3 sedmičky v Královicích

Jako každý rok, je možnost začít sraz v Královicích o nějaký ten den dříve, díky dvěma státním svátkům. Jsem rád, že i letos tuto možnost někteří členové využili a ve čtvrtek, kdy jsem dorazil, bylo již na louce 15 kabrioletů.

Pátek
Tento den není třeba dlouze popisovat, lidé pomaličku přijížděli. Ti co byli již na místě, tak se většinou zajeli projet po okolí, anebo se vykoupat. Pro mě to byl den dolaďování posledních drobností a hlavně koukání na oblohu, zda ten nahoře má taky kabrioleta a zařídí pěkné počasí.
Okolo páté odpolední přece jen zjišťuji jednu podstatnou závadu. Nedovezli nám kadibudky, a tak začíná kolotoč obvolávání a shánění. Vše se nakonec daří a ony důležité budky jsou domluveny na sobotní ráno. Tím se chci omluvit všem co tento večer museli vyhledávat lopuchový list :-) Jelikož je vítr, nedaří se postavit Královická aréna a tak se po setmění přesouváme do místní haly za hospůdkou, kde všechny vítám a seznamuji s programem na hlavní sobotní den, který se nám datumově opravdu podařil (07.07.07). 

Sobota
Vítr sice stálé fouká, ale obloha je bez mráčků. Oproti loňskému roku je spanilá jízda domluvena až na 11-tou hodinu, takže všichni mají dostatek času zajít si v klidu do místní Královické hospůdky, kde je pro každého připravena snídaně. Když si každý naplnil své pupky, vraceli se lidi k přistavené cisterně s vodou, kde postupně po zvládnutí ranní hygieny, přistavili svoje autíčka a pomocí vapky je začali umývat. Mezitím stavíme "Panasonic slavobránu", pod kterou se bude následně projíždět.
Jedenáctá hodina se pomalu blíží. Přijíždějí poslední kabrioleťáci. Na louce je v tuto chvíli již přes 110 aut. Začínáme se snažit postupně seřazovat lidi, ale při tomto počtu už to začíná být trošičku problém. Nakonec se nám daří vytvořit krásné trojstupy. Přijíždí i bílé auto se zeleným pruhem, kde je osobně i velitel Slánské policie. Probíráme společně trasu spanilé jízdy a při zjištění počtu aut docházíme k závěru, že letos budeme muset vynechat plánovanou zastávku na náměstí ve Slaném. Jednoduše bychom se tam nevměstnali a mohli bychom ucpat komplet Slané.
Přesně v 11.00 vyjíždíme za doprovodu policie na spanilou jízdu. Jízda byla letos zvláštní tím, že se celý úsek jel najednou, protože nám odpadlo stání na náměstí. Ten kdo měl naladěno rádio Relax, tak jsme zhruba 10 minut po vyjetí měli hlášku od moderátora, který "varoval" před kolonou kabrioletů, která se dala do pohybu.:-) Myslím si, že letošní spanilka se vydařila prozatím ze všech nejvíce. Přední auta nepřekročily 30 km/h a tak se po celou dobu držela kolona pohromadě. Zde by stálo pochválit Policii ČR a také Městskou policii ve Slaném, za opravdu bezproblémový průjezd na všech křižovatkách. Na každé významnější křižovatce byla vždy připravena jedna hlídka, která před naším příjezdem křižovatku zastavila a my jsme mohli projet STOPka neSTOPka :-)
Popis spanilé jízdy je zcela nemožný a každý si jí musí zažít osobně, takže ti co nebyli, mohou příští rok. Jelikož jsme nikde nestavili tak dojíždíme s hodinovým předstihem oproti původnímu časovému harmonogramu. Na Královickou louku v tuto chvíli přijíždí 123 kabrioletů. Seřazení takového množství aut už chviličku trvá, ale co hlavně, není možné udělat dvojoblouk, ale musíme dělat hned čtyřoblouk, abychom všechny auta pěkně vedle sebe postavili. Když je vše hotovo, nezbývá než se jen pokochat pohledem na tu nádheru.
Zřejmě budeme muset vymyslet nějaké občerstvení během spanilé jízdy, protože když byla auta na svých místech, tak hladoví a žízniví kabrioleťáci brali pípu a prasátko útokem. Na prasátko se sice muselo ještě chvíli počkat, ale domnívám se, že výsledek stál letos opět zato. Přichází se na nás podívat i lidé z blízkého a širokého okolí. Kabrioleťáci usedají a popíjejí pivečko, případně kofolu, vychutnávají prasátko a baví se hlavně mezi sebou. Začínají se prodávat lístky do tomboly, kde letošní první cenou byl kabriolet Renault R19. Samozřejmě ostatní ceny jsou rovněž velmi lákavé. V průběhu dne je vyhlášená soutěž o nejkrásnější cabrio, nejkrásnější kola a nejlepší muziku, kde porotce dělá DJ Dan Adam, který nám později bude hrát hitovky na večerní diskotéce. Rozjíždíme soutěže pro nejmenší. Děti se přetahují, malují (jak se dostanu někde ke scaneru, tak sem nějaké výtvory dám), běhají a hlavně baví sebe i ostatní :-)
Nevím jak Vám, ale mě ten den uběhl neskutečně rychle. Najednou byl nejvyšší čas udělat první část tomboly a vyhlásit výsledky jednotlivých soutěží o poháry. Pohárů bylo jako tradičně 12. Začali jsme "sólo" poháry, kdy jeden si odnesl člen s členským číslem [1111] JayJay jakožto služebně nejmladší člen, druhý si odnesla [185] Kája jakožto členka s nejoriginálnějším kabrioletem. A poslední pohár by si odnesl opět [041] Miguel, ale jelikož jej získal loni, přenechal pohár [080] Morticii, jakožto člence, která přijela z největší dálky. Zde bych měl ale vzpomenout i sebe, protože jsem to měl 700 km z Duisburgu a hlavně [071] Dendyho, který dojel přímo z Chorvatska nějakých 1100 km.
Potom už bylo vyhlášení známých kategorií :

