Chevrolet SSR - Roadster – pick-up – cabrio?

První seznámení s tímto konceptem automobilu (trucks) jste mohli vidět na Detroitském autosalonu 2000. Jeho sériová výroba modelového roku 2004 začala loni na podzim a již teď se teší nebývalému úspěchu a to především za oceánem.

„Pracoviště řidiče“ je dvouprostorový otevřený kokpit s možností zakrytí pevnou skládací střechou od firmy ASC. Stačí 45 sekund a hnedle máte z roadsteru nádherné kupé s objemným zavazadlovým prostorem. Design Chevroletu SSR je vzpomínkou na typické pick upy z přelomu 40-50 let, které se proháněly po amerických silnicích. Dnes je můžeme především obdivovat okrajově a to v brutálních tuningových úpravách :-)

Loni vzniklo prvních 3500 sériových automobilů a letos se plánuje něco kolem 14 tisíc. Cena SSR je 41995 $ -  a na naše chechtáky to dělá něco kolem 1 100 000,-Kč. Američané mají hold smůlu, jelikož jejich limity činí 55-65 mil (tedy 88 resp. 104 km/h) tak „nemohou“ vytáčet 3500 litrový motor na max., ale jízda s větrem ve vlasech po přímořském boulevardu je samozřejmě velmi příjemná. A TO MY PŘECE VÍME :-).

Mimochodem k zákl. výbavě patří el. stahování skel bočních bezrámových oken, seřizování obou sedadel, tempovat, klima, ABS, nastav. volant, …

Stručné technické údaje:

Motor

Převodové ústrojí

Podvozek

Karoserie

Rozměry a hmotnosti

Provozní vlastnosti

Fotky jsou v galerii.

Čerpáno z časopisu Automobil.


02.02.2004 - Marek Fabián