Vánoce ještě nejsou, ale už diskutujeme…

Tento článek volně navazuje na předchozí část, kde jsme si řekli hlavní novinky a dnes bych se s Vámi podělil o nějakou sumarizaci návrhů a nápadů, které postupně vznikali ve fóru. Dále bych tímto článkem, chtěl dát vědět i členům, kteří do diskusního fóra nechodí.

Řádné členství

Začnu něčím, co hodláme do budoucna trošičku více propagovat.
Většina členů ví o 4 možných typech členství. (Viz. Agent K@B / Typy členství v Cabrio Clubu) Rád bych zde připomenul poslední typ, pro náš Club jeden z nejdůležitějších. Ano jedná se o řádné, čili placené členství.
Momentálně se pohybujeme okolo 7% řádných členů. Což není nijak oslnivé číslo. Člověk byl zvyklý mít všechno zadarmo, takže věřím, že platit za to být v nějakém klubu je prozatím nepředstavitelná věc, ale rád bych zde zdůraznil, že nejsme nějaký klub, ale Cabrio Club a na tom bych chtěl postavit právě určitou prestiž.
Zkusme se teď na situaci řádného členství podívat z pohledu Clubu. Počty jsou celkem jednoduché. Jestli že je nás pro jednodušší počítání 1000 členů a platí se roční příspěvek 400,- Kč, tak to dává 400 tis. ročně. Něco padne na výrobu členských kartiček, provoz domény, serverhosting, ale to by dalo při tomto počtu nějakých 100 tis. Takže zbývá 300 tis. na realizaci různých nápadů. Ať již se jedná o rozšíření zboží v e-Shopu, nebo zajímavější programy na srazy, či i vyšší vyjednávací síla s partnery a na druhou stranu i se sponzory. V současné době dělá těch 7% řádných lidí přibližně 30 tis. Kč, což při pokrytí nutných nákladů, moc šancí na realizaci nezbývá :-(
Takže zpět k Vašemu pohledu. Stojí mi za to, přispět tomuto Clubu 1,10 Kč denně a mít ony přidané hodnoty ??? Nebo si raději koupit denně onen jeden rohlík (a to už jen večer v Kauflandu, kdy dělají dovýprodej) a doufat, že se teda někdo najde, aby se pokryly hlavní náklady a mohl jsem se přijít pobavit se stejnými šílenci, kteří preferují SNH a VVV ??? PS: Vážně chcete žít v té nejistotě ??? :-)

Výhody řádného členství?

Za členský příspěvek (400,- Kč/rok) získáváš následující výhody :

Pokud se chceš stát řádným členem, zaplať prosím členský příspěvek na :

clubový účet : 911 00 911 / 2400
částka : 400,- Kč
variabilní symbol : (Tvoje členské číslo)
konstantní symbol : 558
specifický symbol : 9999

Vaše nápady, dotazy, podněty z fóra

Tak tady proberu ty nejdůležitější na nejpropíranější návrhy, dotazy a podněty na fóru. Pokud jsem na nějaký zapomněl, tak mi jej napište a já jej sem přidám, případně bude možnost diskuze zde pod článkem.

Hlavní skupinou byly dotazy volající po novém fóru.
Toto je již z 90% splněno, stále se nacházení nějaké drobnosti, které se průběžně upravují. Hlavní co Vás začalo opět trápit je nepřipisování kabriogrošů ve fóru, což bude v nejbližších dnech opraveno, jen se musíme současně potkat s Lukym na netu.

Další skupina dotazů a návrhů byla ohledně registrace nových členů.
Za velký problém vidíte 1/2 kabrioleťáky. A sem tam se opakující lidi, kteří se pro jistotu zaregistrují 2x.
Padl návrh na placení při registraci přes SMS (900XX15) – třeba částkou 15 Kč. Nebo povinná certifikace po určité době. Nebo aby člen byl na určitou dobu bez čísla a pak by se mu podle nějakých kriterií číslo přidělilo.
Všechny návrhy mají určitá pro, ale také i proti.
První případ platba přes SMS. Je to řešení, také jsem zjišťoval jak je to náročné na implementaci a další věci. Je tady ale jedna velká nevýhoda těchto plateb. Jestliže by nový člen byl ochoten zaplatit za registraci 15 Kč, tak Club by viděl z těchto peněz necelé 3 Kč. Zbytek si nechají mobilní operátoři a poskytovatelé těchto služeb. Navíc nefungují tyto čísla ze zahraničí, takže by to bylo jen pro Čechy.
Druhý případ povinná certifikace. No přece jen je demokracie :-) a navíc nemůžu přece někoho nutit, aby mi poskytl osobní údaje.
Třetí případ se zdá být nejméně konfliktní, jenže naráží na systém, který jsem navrhl a běží na stránkách. Systém potřebuje podle něčeho jednoznačně definovat uživatele, a k tomu slouží v databázích tzv. ID, což je u nás právě členské číslo.

Další velká skupina byla na mazání členů
Tak to jsem se snažil již vysvětlit v předchozím článku. Co se potom děr v členských číslech týče, tak to zas snad nemělo nijak vadit, zvlášť, když si dáte členění podle automobilky, nebo nějakého kraje, tak stejně čísla nejdou za sebou.

Poslední dotaz byl na malou publikační činnost
Zde bych si přihřál polívčičku a z 90% to svedl na Vás :-) Hned od začátku máte možnost psát články (např. o vašem autíčku), ale nikdo se do toho nějak nehrne (kromě Caddyho, a teď naposled Kačaba). Dále byl speciálně vyvinuty BLESKOVKY, které jak C.H.A.S.E.R poznamenal doblejskaly, ale opět nenašel se nikdo kdo by je plnil. Nepočítám teď baretu, která pár pěkných bleskovek dodala, ale ostatní opět ticho po pěšince :-( Je jasné, že ne každý má básnické střevo a jeho články by byly čtivé, ale přece jen je nás dost, kteří by se mohli o něco pokusit.

Další plány, které hodlám(e) realizovat

Zde je jen nějaký výcuc věcí, které se mají nebo mohly udělat.
A žádný z bodů bohužel není práce na 5 minut :-(

Tak myslím, že jsem snad shrnul veškeré důležité body a můžeme začít diskutovat.


04.11.2007 - Tomáš Tureček