NEJ CABRIO NEJ KOLA NEJ MUZIKA
[420] Molik (Martin Koblížek) [647] Chemik (Filip Bureš) [348] kuchtas (Tomáš Kutílek)

Po předání pohárů nastává poslední možnost zakoupení lístků do tomboly. Dali jsme si se SaMem malou pauzu na občerstvení a potom jsme zahájili druhé kolo tomboly. V 21.00 nastal zlatý hřeb celého srazu. Bylo za přítomnosti starosty Královic vylosován výherní los, který měl číslo 15 a dotyčný vyhrál první cenu kabriolet Renault R19. Cenu vyhrál člověk, který je již nějakou dobu našim členem, ale doposud byl jen 1/2 kabrioleťák. Nyní už je ovšem plnohodnotný a je to [620] Ray.... Takže draku gratulujeme a užívej jej ve zdraví. Hodně SNH a VVV.
Nedá mi to, abych sem nedal perličku, jak si Ray vybral číslo losu. I když určitě se Ray pod článkem podělí detailněji o tu historku. No ve stručnosti, sedl si do auta a dal náhodně vybrat písničku na CD. A jak rádio dovybíralo, tak se na display objevila 15-ka, tak šel a koupil los :-) Takže na příštím srazu doporučuji všem vzít CD a nechat si vybrat písničku :-) Po velkém aplausu a spoustě ovací, odjel Ray... z podia, kde hlavní cena stála. V tu chvíli začíná večerní diskotéka. DJ nám hrál všechny možné hitovky do hruba půl druhé. Jelikož chtěl původně skončit už v jednu v noci, nechtěl jsem přerušovat zábavu půlnočním překvapením, protože kdyby potom hrál už jen půl hodinky, tak by to asi nebylo nejlepší. Tak si nechám půlnoční překvapení na další sraz :-) Aspoň se máte na co těšit.
Po půl druhé hraje DJ poslední písničku louka pomalu utichá. Netrvá dlouho a Ray... testuje novou aparaturu v 1. ceně. Jelikož je na místě i nějaká banda kluků z vedlejší vesnice značně posilněna alkoholem a chtějí se povozit v kabriu, obíhá drevokocur stany a budí pár našich hochů. Po chvíli je na pódiu celkem pěkná domobrana. Po výměně názorů, kdy naštěstí nedošlo k ručnímu vyřizování, dojíždí po chvíli zavolaná policie. Po příjezdu policie partička mizí a je klid. Kluci dostávají za odměnu panáka, ještě se chvíli diskutuje a pak se jde spát.

Neděle
Smutné pohledy lidí hned po ránu, protože si všichni uvědomujeme, že tato show skončila. Nastává hromadné balení stanů a vzájemné objímání se a olizování obličejů :-) Balím poslední věci a stan. Poslední společné foto s ostravskou kolonou, se kterou se letos nevydávám domů, ale jedu si vychutnat 700 km, směr Duisburg, kde jsem tohoto času 3 měsíčním pobytu.

Nakonec nesmím opomenout poděkovat všem, co mi na srazu pomáhali a bez nich by sraz neměl takový průběh jaký měl.
Drevokocurovi za velkou pomoc před konáním srazu, a že si vzal na starost e-Shop během akce.
Wee rovněž za předsrazovou pomoc, možnost využití její tiskárny v době srazu a vybírání zápisného.
Wee, Káji, Hance a ive747tě za sehraný tým, co se lanaření kupování lístků do tomboly.
Petře za vybírání vstupného.
SaMovi za spolumoderaci a řešení vniklých situací.
Cabriovi a Tomášovi, že zvládli udělat opět tak skvělá prasátka a nasytit hladové žaludky. PS: Cabrio, příště už to nech ale vážně někomu jinému :-)
Milhausovi, Miguelovi a Sylvě za pomoc a vystřídání kluků u selat.
Kokešovi za pomocnou ruku a opětovné "blbnutí" s dětmi.
Starostovi za pomoc při dohledu nad vylosováním hlavní ceny v tombole.
Hanzimu, že všude jezdil s drevokocurem a dělal mu garde :-)
Vám všem, že jste dorazili a snad se i skvěle bavili ;-)

Zlomek nafocených fotek můžete vidět ve fotogalerii (brzy dodám)
DVD se opět připravuje a byl bych rád, kdyby jste ti co tak ještě neučinili, nahráli svoje fotografie na FTP, ať jej můžeme nahrát k dvoj DVD ze srazu

Dále patří samozřejmě dík všem sponzorům, díky kterým jsme mohli tento sraz uspořádat:

Napsali o nás:
Kladenský deník
Rádio Relax


14.07.2007 - Tomáš Tureček