Body budou !!!

Ačkoliv by toto zvolání mohlo vyvolat spíše radostné úsměvy, které obvykle přinášejí sbírání bonusových bodů v obchodech, v tomto případě tomu tak není. Řeč je totiž o trestných bodech, s nimiž se někteří řidiči osobně seznámí již v červenci příštího roku.

Několikaměsíční snažení ministerstva dopravy o prosazení novely zákona č. 361/2000 Sb., o provozu pozemních komunikacích, přineslo své ovoce. Ve středu (21.9.2005) ho Poslanecká sněmovna schválila. Prezident Václav Klaus novelu na počátku minulého týdne (3.10.2005) podepsal.

Co také přináší novela
  • zavedení bodového systému
  • policie může na místě odebrat řidičský průkaz
  • městská policie získává oprávnění měřit rychlost a zastavovat vozidla
  • absolutní zákaz používání antiradarů
  • povinnost cyklistů mladších 18 let nosit helmu
  • celoroční svícení
  • řidiči nákladních kamionu nesmějí předjíždět, pokud by tím omezili v jízdě ostatní vozidla
  • dítě mladší 12 let a nižší jak 150 cm musí být zajištěno v odpovídajícím zádržném systému
  • vlastník auta bude muset uvádět, kdo řídil jeho vůz v době spáchání přestupku

Ministerstvo dopravy si od novely slibuje výrazný úbytek počtu na silnicích usmrcených lidí, ale také větší pořádek na komunikacích.
Poslanci při opětovném schvalování „silničního zákona“ zcela opomenuli připomínky Senátu. Proti nim se při hlasování vyjádřilo 132 ze 192 přítomných poslanců.

Zákon nelichotně přezdívaný (kvůli zavedení přísného dvanáctibodového systému a až padesátitisícovým pokutám) jako „bič na řidiče“, by mohl začít platit od 1. července 2006. Senátoři přitom požadovali termín 1. ledna 2007 tak, aby jak řidiči tak policisté měli možnost se s novelou řádně seznámit.

Do praxe se tak dostane bodový systém, celá řada změn, ale i pozměněných právních úprav. Kromě „třistašedesátjedničky“ se totiž s novelou mění i zákon o přestupcích, o získávání a zdokonalování odborné způsobilosti k řízení motorových vozidel, o silniční dopravě, o pozemních komunikacích a v neposlední řadě i trestní zákon.
V následujících dnech se uvidí, zda se vyskytne ještě nějaký prostor k vyjednávání o případných změnách zákona o silničním provozu. Již nyní se vede dialog na úrovni Ministerstva dopravy a některých organizací, jež nesouhlasí se zněním určitých bodů novely. K nim například patří sdružení Česmad Bohemia, jemuž se nelíbí zákaz předjíždění pro nákladní auta na komunikacích se dvěma jízdními pruhy v jednom směru. Úplný zákaz předjíždění kamiónů na čtyřproudých komunikací se přitom jako ideální řešení nelíbí ani samotnému ministerstvu.
V jaké podobě se tedy nakonec novela objeví ve Sbírce zákonů, není zatím zcela jasné.

Cabrio Club navázal se Světem motorů spolupráci a tak se zde na stránkách objeví kompletní seriál, v němž budeme postupně a velmi podrobně rozebírat všechny změny, na které se musí nejen kabrioleťáci, ale všichni řidiči do léta připravit.
Zaměříme se na hlavní nástrahy, které na řidiče například v podobě trestných bodů číhají. Bez pozornosti nezůstanou ani další kontroverzní části novely.

Zdroj: Svět motorů č. 40 a 42/2005


14.10.2005 - Jan Marek