Cabrio-club se mění na Cabrio Club

A je to tady! Cabrio Club se od 24.3.2006 stává oficiálním občanským sdružením registrovanýn u Ministerstva vnitra České republiky. Získali jsme IČO a to nám umožňuje udělat další významné kroky v existenci tohoto clubu.

Určitě si pamatujete datum 13.1.2006, kdy se stala jedna nemilá událost a byli jsme nuceni přejít na vlastní server, protože jsme byli označeni za středně velký projekt, který už není vhodný, aby byl na serveru, kde jsou ostatní webové prezentace. Toto datum bylo pro nás dalším impulsem k napsání clubových stanov, které jsou nezbytné pro registraci občanského sdružení.

Peníze až na prvním místě.
Toto pořekadlo je bohužel pravdivé v jakékoliv lidské činnosti. Ať chceme nebo nechceme, vše se nakonec točí okolo peněz. Bohužel, nebo lépe bohudík, jsme přece jen už větší club, který si žádá své a to něco stojí.

Hodně mi ovšem pomohla Vaše reakce na dobrovolné zasílání peněz. To doposud nebylo možné, protože jsme neměli clubový účet. Ten nemohl být do doby, dokud jsme neměli IČO. To jsme nyní získali, a tak bylo možné založit i clubový bankovní účet. Účet máme vedený u eBanky a.s. (911 00 911 / 2400) a od této chvíle se na něj budou posílat veškeré peníze ohledně našeho clubu. (e-Shop, zálohy na srazy, dobrovolné dary, příspěvky, členské poplatky…atd.).

Díky stanovám přibyly další funkce, které najdete v Agentu K@bovi. Navíc o dalších novinkách budete jako vždy informováni ve foru.

Pokusím se teď ve stručnosti popsat, jak se změní život v Cabrio Clubu. Z 95% nijak :-) Zbylých 5% je následujících:

1. Členství:

Doposud jsme měli dvojí členství. První typ byl kabrioleťák a druhý typ byl 1/2 kabrioleťák.
Od tohoto okamžiku máme členství trojí plus „jeden bonus“. No snad jsme to nevymysleli moc složitě. Tak jdeme na to, pěkně od známého k neznámému.

2. Členské příspěvky: (400,- Kč/rok)

3. Volby:

Podle stanov si musíme mezi sebou zvolit jednu kompetentní osobu, která nás bude zastupovat. Proto budou během tohoto nebo následující měsíce vypsány volby, a Vy si vyberete svého „ředitele clubu“.

Tak to jsou myslím hlavní změny, které díky stanovám a přidělení IČ nastaly. Teda co se týká Vás členů.
Pokud jsou nějaké dotazy, tak pod článek, budu se snažit odpovídat, případně zaktualizuji tento článek.


23.04.2006 - Tomáš Tureček