás jsme si zablbli s tou mojí Corvettou, diskotéka, hromada jídla a pití, prostě nemělo to chybu. Jak já, tak i Klára jsme si to vyloženě užívali a to tak, že jsme nakonec přes Mastera domluvili ubytování na místním penzionu a zůstali až do neděle. Takhle už jsem se dlouho nebavil. Stálo mně to nějakou tu korunu navíc, jak na ubytování, tak jídle, pití a o benzínu při tom blbnutí radši taktně pomlčím, ale nelituju toho. :-)

Druhý den jsme se domluvili ještě s pár dalšími členy na společným odjezdu na Prahu s tím, že dáme kafe někde na benzíně. No dopadlo to tak, že se jelo společně v pěti autech, z kafe byl pokec u Pácových doma (hej, vy jste fakt sebevrazi, nechat mně zout se u vás doma v tom krásným bytě po dvou dnech v jedněch fuseklích) a pak společnej oběd v místní hospodě a domu jsme se rozjížděli až někdy odpoledne. Prostě bomba.

Tak, myslím, že takhle nějak by to asi zatím stačilo. Závěrem to shrnu takhle. Sraz byl naprostá pecka, poznali jsme hromadu skvělých lidí, se kterýma, jak doufám, se budeme potkávat nejen na srazech, ale i třeba normálně v životě jen na pokecu u toho kafe nebo piva. Nechci jmenovat, protože jsem zjistil, že si stejně prdlajs pamatuju, tak alespoň zdravím Pácovy, Milhauze s Petruškou, Mišáka, Romana Souška, Petra, Petru, Niky, Jáju, uřvanýho Láďu s tak brutálním smíchem, že jsem myslel, že se Klára přitom sama počurá smíchy, a hromadu dalších. Fakt sorry, ale zatím si vás všechny nepamatuju. Buď je vás moc anebo já jsem takový jelito a prostě jsem to napoprvý nedal. :-D Ale slibuju, že když mně Master neprohlásí za mrtvýho, tak se zase na srazu ukážu a ty jména nějak doladím. Mám to rozhodně v plánu. Plumlov bohužel nevyjde, tak asi až příští rok, což mně ohromně mrzí. Chtělo by to víc těch srazů. A chystáme se příští rok na Cabrio Point, tak s někým určitě tam. Velký dík patří Masterovi za přístup a ochotu nejen při vyřizování ubytování. Tak a končím. Mějte se fajn a někdy příště zase na viděnou. :-)

Standa (Knightrider)


14.07.2015 - Stanislav Dostál