Ochrana aneb DUREXEM je člověk živ

Byl jsem požádán spoluzakladatelem těchto stránek (Cabrio-Club) jestli bych nenapsal příspěvek do Naší poradny. Jak víte, vše je zatím v počátcích a tak i příspěvky budou z toho klasického všeobecného koše.

Abych pravdu řekl, cabrio nemám zas tak dlouho, tudíž nemohu rozdávat rady na počkání. To o co se dá podělit a co jsem  je třeba schopen popsat je ochrana střechy cabrioletu. Bohužel půjde speciálně o pokrývku OPEL KADETT CABRIO tedy ne o klasickou plátěnou střechu jak je tomu např. u PEUGEOTU 306 CABRIO jednoho ze zakladatelů Karla Netuky.

Určitě existuje mnoho perfektních a účinných prostředků, drahých i levnějších, lepších, horších,… se kterýma máte zkušenosti. Já bych přidal, ale do výčtu další, který mě byl doporučen odborníkem na střechy aut, respektivě kabrioletů. Jedná se o klasický spray na boty pod názvem: COLLONIL CLASSIC Waterstop Classic.

Jedná se o impregnační prostředek na všechny druhy kůží a textilu. Je určen i pro materiál GORE-TEX. Další informace o tomto kousku dostanete na všech prodejnách či etiketě.

Samotná impregnace pak je:

Toť zatím vše vážení k tomuto tématu.

Určitě přivítáme další rady i zkušenosti i námitky. Takže komu se nelení tomu neroste tráva ani v autě.


20.10.2003 - Marek Fabián